Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

• 81 976
  • 748
  •   1
Отговори
# 690
  • Под сянката на разлистените кактуси
Поли, тук има няколко дами, които имат блогове. при това много добри. Произведенията, както и сайтовете, са си техни. Против правилата е да се качват чужди снимки

# 691
Кои свалят от сайтове, че са и много?

# 692
  • там където има винаги вятър
Чушки, боб, таратор.

Мармалад от нашите сини сливи, смлени в чопъра.
Скрит текст:

# 693
# 694
Не ги е срам. А може би са си качили произведенията в блоговете и сайтовете и линковете водят към рецептите?!
Всъщност къде е Вашата снимка по темата?

Пържени пелмени, от едно заведение за чебуреки близо до мен,  което много уважавам, но със сигурност И аз ще си направя.  Защо никой не ме е подсетил Simple Smile

# 695
  • In transit
Аууу Пепи, нямаш милост! Това ще е брутално.

Преди малко си изгорих дясната ръка много левашки, като я залепих за дръжката на тигана и сега малко трудно се оправям с лявата, вкл. и с писането.
Точно преди това обаче успях да направя този разкошен сладкиш на тиган, този път със смокини и смея да кажа, че е уникален...даже вече е половин сладкиш. Grinning Този път го изпекох в 20см тиган и стана малко по-висок.

# 696
Лесен и бърз за направа сладкиш с праскови и сливи изпекох за семейството ми днес. Много сочен и вкусен се получава.😋🍑🥧👩‍🍳
https://inthebeniskitchen.com/2024/08/21/%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b … 0%b8%d0%b2%d0%b8/

# 697
  • София
Аууу, Mikkey, много гадно, изгореното минава много бавно и боли много! Бързо възстановяване! И да кажа, че блоговете на отчитащите се тук момичета са разкошни, много полезни и супер професионално заснети! ❤
Цяло лято не съм се вясвала тук, но ще се отчета сега и после “затягам колана”, че нещо нещата ( килограмите) излязоха от контрол това лято… 😳
Яйца по панагюрски

Ъпгрейдната пица от Лидл

Купувам от тези замразените Маргарита и после надграждам с каквото има в хладилника и каквото и се яде на дребосъчка!
Малинов десерт със заквасена сметана

# 698
Скрит текст:
Виладжийски работи, за съжаление само това снимах. Иначе готвенето беше сериозно Stuck Out Tongue Winking Eye

Кюфтета
Сладкиш с праскови, които малко потънаха, но стана вкусен

[/quote]
Hushpuppy може ли рецепта на сладкиша Simple Smile

# 699
  • Once there was a Hushpuppy...
Hushpuppy, може ли да помоля за рецепта на сладкиша със сини сливи?
Благодаря

Да, разбира се.
Става и с други подобни плодове, като кайсии, череши, вишни..

3 яйца, ако са L размер, иначе 4 малки
1 пълна ч. ч захар
40 мл. олио
3 пълни ч. л. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер смесен в брашното около 300гр. Не съм го измерила точно, защото го пресях в ситото и бях сложила до резката на 250 гр., но ми се наложи да добавя още малко, защото тестото трябва да е по-плътничко. А, и правих сладкиша с 4 яйца.
Разбива се с миксер последователно, започвайки от яйцата и захарта, после останалите продукти в този ред.
Измити и подушени сливи се нарязват на парчета, не много ситни, но не и прекалено големи.
Тук не мога да кажа количеството, но гледах да запълня тавата, след изсипване на тестото. 1 чиния плодове, от дълбоките за ориентир.
Застилам хартия за печене в кръгла тавичка с диаметър 28 см., от тези с падащия ринг за торти. Намазвам хартията с малко масло и изсипвам тестото. След това пускам лекичко нарязаните плодове, колкото си потънат, не натискам нищо. Пека сладкиша бавно, на програма, която като ориентир отговаря на вентилатор + 160 градуса + приблизително 50-55 минути.

Ето, заповядай!
Скоро я давах и реших да я потърся.
Само, че прасковите се редят горе-долу в кръг също без да се притискат надолу. Те сами си потъват.

Вчера пак правих домашен течен шоколад

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 17:57 от Hushpuppy

# 700
  • София
Пай с рикота по Мики- разкош, топи се в устата. Благодаря за рецептата.

# 701
  • София
И аз да се разпиша, че после чак по Коледа.

Баницата на Морена с мои модификации.

Рибена чорба от дунавска риба - сом, шаран и чига.

# 702
  • София
Аз само супи ям и нищо не става за гледане.

# 703

Хамбургери , но в McDonalds ги правят по- хубави .Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 13:39 от Brbrbr.

# 704
  • Варна
Гъста супа/ рядка яхния от моркови, гъби и др. зарзават,сгъстена с прясно мляко и пшеничено нишесте:

Общи условия

Активация на акаунт