САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 451
  • 17 801
  •   4
Отговори
# 120
  • Под сянката на разлистените кактуси
Не мога да се съглася и за социалността, и за скъпото здравеопазване...Е не се пие всяка вечер в кварталното кръчме, но хората си излизат и се събират, не като в Барселона, де, но съвсем нормално. Поне тези, които аз познавам отблизо. Ние с мъжа излизаме много повече от децата, които и двамата са студенти и са по-заети...Както си го направиш.

Като медицинска сестра мога да кажа, че здравеопазването е в пъти по-добро от това в Европа. Сестра ми шяха да я уморят при раждане в Англия...И не е толкова скъпо, ако имаш свестен работодател. А държавната застраховка за пенсионерите покрива неща, които не съм и предполагала...Моторизирани инвалидни колички, да ти сложат асансьор вкъщи, обувки за диабетици, да не говорим за нормалните пенсионерски лекарства за високо кръвно и диабет, които са без пари...

# 121
Това, колко е достъпно и евтино здравеооазването го обяснявай на някой новопристигнал.  Друг няма да се върже.

# 122
Да бе, сигурно. Операция за катаракт тук - не платих нищичко. Баща ми в България - 2000 лв на око. Пенсионер. Всичките ми приятели имат здравни осигуровки. Между другото, новопристигнала си в сравнение с мен - тук съм от 26 години

# 123
Достъпност до здравеопазване е съвсем различно от качествена медицина.
Много хора не могат да си позволят и essential plan, много работодатели не предлагат нито K401, нито здравна застраховка, освен тази за трудова злополука, част от която заплаща и работникът.
Медицинските сестри имат full benefits, като търсен персонал, така че не генерализирайте.
За Медикейд трябва да си над 68, сегашната пенсионна възраст.
Ако не си застрахован и трябва да се установи диабет, защото си го придобил, но нямаш Медикейт или въобще здравно осигуряване сумата за изследвания ще надхвърли хиляди, докато вземеш полагащите се бенефити.
Да, качествената медицина е скъпа навсякъде по света, но в Америка много хора нямат достъп до нея.

# 124
Всъщност медицинския персонал винаги ще си възхвалява бранша, тук промиването на мозъка работи добре.

# 125
Дали е промиване на мозъка или мнение на специалисти?

waterproof, има разлика между Медикейд и Медикеър, не бъркайте двата щата Grinning

# 126
Моля за извинение, тъй като не съм пенсионерка над 65 години (Медикеър), нито съм low income (Медикейд). Така ок ли е?

# 127
Работя в голяма фирма. Даже европейска, с над 70 хил души персонал в САЩ. Но застраховките не са чак мижи да те лажем, но и не са цвете. Март имах ходене до спешното - ренген, ЯМР, мерене на кръвно и температура, 4 часа там - 10 бона и 700. След застаховката - 2 бона от мен. За качеството не споря, но се режат глави.
При Тръмп бензина беше паднал под 2 долара за галон, лихвите по заемите за къщи - 2.75  - 3.00%. Сега лихвите са 7%, а цените на къщите отидоха на майната си заради инфлацията. Правителството го е еня повече за Израел, Украйна и Тайван, от колкото за местното население.
За това хората се закачат за рефрена на Тръмп за "Make America Great Again".  Щото интереса на обикновенния американец е точно нула какво се случвало в Тайван или в Украйна. 80% сигурно не могат даже да ги намерят на картата.

# 128
Ама това не е заради Тръмп и Байдън, а заради световни тенденции.

# 129
Политиците от много време насам са политици, за да се омажат покрай големия бизнес, който им плаща заплатите, а не да им дреме за обикновения американец или българин.

Ето един друг голям бизнесмен -Гейтс, защо не иска да е президент:
I do think people are expecting too much from Government. Yes Government can do better but local groups can do a lot that government can't -- helping out in schools, reaching out to people in poverty. This is also true internationally. I would like to see this civil society sector step up a lot more. Some issues like abortion or even immigration we may never get a consensus on but there are things like better health and better education that we can achieve.

Колко алтруистично…

# 130
Абуто, такъв план си си избрал, сигурно имате повече от един. Всяка застраховка има deductable, за колите също. "Застрахуловка". както казва Тери Пратчет. Не искам да защитавам чак толкова тукашното здравеопазване, но приятелите ми из Европа се оплакват много повече от тукашните. С техните данъци дали им излиза по-евтино? А не могат да се докопат да видят доктор с месеци или трябва да лъжат за симптомите си

# 131
А какъв е планът на Тръмп за "Make America Great Again" ?

# 132
А какъв е планът на Тръмп за "Make America Great Again" ?

Поднесено с песничка Simple Smile

# 133
Имам чувството ,че каквото да се случва ,все някой  иска да е  друго.
 И тук доплащаме за здраве. При тези осигуровки,  ако е само с тях , идва фалит.
 Че точат и лъжат - отделно. Че шефовете богатеят,  а редовите бягат - още по-отделно.

# 134
Хубавото е, че във щатите можеш да вземеш заем. Да изплащаш здравните си задължения с години. Някои даже се правят на ударени и не плащат. Има всрианти.  Нито един не е перфектен, но поме няма да умреш. Имат интерес да те лекуват.

Не знам как е в западна Европа в момента. Но тук в Сащ, да извикаш линейка на адреса ти, струва 5 цифрена сума.

Общи условия

Активация на акаунт