САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 751
  • 17 833
  •   3
Отговори
# 17 265
Понеже ти се повтаряш, ще се повторя и аз. Да се плаща такса спокойствие, за да не те оберат, е абсурд. Държавата не трябва да купува мир, а да го налага. Ако престъпността намалява (дали?), защото я финансираме с високи данъци, това не е социална политика, а рекет, само че с държавен печат. Вместо държавата да хваща престъпниците, тя им дава джобни, само и само да не ни безпокоят. Отделно от това колко хем живеят от безплатни пари, хем паралелно са си престъпници. Спокойствие не се купува с данъци, а се гарантира със закон и ред. Искаш да плащаш "за спокойствие“ - поздравления, вече си спонсор на лешпери. Която политика е пул фактор за още лешпери от страната и от целия свят. Все по-гладни и все по-готови на насилие. Така таксата спокойствие ще стане много скъпа с времето. Накрая няма да имаме нито пари, нито спокойствие. Къде е границата, на която ще кажеш - стига толкова?

Не ми пречи да съм спонсор за лешпери. Simple Smile
Имам достатъчно пари да си живея както си искам, даже и остават.
Това, че плащам малко повече данъци за да знам, че ако нещо се случи, ще мога да разчитам на държавна помощ и няма да остана гладна и на улицата също не ми пречи.
А интересни неща се случват в живота, съвсем независещи от теб събития те удрят с голямата лопата.
Никога не знаеш какво ще ти сервира утре. Какъвто и милионер да си.

Спокойствие не се гарантира със закони и ред, а със спокойни и доволни от живота хора, които няма нужда да правят мизерии на другите хора за да живеят добре.

В страните с висока престъпност и насилие има доста яки закони, ама какво им помага?

Допълвам, гугълнах набързо, престъпност УС вс Канада

In 2023, the violent crime rate was 33% higher in the United States than in Canada (334 incidents per 100,000 population versus 252), compared with 2009, when the rate was 77% higher in the United States (406 per 100,000 in the United States versus 230 in Canada).Oct 8, 2025

Сигурна съм, че законите в Щатите са много по-строги ( затворите са пълни и има много) и тн.н.
ама какво от това? Какво ти помага, че този дето стреля по детето ти в училище после ще го опандизят или застрелят ( това както чета си е ежедневие почти в Щатите) или че ще хванат този дето те обере ... ти пак ще си също толкова пострадал.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 22:43 от VeViV

# 17 266
Много едностранно представяне на нещата от ОнДиНе. Социалната политика не изключва наличие на закони и правила и борба с престъпността.

И двете са важни. За по-голямата част от хората, наличието на социални “патерици” е важна и достатъчна, но има и социопати, които се нуждаят от закони и наказание при нужда.

Нали точно при вас направиха експеримент с легализиране на опиати и кокаин за лична употреба. Без наказание, ако не си дилър. Не сполучи и го прекратиха.

Мисълта ми е, че човек може да изпадне в нужда и трябва да има система, която да му помогне, но временно. Не съм съгласна да плащам сериозен данък, за да може Иван или Драган да се размножава, за да се възползва от системата. Надявам се, че съм ясна. Не одобрявам паразитирането върху системата, но смятам, че системата трябва да съществува и да се дава възможност на тези, които са добронамерени да се възползват от нея.
Под система разбирам система за социално подпомагане…

Трябва да има и законност и търсене на отговорност.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 22:50 от abadjieva80

# 17 267
Има едно много просто обяснение - живота е стълба. Гледаме с умиление на тези които са пред нас, а с недоверие на тези които са след нас. Най-малкото. Пък ако речем да ги подритнем или нещо друго да им направим - проблем няма. Те са по низшите.

А да си мислим, че въобще можем да станем като тях не е продуктивно. Мозъците ни не ни позволяват да мислим по този начин. За това на социалните системи се гледа като на обирджийстване.

# 17 268
Да, не трябва да се залита нито в едната, нито в другата крайност.

# 17 269
  • В заешката дупка
Що се отнася до бюджета и данъчните приходи след смяна на плоския с прогресивен, имаш грешка в изчисленията.
Нямам. Осигуровките са извадени от данъците.

Имаш! При системата с прогресивния данък осигуровките са извадени, но не и при плоския данък.

П.С. Изтрих си  част от мнението с поредното обяснение за това какво е елиминиране на регресивен ефект на косвените данъци. Не ми се провокират излишни безсмислени диалози. Търпението ми се изчерпа. Хем да правиш грешни изчисления, хем да не разбираш понятия и концепции, ама упорито да продължаваш да спориш, е ту мач.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 15:06 от ЧеКа

# 17 270
Има хора, които не искат другите да са добре. Хранят се от чуждото нещастие, мислейки че никога няма да ги застигне. Фалшива реалност и сигурност, заплата, ипотека, голяма кола, евтин бензин. Хванали са Господ за шлифера в къщи с по 10 стаи за скъпи гости, които никога няма да дойдат. Къщи от картон с фалшива фасада, точно толкова лицемерна колкото са и те. Не си цапат ръцете за мръсната работа, има ги мексиканците за това. Нищо, че грачат срещу нелегалните.

Пазаруват авокадо и домати за 10 долара, плащат десетки хиляди долари, за да имат правото да им премерят кръвното и размахват пръст на всички останали. Европа е лоша, всеки инакомислещ е либераст или джендър, често са неграмотни, но разбират повече от всички.

Избраха си престъпник и изнасилвач, нарцистичен старец с акъл на тодлър, защото им каза точно онова, което искат да чуят. А той междувременно ги ограбва, докато им обяснява колко са лоши съседите.

Глупости, ама си мислят че са в безопасност, докато им избиват децата. Националната гвардия ги пази, все пак.

Намалиха отново лихвите, долара е все по-слаб, а онзи им обещава славно бъдеще. Някой ден ще четем как лесно се трие американската мечта в дебелите книги, и дано идните поколения се учат от нашите грешки.

И нека никой не се припознава, не е лично.

# 17 271
  • Street of Dreams
"Избирателите на Тръмп са много лоши хора. Orange man bad."

# 17 272
  • София
Последните 5 страници темата така се измести, че стана по-подходяща за съвсем друга част на форума.
След посещението си в Далечния Изток Тръмпакът е взел интересно решение. Готви ли се за нещо или показва мускули. Да не се окаже, че по-големият проблем ще го направи той, а не руското джудже на ботокс.

# 17 273
  • Ю Ес ъф Ей
САЩ си просперират. Само дето не всички го усещат. Един на 15 е милионер. Останалите 14 да му мислим.

Не знам що хората си мислят, че данъците тук са ниски. Федерални, щатски, градски. После идват социална осигуровка, медикеър. Данък сгради. Данък продажби. Бакшиши наляво и дясно на тоя и оня. Данък детска градина - тоя ме убива сега.
Данъци под всякаква форма да иска човек, дори и да не ги наричат винаги данъци.

За мен най-важната новина тази седмица беше, че журито намери за виновен полицай убил Соня Мейси. За първи път ми се прищя да съм съдебен заседател. За момент си помислих, че тая държава съвсем отиде по дяволите, след като втори ден журито заседаваше. Може би отиването по дяволите се отлага с малко. Ще чакам присъдата пък да видим.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 04:54 от Татко Непохватко

# 17 274
Въпрос на време беше Тръмп да се заиграе с ядрените оръжия.
А, коректив все още няма!🫣

# 17 275
  • Ю Ес ъф Ей
Може да са му прожектирали в БД "A House of Dynamite".
Добре е да се тестват някои системи да не се окаже, че ги няма.
Ключовата дума в случая е "on an equal basis". Най-вероятно ще са симулации. То най-различни тестове съм сигурен, че и сега се правят.
В Пентагонът например по 3 пъти на ден тренират ЧП с ядрено поразяване.

# 17 276
  • София
Със сигурност се поддържат системи и се правят някакви тестове, но явно тези не са съвсем безобидни, за да подчертаят, че подобно нещо се прави за първи път от 33 години насам.

# 17 277
И какво излезе накрая президента на САЩ девет месеца заплашва Китай с тарифи и ги налага и се отдръпва, няколко месеца се моли за телефонен разговор с президента Си и най-накрая се чуха, искаше среща с президента Си в САЩ, но след като мечтаната среща не се състоя Тръмп отиде на крака при президента на Китай да му се моли САЩ да купят редкоземните елементи и магнити на Китай, а Китай да купят соята на САЩ (предполагам и други селскостопански продукти). Големи хвалебствия от Тръмп за президента Си – докато беше свикнал други да го хвалят, да го ласкаят, да го „коткат” и галят по егото сега всичко се обърна наобратно.

Си оставя Тръмп да почака и излиза, след като Тръмп е постоял малко. Ръкостискането от страна на Си е студено, докато Тръмп енергично стиска ръката му и потупва президента Си по гърба.
Си не реагира и е спокоен, мълчи и нищо казва, като в един стар цитат приписван на Марк Твен. От езика на тялото на Си става ясно, че Си не иска да е там, докато Тръмп отчаяно търси признание.
Тръмп докато продължително стиска ръката на Си: ”Господин Президент, голямо удоволствие е да Ви видя отново. Радвам се да Ви видя отново. И ще имаме много успешна среща. Нямам съмнение. Той е много труден преговарящ.”

Fox News коментират момента и ръкостискането между двамата:
„Виждате как се ръкува. Президентът Тръмп контролира тази стая.“ Rolling Eyes
Епичната заблуда на верните на MAGA. Tези хора нямат никаква представа. Световните лидери нямат добро мнение за Тръмп (предполагам дори му се смеят). В техните очи той е "слаб мегаломан", който ще продаде Америка за малко ласкателства, купчина златни монети с някой и друг подарък.

На срещата Тръмп отново подхваща ласкателствата: „Имаме чудесни отношения. Винаги сме имали чудесни отношения. Голяма чест е да бъда с моя приятел наистина от дълго време, ако се замислите, много, много изтъкнатият и уважаван президент на Китай и ние ще проведем някои дискусии. Мисля, че вече се споразумяхме за много неща и ще се споразумеем за още някои точно сега, но президентът Си е велик лидер на една велика страна и мисля, че ще имаме фантастични отношения за дълъг период от време и е чест да сте с нас. Благодаря ви много.”
В клипа единият лидер говори за световен мир и взаимна стабилност. Другият говори за „фантастични отношения“. Дисбалансът между угодничеството на Тръмп и дипломатически балансираното изявление на Си е забележителен. Той показва разликата между лидер на клуб от малката лига и лидер на зрял професионален отбор.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 09:03 от pril

# 17 278
Тръмп малко унижение е претърпял Simple Smile Нека.

# 17 279
"Фантастичните отношения" са неизменна част от световния мир, така че двамата говорят за едно и също. Тръмп се държи по обичайния си начин. Търси се под вола теле, общо взето.

Общи условия

Активация на акаунт