САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 505
  • 17 828
  •   1
Отговори
# 17 370
  • София
Ми, още по-зле за Тръмп. Щял да прави Америка велика, а то какво стана? Комуняга го нашамари на бърза ръка в един от големите градове в Щатите. Grinning
Така и не си научиха уроците тези западни политици. Крайните политики на демократите доведоха крайно неадекватни образи като Тръмп, крайно неадекватни образи като Тръмп ще доведат комунистите в САЩ. 350 милиона, толкова ли не се намери 1 адекватен?

# 17 371
Ами deaf, точно така е, аз съм съгласна с него и по двете точки.
Милиардери, а скоро и трилиардери не са нужни.

Аз я бях писала мисля разликата в секудни между милион и милиард, защото повечето си мислим дето милион там и милиард
1 млн секунди са 11 дни 13 часа и 40+ минути.
1 мрд секунди са 31 години 8 месеца 7 дни 14 часа и т.н.

Никой няма нужда от толкова много пари, и нали сме наясно, че са спечелени точно на гърба на обикновените хора, не с труд и пот на челото.

# 17 372
Нещо си се объркал. Не на нас. Аз пари си имам. Не зная защо си мислиш, че тук сме се събрали все хора на социални помощи. Ами не, не сме. Може и да сме по-заможни от теб, знае ли човек!?
Тогава, като сте много заможни платете за безплатните автобуси и детски градини и готово.

Много е нагло и лицемерно да се биеш в гърдите колко си заможен, ама да искаш ДРУГИТЕ да плащат повече за непознати.

Ми, още по-зле за Тръмп. Щял да прави Америка велика, а то какво стана? Комуняга го нашамари на бърза ръка в един от големите градове в Щатите. Grinning
Така и не си научиха уроците тези западни политици. Крайните политики на демократите доведоха крайно неадекватни образи като Тръмп, крайно неадекватни образи като Тръмп ще доведат комунистите в САЩ. 350 милиона, толкова ли не се намери 1 адекватен?
Чай ся.
Не обяснявахте ли до сега, че мамалигани бил много адекватен и точен пич, образован, образована била баба му и тн?
А сега твърдите, че Тръмп довел неадекватни комунисти на власт.
Последно?

Ами deaf, точно така е, аз съм съгласна с него и по двете точки.
Милиардери, а скоро и трилиардери не са нужни.

Аз я бях писала мисля разликата в секудни между милион и милиард, защото повечето си мислим дето милион там и милиард
1 млн секунди са 11 дни 13 часа и 40+ минути.
1 мрд секунди са 31 години 8 месеца 7 дни 14 часа и т.н.

Никой няма нужда от толкова много пари, и нали сме наясно, че са спечелени точно на гърба на обикновените хора, не с труд и пот на челото.
Милиардери не са нужни според кого!?
Според комунистите!?
Според мен са нужни.
Ако нямаше милиардери нямаше да има уникално добри компании, да не изброявам, че са десетки, но Тесла, която даде тласък на всички марки ел коли, спейс Х, която даде тласък на всички компании, с преизползвеми ракети, пейпал, която даде тласък на всички интернет плащания, па амазон, па фейсбук и тн и тн и тн.

Това, дето масата работници щяла да управлява повече от мозъка, дето е успял да изгради всичко от 0та и да го запази и умножи, само в полит-комсомол-вечеринките минаваше за истина.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 19:59 от dany1

# 17 373
Мамдани вече започва работа.

Включил е четири дами в екипа си по прехода https://nypost.com/2025/11/05/us-news/zohran-mamdanis-surprising … mayoral-election/

Много удари се събраха на твърдия електорат на Тръмп, предимно расисти и мизогинисти. Имигрант мюсюлманин ще управлява и иска жени да работят с него. Joy
Също така разчита на материалната подкрепа на обикновените хора, няма си група милиардери да му построят някоя бална зала, в която да се врътка с Рубио в страстен танц.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 09:42 от Moderator1

# 17 374
  • Ю Ес ъф Ей
Помните ли Румяна Бъчварова,която Борисов турна за министър на МВР? В Ню Йорк е същото. Този Мамдани е "парашутист" като Бъчварова... Впрочем това прозвище важи и за Барак Обама. Вижте му биографията. Дошъл отникъде и бух! – право в Белия дом го инсталираха! Американците и мюсюлманина ще го преживеят...
Всъщност не е дошъл отникъде. Дошъл е от Уганда. Майка му е режисьора на "Mississippi Masala", в центъра на който е точно индийската диаспора в Уганда и миграцията и установяването й в САЩ.
Ако тръгнем да нарочваме тоя и оня за "парашутисти", то в тая категория няма как да не сложим най-големият "парашутист" - сегашния стопанин на Белия дом. И първоначалния капитал (десетки милиони), и бизнеса, и името (т.е. търговската марка) са на баща му.

# 17 375
  • София
По ваши думи, Dany. Щом е нескопосан комунист, но е избран в един от най-големите градове за кмет, то какво е мнението за Тръмп тогава сред тези американци? Май не по-различно от това, което самият крал с корона на главата изпусна от самолета на анимираното видео преди 2 седмици. Joy

# 17 376
Помните ли Румяна Бъчварова,която Борисов турна за министър на МВР? В Ню Йорк е същото. Този Мамдани е "парашутист" като Бъчварова... Впрочем това прозвище важи и за Барак Обама. Вижте му биографията. Дошъл отникъде и бух! – право в Белия дом го инсталираха! Американците и мюсюлманина ще го преживеят...
Всъщност не е дошъл отникъде. Дошъл е от Уганда. Майка му е режисьора на "Mississippi Masala", в центъра на който е точно индийската диаспора в Уганда и миграцията и установяването й в САЩ.
Ако тръгнем да нарочваме тоя и оня за "парашутисти", то в тая категория няма как да не сложим най-големият "парашутист" - сегашния стопанин на Белия дом. И първоначалния капитал (десетки милиони), и бизнеса, и името (т.е. търговската марка) са на баща му.
От речниците:

"парашутист" – лице,което е назначено на висока или отговорна позиция без необходимите качества,опит и заслуги,защото е "спуснато" там с покровителството ни високопоставени лица.

Тръмп е наследил десетки милиони долари от баща си,които след това увеличи няколко пъти до милиарди долари...

# 17 377
Мит е това с увеличението Simple Smile
Поне до настоящия му мандат, де. Сега вече наистина ги е увеличил,  съвсем законно и етично, разбира се. Централни ценности за него и избирателите му.

# 17 378
Нещо си се объркал. Не на нас. Аз пари си имам. Не зная защо си мислиш, че тук сме се събрали все хора на социални помощи. Ами не, не сме. Може и да сме по-заможни от теб, знае ли човек!?
Тогава, като сте много заможни платете за безплатните автобуси и детски градини и готово.

Много е нагло и лицемерно да се биеш в гърдите колко си заможен, ама да искаш ДРУГИТЕ да плащат повече за непознати.

Това, дето масата работници щяла да управлява повече от мозъка, дето е успял да изгради всичко от 0та и да го запази и умножи, само в полит-комсомол-вечеринките минаваше за истина

Ама къде съм казала, че искам другите да плащат!? Аз плащам достатъчно, ти мен не ме мисли. Или не разбираш какво казваме, защото чукча писател, чукча не читател, или не осмисляш това, което пишем, защото си имаш някакви натрапчиви мисли, които ти пречат да разбереш събеседника.

А това за работниците ме уби! Кой го е твърдял?

Туната, хубаво искаш да живееш в анархия, но се възползваш от благата, които държавата ти предоставя; неща като лекарства, които няма да предизвикат тератогенен ефект у внуците ти, храни, които няма да ги отровят, безопасни полети и още много други, невидими на пръв поглед нещица, които държавата ти осигурява. И да, плащаш си за тях с данъците си, но все пак живеем в общество, а не в джунгла.

# 17 379
  • Ю Ес ъф Ей
От речниците:

"парашутист" – лице,което е назначено на висока или отговорна позиция без необходимите качества,опит и заслуги,защото е "спуснато" там с покровителството ни високопоставени лица.

Тръмп е наследил десетки милиони долари от баща си,които след това увеличи няколко пъти до милиарди долари...
Аз съм си учетворил инвестициите на борсата откакто почнах да инвестирам активно в акции преди 5 години, без да съм финансист или икономист... И без да съм хазартна личност.
Питай някой мастит икономист или математик (от форума например) какво ще ти е състоянието, ако почнеш да търгуваш на пазара на ценни книжа с милиони още от 20-те си. Simple Smile Или просто прочети Бъфет (той е почнал малко по-рано от Тръмп).
Нито Обама, нито Мамдани са назначени. Те са избрани. Има огромна разлика между двете за САЩ. В България може и да няма вече, не знам.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 20:29 от Татко Непохватко

# 17 380

Това, дето масата работници щяла да управлява повече от мозъка, дето е успял да изгради всичко от 0та и да го запази и умножи, само в полит-комсомол-вечеринките минаваше за истина

Ама къде съм казала, че искам другите да плащат!? Аз плащам достатъчно, ти мен не ме мисли. Или не разбираш какво казваме, защото чукча писател, чукча не читател, или не осмисляш това, което пишем, защото си имаш някакви натрапчиви мисли, които ти пречат да разбереш събеседника.

А това за работниците ме уби! Кой го е твърдял?

Туната, хубаво искаш да живееш в анархия, но се възползваш от благата, които държавата ти предоставя; неща като лекарства, които няма да предизвикат тератогенен ефект у внуците ти, храни, които няма да ги отровят, безопасни полети и още много други, невидими на пръв поглед нещица, които държавата ти осигурява. И да, плащаш си за тях с данъците си, но все пак живеем в общество, а не в джунгла.
Явно елементарни положения не могат да се схванат.
Ако не искаш други да плащат, тогава има благотворителност, плащаш колкото ти душа сака.

Ама ти не искаш това, искаш да се наложат закони, където (може и ти да плащаш), но И ДРУГИТЕ ще трябва да плащат. И то по твое желание, не по тяхно.
Значи общество, където няма потомствени социаладжии, като в Канада е джунгла.
Доообре.
А ако има хора, които не мислят така? Или майната им. Важно е само "аз" какво мисля.

# 17 381
Не ми пречат чак толкова много по-големите данъци.
Както писах - има достатъчно и остава.
Ако се използват за социални проекти от които цялото общество печели - хората да са по-спокойни и доволни съм съгласна да ги плащам. Не за стени, бални зали и златни тоалетни обаче, тогава не съм съгласна.

Не съм му супер фен на Мамдани, но избирането му е нормална реакция срещу дивотиите на Тръмп. На хората определено им е писнало от "умностите" му.

# 17 382
  • Под сянката на разлистените кактуси
По ваши думи, Dany. Щом е нескопосан комунист, но е избран в един от най-големите градове за кмет, то какво е мнението за Тръмп тогава сред тези американци?

Аз не бях забелязала Тръмп да се е кандидатирал за кмет на Ню Йорк срещу Мамдани, ама щом казваш...Между другото махленският ти тон е дразнещ и те прави да изглеждаш не особено...начетена...

"Също така разчита на материалната подкрепа на обикновените хора, няма си група милиардери да му построят някоя бална зала, в която да се врътка с Рубио в страстен танц."   JoyJoyJoy

Днес просто надминавате себе си, честно! На каква материална подкрепа на обикновените хора разчита, нали той щеше да им дава? Всичко? Безплатно? А най-големите му контрибутори са ислямски организации, няма изненада, предполагам

# 17 383
Оставам с впечатление, че концепцията на данъците е неясна за някои от пишещите в темата. Което всъщност и обяснява добре нежеланието им богатите и свръхбогатите да плащат такива.

# 17 384
Ако плащат данъци наравно с останалите няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт