САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 505
  • 17 828
  •   1
Отговори
# 17 430
Ама, значи зависи и от републиканците, нали?  Могат да не си седят затворени. А малцинството, ако е такова чак малцинство, що зависи нещо от него.  И долната и горната камара са горе долу 50/50. Нарочно системата е такава, че да трябва супер мнозинство.

# 17 431
  • Под сянката на разлистените кактуси
Зависи от републиканците доколко ще се оставят да ги изнудват, да. И някой да обясни на демократите, че за преговори трябва да имаш какво да предложиш

# 17 432
Ама те имат Joy няколкото гласа, които им трябват на републиканците.
Ако републиканците искаха наистина нещо да постигнат, нямаше да пътуват за сметка на данъкоплатците да си навестят гаджето,  на ексурзийка и т.н., а щяха да преговарят.
Ама те не искат. Но ти повтаряй как демократите са виновни

И нещо забавно. Някои гласоподаватели в Кентъки установили емпирично тази седмица, че не могат да гласуват в изборите за кмет на Ню Йорк Joy добре поне, че са пробвали в собствения си щат, а не са се разкарвали до Ню Йорк.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 00:08 от Moderator3

# 17 433
Никакви пояснения няма да помогнат в този конкретен случай.

Благодаря ти, Агент, сега стана ясно защо Тръмп харчи народни пари да спасява Аржентина. Пък милите рибОци му се кефят и се кълнат, че прави всичко в тяхно име.
Сега са им подхвърлили една дъвка Мамдани, пък това, че близо 2 милиона други американци вероятно ще посрещнат Коледа във финансов колапс не им е проблем.
Републиканци сър, МАГА сър.

# 17 434
  • Далече
За Аржентина е хубаво да се поясни, че парите са нещо като line of credit. Разбира се има риск, ако песото се срути още повече, но то май няма накъде..Та някои президенти помагат на Украина други на Аржентина. Всеки си има приоритети.Аз съм фен на Milei и много искам да успее..

# 17 435
С нито едно свое действие Тръмп не е провокирал демократите да инсталират мюсюлманин за кмет на Ню Йорк. Въпреки че този град е родният му...

# 17 436
Агент, аз се съмнявам, макар да ми се иска.

Ню Йорк според мен от една страна е твърде нишов и от друга демократите доста отдавна вече изобщо не искат да са леви. Те дори са отвъд центъра в началното дясно, а републиканците са в крайното.

# 17 437
  • Под сянката на разлистените кактуси
Joy Ти сигурна ли си, че си наясно кое е ляво, кое е дясно и кой за какво се бори? Демократите са прекалено наляво, затова са в тази каша. Вие всички изобщо сте толкова наляво, че всички ви се струват крайно десни. Ако слушаш речи на Бил Клинтън от 90-те, ще си помислиш, че е републиканец

# 17 438
Аз съм наясно, я ми обясни ти като по-наясно от мен какви са демократите след като искаха да спечелят гласоподавателите на чейни на последните избори, че сигурно съм пропуснала кога е станал ляв той.

# 17 439
нарича себе си "демократичен социалист"
То и аз съм нежен като бетон...
Социалист и демокрация. Жив популизъм.

# 17 440
Аз като общо съм доста центриско настроена, но поддържах републиканците защото ги смятах за по-реазумни и с по-добра икономическа политика.
Обаче, обаче, републиканците тотално се побъркаха покрай тръмп и никакъв разум не остана. Каквото каже оранжевият дядка - това е светата истина, направо култ.

Зорлем ще ме накарат да почна да поддържам демократите, колкото и да не ми е ... природно (лично аз съм по-индивидуалист). Но, в момента това е ситуацията.

Съвсем съм сигурна, че не съм само аз така в момента.

# 17 441
Аз се чудя при явните дефицити и на двете партии, как не се появява някоя трета, която да вземе доброто и от двете?

# 17 442
В демократите какво добро има за взимане?
Едно нещо, моля.

# 17 443
В демократите какво добро има за взимане?
Едно нещо, моля.

Международната им политика е системна и постоянна, не водят икономически войни с мита, не клатят борсите за да печели приятелския кръг на президента...

# 17 444
"не" тата не са "добро".
Дотук, нищо добро, а дори не сме обсъждали дали изредените са истина.

Мазнили са се на цял свят, и са им осигурявали изгодни условия в какво ли не, а в замяна са "изнасяли" нео-либерализъм и всичко, дето върви в комплект, про-мигрантизъм, анти-семейство, анти-мъже, анти-стрейт.
Голямо "добро", няма що.

Общи условия

Активация на акаунт