САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 457
  • 17 828
  •   5
Отговори
# 17 445
Всеки си има мнение. За мен тези НЕ-та са важни. А и лесно могат да се представят като  ДА-та. Това не е важното за мен, но няма да влизам в спорове. Иначе политиката на Тръмп доведе до ръст на безработицата и днес нов срив на борсите. Честито.

# 17 446
Изглежда е въпрос на англосаксонски табиет... Американците предпочитат да изчакат ДП и РП да се променят,а не да гласуват за неизвестно какви нови партии...

# 17 447
Доколкото следях зелените покрай президентските избори, появявата на нова партия не е изобщо лесна, системата не е измислена така, че да го позволява.

Не е лошо да се замислят за промяна на изборната система, ама това май е още по-малко вероятно и от трета партия.

# 17 448
Не виждам кой знае какъв срив днес.
По-скоро малко, мини сривче от 0.1%

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 00:11 от Moderator3

# 17 449
Понаваксало е, когато затвориха нашите борси беше по-зле.

# 17 450
Пак приказки на килограм, споделят се ислямофобски и расистки мнения, а човека дори не е влязъл в кметството. Толкова са разклатени тия МАГА, супер забавно е да гледам как се тресат.

Междувременно ICE маскирани агенти арестуват гражданин на САЩ, след което отвличат 1 годишното му дете.
https://www.latimes.com/california/story/2025-11-04/ice-border-p … adium-parking-lot
Демокрация в действие.

Хич не е крашнал пазара, за милионера Дани какво са няколко милиарда. Ето, да се ограмотите малко
https://www.euronews.com/business/2025/11/06/bubble-or-boom-what … cord-market-rally

An estimated half a trillion dollars was wiped out from the financial markets this week, as some of the biggest tech companies, including Nvidia, Microsoft, and Palantir Technologies saw a temporary but sizeable drop in their share prices on Tuesday. It may have been just a short-lived correction, but experts warn of mounting signs of a financial market crash, which could cost several times this amount.

И още нещо, Майкъл Бъри, човека предсказал кризата от 2008-ма в момента залага 1 милиард срещу балона с AI компаниите. Дали е прав времето ще покаже. https://www.inc.com/ava-levinson/michael-burry-of-the-big-short- … i-giants/91261084

# 17 451
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз съм наясно, я ми обясни ти като по-наясно от мен какви са демократите след като искаха да спечелят гласоподавателите на чейни на последните избори, че сигурно съм пропуснала кога е станал ляв той.

Ами ако знаеш, че освен Дик Чейни има и Лиз Чейни, коя е ТЯ и кои са нейните избиратели, няма нужда да ти обяснявам

# 17 452
  • Далече
Аз лично съм доволна от избора на кмет в Ню Йорк, така де глупостите на така наерчените демократични социалисти ги гледахме отблизо повече по западнато крайбрежие. Сега и от Ню Йорк ще участват в експеримента. Интерсно ще е да се наблюдава особено като не те засяга лично.

За протокола в Сиатъл май няма да изберат местният вариант на Мамдани, но те участват в левия демократично - социалистически експеримент от по отдавна и си знаят, че не работи точно както ти обещават Simple Smile

Какво общо има Тръмп със спада на акциите на технологичните компании и малките деца в САЩ знаят, че акциите им са надценени не ни трябват знайни и незнайни фин. експерти да се изказват...

# 17 453
Какво общо има Тръмп със спада на акциите на технологичните компании и малките деца в САЩ знаят, че акциите им са надценени не ни трябват знайни и незнайни фин. експерти да се изказват...

Има възможността да манипулира пазара - днес казва на своите хора да продават, после туитва, че ще наложи 200% мито на Китай, акциите падат, неговите хора купуват, после казва, че е размислил и акциите се вдигат... Това няма нищо общо с надценени или не акции. Това по принцип. А днес беше заради лошите данни за безработицата, а с нея вече има общо - заради митата например.

# 17 454
  • София
Е кой да пита? На Тръмпи обещанията изобщо не се отразяват. Малко като кварталния луд, той върви и си говори сам и никой не му обръща внимание.
Аз не схващам как е възможно американците (не всички и слава богу), да са ок с това президента да пуска видео в което хвърля л….а по американци.Как го оправдавате за себе си?

Често е достатъчно да общуваш известно време с някой от замеряните, за да разбереш мотивацията зад случващото се. Laughing

# 17 455
  • Далече
Какво значи да манипулира пазара. Уолстрийт са спекуланти и не са задължени непремно да реагирта на всеки негов туит Simple Smile Безработицата не е лоша заради митата. От известно време е ясно на всеки, който следи отблизо пазара на труда накъде отива, само на Powell му трябваше малко повече време да разбере..

Не съм гледала борсата днес, но според снбс от преди няколко минути:

U.S. stocks retreated on Thursday as companies that have benefited from the artificial intelligence trade came under pressure yet again amid concern about their eye-watering valuations.

Сигурно и продължаващия shutdown и новината за намаляването на полетите от петък с 10% имат влияние...Ама Тръмп едва ли е толкова виновен за всеки ден надолу или нагоре на борсата.

# 17 456
Днес Тръмп обяви, че две от фармацевтичните компании на antiobesity drugs (тоест двете фармацевтични компании производители на GLP-1 агонисти), са се съгласили да намалят цените им. Всичко до тук е чудесно!
Следващото изречение обаче, откъде да ги купят пациентите ме срази:
TrumpRx

# 17 457
  • Далече
TrumpRx, мисля е government-run website, за да се купуват лекарства директно от производителите.Не съм сигурна как точно работи, но не продава директно лекарствата а те ре-директва .Ако някои знае повече да обясни..

# 17 458
Не е важно какво точно. Смешно е името! Бих казала абсурдно.

# 17 459
Една добра новина.
Нанси Пелоси се "оттегля".Една от мумиите в Дмократическата партия, които специално мен ме отблъснаха от тях като "партята на младото поколение". За съжаление и тя, и Байдън, и Хилри трябваше да стигнат едва ли не до памперсите за да дадат път на следващата генерация на партията си. Мисля че и благодарение на тях в ДП младите, които останаха залитнаха много наляво. При републиканците мумиите също не са малко, но те имат доста по-дълга резервна скамейка от следващо поколение.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 06:13 от Абуто

Общи условия

Активация на акаунт