САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 810 051
  • 20 395
  •   7
Отговори
# 19 290
Изключително кофти за Дания, която даде 52 живота, когато САЩ активираха член 5 на НАТО след 11 септември.
САЩ са мисля единствената държава, която е активирала този член.
Тръмп успя да се скара с абсолютно всичките си съюзници. Дори с пингвините на незнайния остров, който също получи мита.

Той води политика на изолация, но не разбира и няма кой да му каже, че силата на САЩ не е в ''самотния войн'' стратегията, а в алианса със съюзници.
След Тръмп и потоп, както се казва. Не завиждам на първия, втория и третия нормални президенти, които ще дойдат след него. Ще отнеме много години да се върне изгубеното, но дори и САЩ да успее да поправи отношенията с Европа и Канада, те никога няма да са като преди. Като бях млада имаше един израз - скъсаният конец на приятелството и да го завържеш остава възела.

# 19 291
Случайно попаднах на много любопитна "конспиративна теория", релевантна за тази тема.

# 19 292
Теорията за бункера не е нова. Правиха се асоциации и с Хитлер. Той също си построи бална зала и бункер, ама на две различни места.
Тръмп ще ги събере на едно.
Че Тръмп иска да има сигурно място, където да се скрие, когато му е удобно е ясно.
Има логика там да има и ИИ и военните да са намесени.
Но защо си мисли, че ще векува с това разклатено здраве ...

Минесота са завели дело срещу Ноем. Целта е да спрат инвазията на ICE агенти, които тероризират американски граждани и чужденци със законен престой. Ноем планира днес-утре да прати още няколкостотин ICE агента в щата в допълнение на 2000, които вече са там.
Подобно дело заведе и Илиной(с).

И още нещо. Републиканците са клекнали и са се съгласили да махнат DHS от бюджетните преговори засега, защото демократите са заплашили с шътдаун и отказ да гласуват за бюджет, който съдържа DHS. Наближава 30 януари, когато демократите пак могат да блокират приемането на бюджета.
Очаква се демократите да изискат сериозни реформи в ICE, за да върнат финансирането на DHS в бюджета.
При предния шътдаун американците масово хвърлиха вината на републиканците. Може и да ги е страх пак да им се хвърли вината, особено при нажежената обстановка с Ноем и нейния ресор.
Все пак е изборна година и има месец и половина до старта на праймърис.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 01:37 от Fenris

# 19 293
Не, не бункер. Дейта център.

# 19 294
Едното не изключва другото.

# 19 295
  • Ю Ес ъф Ей
Хмм. Няма голяма логика да строят дейта център. Даже никаква. Околовръст Вашингтон е най-голямата концентрация на такива центрове, вероятно в света.
По-скоро има смисъл някакъв такъв секретен център да е в средата на нищото, колкото се може по-далеч от столицата или под Шайен.

# 19 296
Всъщност американците не са стъпили за сега във Венецуела, само им похитиха президента. Но сегашната власт може да работи с Тръмп, но може и да го отбие.
Относно урана, Ами сащ ще купуват от Русия както са правили до сега, имаха някакво намерение да спрат да купуват от Русия, но дали спряха не знам

# 19 297
  • София
Провалиха се в Ирак, провалиха се в Афганистан, провалиха се навсякъде, където са стъпвали. Ще се провалят и във Венецуела. Сега от девет кладенеца вадят вода, за да докажат, че не потъват, но истината е, че не е хубаво да си аутсайдер в международните отношения и да се държиш като гамен, който иска да господства над останалите. Никой няма да търпи това, нито Европа, нито останалите досегашни съюзници. Никой не желае за приятел лаком дебелак, който иска да си присвои всички парчета от пая.
По принцип това е така, обаче аз си спомням, че по времето на Байдън тук се оправдаваха инвазиите в Ирак, Афганистан и т.н. по всякакъв начин. А сега като имаме Тръмп изведнъж всичко е провал от 20 години. Много интересен феномен как всички грешки във външната политика на САЩ вече се приписват на него. 🤨 А тя е такава от години - световен полицай, който се меси навсякъде или поне има такова желание.

# 19 298
Сутрешен поздрав. Наци Ноем:

# 19 299
Те от ден 1 не се опитват даже да се прикриват, мъск да не забравяме как поздрави.

А междувременно във Флорида ще премахват всички, всички задължителни ваксини.

# 19 300
Няма проблеми. Евентуално когато старите болести нападнат имунните системи които въобще нямат защита срещу тях хората сами ще искат да се ваксинират. Или просто ще искат молитви през социалните мрежи и ще ходят на лечители които ще им предписват лекарства за коне.

# 19 301
Всъщност американците не са стъпили за сега във Венецуела, само им похитиха президента. Но сегашната власт може да работи с Тръмп, но може и да го отбие.
Относно урана, Ами сащ ще купуват от Русия както са правили до сега, имаха някакво намерение да спрат да купуват от Русия, но дали спряха не знам
https://manager.bg/%D0%B1%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/rusia-e- … gane-na-embargoto
https://manager.bg/%D1%81%D0%B2%D1%8F%D1%82/saedinenite-stati-sa … a-adreni-reaktori

# 19 302
  • София
Няма проблеми. Евентуално когато старите болести нападнат имунните системи които въобще нямат защита срещу тях хората сами ще искат да се ваксинират. Или просто ще искат молитви през социалните мрежи и ще ходят на лечители които ще им предписват лекарства за коне.

Няма проблем, ако си седят в техните къщи, но те щъкат из Европа и ще разнасят болести. Не искам детето ми да живее в свят, в който хора умират от ваксино предотвратими болести.

# 19 303
Оле, аз сега видях, че наратива с "неуважението" баш тръмпакът (вече нямам скрупули да го използвам) го е наложил.
На въпроса: Смятате ли, че е била нужна смъртоносна сила, тоя отговаря, че се държала много неуважително и то не само тя, ами двете. Неуважително!!!

Никъде не споменава опасност за живота му, не, държала се била неуважително. И тук естествено вчера четохме, че това било опасно. Някои неща наистина са като извадени от антиутопия.

И все се сещам за обяснението на уважение.
За някои "да се държиш с уважение означава да се държиш с човека като с човешко същество". За други обаче е "да се държиш с мен като с властимащ".
И тези вторите като казват "ако не се държиш уважително с мен и аз няма да се държа с теб уважително" имат всъщност предвид "ако не се държиш с мен като с властимащ, аз няма да се държа с теб като с човешко същество"...

# 19 304
По темата за ваксините и американците,може би ще трябва да влизат в ЕС с доказателство,че са напълно ваксинирани с важащите за Европа задължителни ваксини.Както беше по ковидно време.

Общи условия

Активация на акаунт