САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 794 164
  • 20 081
  •   23
Отговори
# 20 070
Аз не бих помагала на закъсали гласоподаватели на Тръмп. Те гласуваха да им е гадно, както и да е гадно на всички останали - да се мъчат заслужено, помощ от мен не биха получили.

Тук също много се обсъжда случая и много норвежци, които познавам, са бесни. Норвегия е една от държавите с най-много емиграция към САЩ преди 100-120 години. Всички са единодушни, че ако избухне гражданска война, трябва да се откаже помощ на и да не се одобряват молбите за убежище от гласоподаватели на Тръмп. Хората са настръхнали ужасно - мнозина имат роднини по Щатите, аз също имам американска зълва, която е омъжена там. Те вече сериозно са започнали да планират местене към Европа.

Относно гражданската война - такава има не само за територии, а и за идеологии. Война на идеологии. Нацизъм или демокрация, книгата 1984 или човешки права. Не отхвърляйте вероятността от избухване на гражданска война в САЩ. С Тръмп всичко е възможно - САЩ беше на крачка от започване на война с НАТО.
Докато републиканците в Конгреса и Върховните съдии във Върховния съд не му опонират, никой не може да спре пълната разруха на САЩ като общество, което е градено 250 години.

# 20 071

Не пускайте всякакви съмнителни истории, нищо че ви харесват, които прочетете из нета. Малко хигиена на информацията е нужна. Достатъчни са щуротиите, с които всеки ден МАГА ни занимават.

Аз живея във Финландия и тази новина я имаше и в тукашните новини. Кой източник според теб е проверен, за да ти го цитирам следващият път? И аз във форум ли съм, или на предизборен форум? Откакто живея тук, финландците стъпват на пръсти около Русия, защото се страхуват, че историята ще се повтори. Така че не се съмнявам, че финландските войници са подготвени.

# 20 072
В какви времена живеем, страшно е. Никой не е подозирал степента, до която могат да се променят нещата в Америка за 6 месеца.
Обидите срещу републиканците са още от същата отрова. Само дето куршумите се изстрелват от клавиатурата, а не от пистолети. Не, не са смъртоносни, обаче са разрушителни. Всички можете да изказвате позицията си и без обиди, както го правят някои, нали?
Обединение трябва, обединение срещу Тръмп и за Америка, а не поредното разделение на "тъпи" и "умни" и сочене с пръст.

Още през 2016-та година имаше хора, които сравняваха Тръмп с Хитлер.

Обидите са и от двете страни. Левите непрекъснато биват обиждани също, ето само малка част от обидите за които се сещам, че се използват в България - евроджендъри, еврогейски ценности, демонокрация вместо демокрация, "фашизоидни еничарски евроджендъри-военолюбци", Украйна бива наричана Усрайна, украинците биват обиждани по всякакви гнусни начини, Зеленски е наричан наркоман без каквито и да е доказателства.

Много още мога да пиша, но ще спра до тук. Щом стигнахме до това много хора да си затварят очите пред неща, които ги има на видео, значи положението е непоправимо. Мога само да се моля за тези хора, които продължават да вярват сляпо на вождовете си...

# 20 073
Ама, Ирис, вярваш ли, че нямаше да го застрелят, ако нямаше оръжие в себе си?
Задаваш неправилния въпрос според мен.

Не мога да знам за какво щяха, или не щяха да го застрелят,. Можеше и като миналия път да го застрелят за неподчинение. Или кой знае за какво. Или да не го.

За мен общество, в което всички ходят въоръжени, си търси белята. Всеки поединично и всички общо.  Изглежда, че  най накрая си я намериха.

Колкото до това, кой на кого съчувствал и за кого съжалявал,  тука да не е съд кой не реве  за Чарли Кърк.

И да, лошо впечатление ми прави, че е бил въоръжен. Щом медицинските лица ходят с пищов на кръста,  прави му сметката за какво става въпрос.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 14:13 от Iris04

# 20 074
Американците са добре, заведенията се пукат по шевовете...
Не ни мислете!
^^^ Deja vu!
Това са думите на любимата ми руска приятелка, която успя да се прибере до Петербург да види възрастната си майка няколко месеца след започването на войната. "Заведенията се пукат по шевовете, театрите са пълни, хората живеят на все 100!". А аз се сетих за класиката "Пир во время чумы"!
Скрит текст:
«Пир во время чумы» — фразеологизм, означающий беспечное веселье, разгул или роскошь на фоне всеобщего бедствия, опасности или траура. Выражение восходит к одноименной пьесе А.С. Пушкина, где герои пытаются заглушить страх смерти перед эпидемией безумным пиршеством. Это символ нравственного падения, цинизма и отчаянной попытки игнорировать реальность.
Основные значения и примеры:
Циничное равнодушие: Проведение шумных вечеринок, когда в стране или городе происходят катастрофы, военные действия или эпидемии.
Отчаянный гедонизм: Попытка жить «на полную катушку» перед лицом неминуемой смерти, описанная в произведении Пушкина.
Синонимы:
Разгул на краю пропасти
Пировать во время беды
Беспечность перед лицом опасности
Это выражение подчеркивает неуместность веселья и потерю человеческого достоинства в критической ситуации.
Още през 2016-та година имаше хора, които сравняваха Тръмп с Хитлер.
Абсолютно! И най-популярният от тях - собственото му вице Ванс!

# 20 075
  • В заешката дупка
“Никой не е подозирал…” е самоуспокоение и оправдание на лична погрешна преценка. Истината обаче е, че много хора се опасявах точно от това.

Аз продължавам да недоумявам как избирайки един доказан измамник, осъден престъпник, морално деградирала личност някой може да очаква нещо добро. Сигнали имаше още първия мандат, с големи червени лампи се движи и втория му мандат и резултатът е по-скоро закономерен. За мен изненадата е, че системата засега не може да го спре. И все пак имам още надежда, че това ще се случи преди да е станало прекалено късно. Дано не се окажа много наивна….

# 20 076
“Никой не е подозирал…” е самоуспокоение и оправдание на лична погрешна преценка. Истината обаче е, че много хора се опасявах точно от това.

Аз продължавам да недоумявам как избирайки един доказан измамник, осъден престъпник, морално деградирала личност някой може да очаква нещо добро. Сигнали имаше още първия мандат, с големи червени лампи се движи и втория му мандат и резултатът е по-скоро закономерен. За мен изненадата е, че системата засега не може да го спре. И все пак имам още надежда, че това ще се случи преди да е станало прекалено късно. Дано не се окажа много наивна….
Точно така мисля и аз. В горната снимка с пингвина, за мен пингвина трябва да е конгреса, а заравянето на Тръмп символично, а не буквално.

# 20 077
  • София
Всички тези хора около него печелят сериозно. Защо да го спират? В момента трупат богатства от абсурдите му.

# 20 078
Да припомня, че Иран не са отменили заканата си да ликвидират Тръмп.

Защо на някои ICE агенти пише полиция на униформите? Те не са полицаи?

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 15:08 от Fenris

# 20 079
За мен изненадата е, че системата засега не може да го спре.
И за мен. Неслучайно разделението на властите е в основен демократичен принцип. САЩ до по-миналата година беше демокрация, а няма инструменти?

# 20 080
  • Сан Франциско
Аз, честно, разбрах коравосърдечието и грозотията в изказването на Лъки, ама не разбрах LEGO-то за какво беше изтипосано там. Тях ги застрелват като бесни животни, а ние, недосегаемите МАГАси, пием кафе и редим LEGO ли? Ще ме извините - много ми е далеч алтернативно-вселенския мисловен процес на тези хора.

Инцидент било убийството на Алекс, казват. Докъде стигат ултра феновете, за да извинят безумието, което се случва. То, като вица - съдия пита: “Ти защо намушка с нож този човек?, а подсъдимият отговаря: “Ааа, не, аз само държах ножа в ръката си - човекът се спъна и падна на него…и така 8 пъти…”

На фона на последните ужасии - една малка, но доволна за моето семейство новина - Тръмп нямало да идва да гледа Super Bowl  мача, който ще се играе след 3 седмици в Levi’s Stadium - на няколко мили от нас. Изказал се пред Фокс Нюз, че те по принцип много го обичали на това голямо събитие и винаги искали той да присъства, ама тази година много далеч му било и жалко, че не го играели по-близо. Ние пък се радваме, че няма да е тук да ни замърсява въздуха.

# 20 081
Попадна ми ето това забавно нещо

https://www.youtube.com/watch?v=yZRqMVeER5U

И един коментар под видеото.

They could take him to Alaska, tell him it is Greenland, and say it is now part of America, and it would solve a lot of rigmarole. You could even add a ribbon cutting for good measure and give him a little trophy.

Общи условия

Активация на акаунт