САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 813 473
  • 20 451
  •   1
Отговори
# 300
Кажете повече за Мишешката утопия, и Гугъл не щя да помогне!
Говори за експеримент Вселена 25: https://iskamdaznam.com/eksperimentat-vselena-25-kak-rajat-se-prevarna-v-ad/

# 301
Интересен експеримент. Все едно за съвременни хора четох.

# 302
и ние взимаме, 3 дни, на честна дума, чрез електронно приложение
е и? те са неплатени, и ограничени на 2 х годишно
Наистина ли в Португалия болничните са неплатени? При нас са платени, различни правила в зависимост от компания, работа и тн. Някои са платени на 100%. По принцип около 3 дни можеш да вземеш болничен без документ.
При вас може да са, но sick days имаш много ограничено и не навсякъде са платени. За maternity leave хич няма да отварям дума. Дори на доста места не са, та не знам защо те учудва, че в Португалия не са. САЩ пък е толкова не социална откъм бенефити, че няма накъде повече.
Абуто, много точни коментари. 👍🏻

Защото за разлика от САЩ, Португалия е част от европейския съюз и пак за разлика от САЩ е социална държава. За САЩ никъде не съм коментирала. Сравнявах Канада, по-конкретно Онтарио с Португалия.
Прочетох документ, който ми разясни ситуацията. В общи линии първите три дни са неплатени.

# 303
Интересен експеримент. Все едно за съвременни хора четох.
Тъжното е, че той повтаря експеримента общо 25 пъти и се получава един и същи резултат. А за връзката с хората, някъде бях чела, че сред богатите хора с наследени пари, т.е. не се трудили за тях имало по-висок процент самоубийства.

# 304

Защото за разлика от САЩ, Португалия е част от европейския съюз и пак за разлика от САЩ е социална държава.
За САЩ никъде не съм коментирала. Сравнявах Канада, по-конкретно Онтарио с Португалия.

даже прекалено
нали сте наясно, че бюджета плаща всичко?
нямаме нарочни здравни вноски

# 305

Защото за разлика от САЩ, Португалия е част от европейския съюз и пак за разлика от САЩ е социална държава.
За САЩ никъде не съм коментирала. Сравнявах Канада, по-конкретно Онтарио с Португалия.

даже прекалено
нали сте наясно, че бюджета плаща всичко?
нямаме нарочни здравни вноски
Наясно сме. Да.

# 306
Кажете повече за Мишешката утопия, и Гугъл не щя да помогне!
Говори за експеримент Вселена 25: https://iskamdaznam.com/eksperimentat-vselena-25-kak-rajat-se-prevarna-v-ad/
Не разбирате ли,че това е изкуствено проведен в лабораторни условия експеримент и той не важи за живия живот...?!

# 307
Тая статистика абсолютно нищо не показва. Всъщност показва, западна Вирджиния е оставила джънкитата на естествения подбор вместо да налива пари от пусто в празно в наркан.
След като явно си много запозната с тези проблеми в държава , в която не живееш и даже най вероятно не си и посещавала, намери ми статистика, колко пари СФ е похарчил за наркан и колко един и същи наркозависими са съживявани отново и отново, за да могат од-тнат пак??
Madison, има значение защото показва как в rural America проблемът засяга много по-голяма част от населението на градовете. Гледала съм предавания за опиоидната криза и не започва от Сан Франциско, а от малки градове в rural America и Пардю Фарма. Държавата може да регулира фарма компаниите, но не го прави, може да осъди виновните и да даде знак, но не го прави.

А за да се искат социални помощи и социални политики за бездомните, първо трябва политиките на национално ниво да бъдат социални, както в Европа. Сравняват се ябълки с портокали, когато се говори как било в Европа. Моите познати от САЩ много желаят нашето здравеопазване, застраховки и социални буфери, но ние плащаме с данъците си това държавно финансиране и подпомагане. Не става див капитализъм, ниски данъци за индивида, всеки да се спасява както знае и след това защо държавата не прави това или онова.

В Дания например си живеят спокойно и щастливо, знаят, че ако останат без работа, държавата ще се погрижи за тях с механизми, ако се разболеят, ще получат грижа, няма да ги изхвърлят пред болницата защото нямат застраховка, но те плашат 60% данъци и го правят с охота, заради бенефитите, които това им гарантира.

# 308
  • Под сянката на разлистените кактуси
О боже, ще се разплача от умиление...Значи трябва да вярвам на правителството, че ще харчи парите ми по-разумно от мен? Как ли пък не! За справка - NHS

# 309
Каква е разликата?

В САЩ американците плащат на частни застрахователни дружества да им плащат лечението.
В Европа европейците плащат на държавата да им плаща лечението.
Преценете сами кое е по-добре – частно или държавно.

# 310
В Германия от определен доход нагоре имаш избор между частно и държавно и съм гледала доста документации частното какви последици има при пенсионери и в други случаи. Ако си млад и здрав е ок и вноските са по-ниски.

# 311
Каква е разликата?

В САЩ американците плащат на частни застрахователни дружества да им плащат лечението.
В Европа европейците плащат на държавата да им плаща лечението.
Преценете сами кое е по-добре – частно или държавно.
Който има пари - частно. Който няма много - държавно.

# 312
  • Sunshine state
Разликата е, че поне има някакъв таван, определена сума пари, а не една застраховка са ти е един си колко с не знам си какъв процент дидактабъл и всякакви изсмукано от пръстите простотии. Да не говорим за цените на здравните услуги - буквално можеш да се пазариш като на бит пазар и от 20бона да св договориш ба 5К (реален случай). Смешна работа. Абсолютен скам са тия здравни застраховки тука. Детето е на щатската Florida Kids и всичко й е $5, спешното е $10. 😳

# 313
О боже, ще се разплача от умиление...Значи трябва да вярвам на правителството, че ще харчи парите ми по-разумно от мен? Как ли пък не! За справка - NHS

ОК, но после да не ревем защо една линейка вкарва в дълг с 5 цифрена сума в САЩ. В NHS е безплатно. А между другото, в ОК на частно също има много добро здравеопазване. Бърз достъп по добри специалисти и всичко.

# 314

ОК, но после да не ревем защо една линейка вкарва в дълг с 5 цифрена сума в САЩ. В NHS е безплатно. А между другото, в ОК на частно също има много добро здравеопазване. Бърз достъп по добри специалисти и всичко.
Понеже тук се плюе NHS, свекърва ми бе диагностицирана с метастатична меланома когато беше на 82 години. Направиха и операция за отстраняване на тумора, който бе на ръката и, направиха и пластична операция (професор, който е светило в областта на пластичната хирургия), за да възстановят мускула. Вече четвърта година е на имунотерапия, правят и преглед на 6 месеца. Всичко това безплатно, по NHS. Жената е в прекрасно състояние за възрастта си. Та какво за NHS!?

Общи условия

Активация на акаунт