САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 723 669
  • 18 019
  •   2
Отговори
# 3 060
  • Street of Dreams

Тръмп говорил ли е със Зеленски? Мернах нещо и го загубих.

Говорил е силно казано....
https://x.com/RockefellaK/status/1865668895132008469?t=JIhe1egzp … Z1_7ozFFV8cw&s=19

Туната, голяма си сладурана с този коментар за  агресивните англичани с мачете пред баровете, само дето не са били англичани. 😅

# 3 061
  • София
Еха, разстреляха българин, защото е направил забележка, и сега защитавате американката и тяхната абсурдна политика за оръжия. Ми, добре, хайде да разрешим оръжията и в БГ. За месец сме разрешили всички проблеми, дето имаме. Че и за демографията няма да се притесняваме, щото няма да има смисъл.

# 3 062
Ами не, много по-несигурно е, когато всеки носи оръжие, отколкото когато само престъпниците.

Всичко тръгва оттам, че е  порочно мисленето, че имаш право да очистиш някого, защото ти крещи на светофар, или защото ти е влязъл в двора.  Самоотбраната е друго нещо, не е като те погледне някой на криво да извадиш патлака, или като видиш, че някой ти е влязъл в двора да го застреляш от прозорвца..

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 14:54 от Iris04

# 3 063
Еха, разстреляха българин, защото е направил забележка, и сега защитавате американката и тяхната абсурдна политика за оръжия. Ми, добре, хайде да разрешим оръжията и в БГ. За месец сме разрешили всички проблеми, дето имаме. Че и за демографията няма да се притесняваме, щото няма да има смисъл.
патоса го запази за проблемите в България, остави американците да се оправят с техните проблеми.
Абсурдната им политика за оръжия и други е проява на демокрацията , нещо, което няма как да осмислиш

# 3 064
  • Down south
В едното от интервютата по-горе, свидетел каза, че мъжът е напуснал неговият автомобил, бил разгневен, приближил се  до този на жената, употребявайки цветисти думи, опитал се  да я измъкне от колата и, а тя започнала да пищи.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:20 от Daylily

# 3 065
Ако някой е добър, кротък, спокоен какво ще му пука, че друг кара твърде близо зад него продължително време?
Дори и да се брулне отгоре ти при някои внезапни спирачки, риска е повече за задния, от колкото за теб.
Сега - и при всеки скандал не вадиш автомата като аргумент.
Такава му била съдбата на добрия човечец.

# 3 066
ама вие, наистина ли мислите, че в Европа няма оръжия Sunglasses
в една от най- спокойните европейски страни, Португалия , има 1.5 милиона регистрирани карабини и пушки, отделно пистолетите
отделно - оръжията на полицаи и военни!
 вярно , само  210 000 разрешения за носене на обществени места
но пък, оръжия до калибър 5.5 , можеш да си поръчаш по интернет, от испански сайтове- не подлежат на регистрационен режим

който не си търси белята, знае как не трябва да се държи в обществото
на който му се бият сачмите, и с оръжие, и без- пак ще си изпати, рано или късно

# 3 067
  • Под сянката на разлистените кактуси

Тръмп говорил ли е със Зеленски? Мернах нещо и го загубих.

Говорил е силно казано....
https://x.com/RockefellaK/status/1865668895132008469?t=JIhe1egzp … Z1_7ozFFV8cw&s=19

Туната, голяма си сладурана с този коментар за  агресивните англичани с мачете пред баровете, само дето не са били англичани. 😅

OnDiNe, баш англичани бяха. Не съм далтонист! Нямаха никакви мачетета, с юмруци си се млатеха като истински джентълмени Grinning Тези, които имаш пред вид се събират пред бръснарниците, които никнат като гъби и са перални за пари от наркотици и трафик на хора

Санди, в селските Уолмарти продават.

# 3 068
А защо не си представим, че на лудата лелка и е криво и иска да гръмне някого, в края на краищата защо и е този пистолет? Започва да провокира случаен шофьор, като му се залепва за бронята, и когато той опитва да я попита какъв и е проблемът го гръмва... При самозащита разбира се Wink
Изобщо странна е тази американска система - ако някой влезе в двора ти да ти открадне шезлонга можеш да го гръмнеш за да защитиш собствеността си, но когато някой застрашава собствеността ти на пътя (като ти се лепне на бронята), нямаш право да го попиташ какво иска, защото ще те застреля... И тук се опитват да ми обяснят колко е хубаво това...

# 3 069
А защо не си представим, че на лудата лелка и е криво и иска да гръмне някого, в края на краищата защо и е този пистолет? Започва да провокира случаен шофьор, като му се залепва за бронята, и когато той опитва да я попита какъв и е проблемът го гръмва... При самозащита разбира се Wink
Изобщо странна е тази американска система - ако някой влезе в двора ти да ти открадне шезлонга можеш да го гръмнеш за да защитиш собствеността си, но когато някой застрашава собствеността ти на пътя (като ти се лепне на бронята), нямаш право да го попиташ какво иска, защото ще те застреля... И тук се опитват да ми обяснят колко е хубаво това...
Слизаш на земята и спираш да си представяш.
Решил мачо да се прави на мъж, само дето топките не му стигат и го прави на жена.
Плюс, че жената е карала пред него. Само мога да си представя какво е правил онзи на пътя. Спират на светофара и той решава да раздава "справедливост". Само дето е пропуснал, че не е в България

# 3 070
Малко се обърках - пред него, зад не го, спокоен бил, пък крещял...

# 3 071
Когато за първи път пристигнеш в щатите го има съвсем естествено този шок от това, че всеки може да притежава оръжие. Но с течение на времето, особенно след като имаш възможност да видиш, че САЩ не са само спокойни квартали със спретнати къщички и любезни хора, постепенно разбираш, че ако ти самия си тук или там, ако се окажеш на място със не толкова дружелюбни хора, то притежанието на оръжие не е лишено от логика. Ако се премахне полицията от улиците в Америка за една седмица - познайте колко различна ще е ситуацията.
И за да се върна към заглавието на темата - много от най-гласовитите лидери на Демократическата партия имаха щутите идеи полицията да не присъства в определени райони или квартали, и да има някакво местно справяне с криминалните прояви на базата на самосъзнание и местните обществени лидери. На няколко места това доведе до затваряне на заведения и бензиностанции заради несигурността на хората работещи там.
Целият ми пост е с една единствена идея - от България е много трудно да видите пълната картина и да разберете логиката зад това да притежаваш оръжие. Другият момент е че вече има толкова много оръжие в населението, че даже не е реално да се говори за събирането на това оръжие от държавата. Защото тогава притежателите на незаконно оръжие и престъптния елемент ще имат вече пълно надмощие при критична ситуация. Последното и най-важното е, че хората не искат самата държава да има възможност да се превърне в някаъв тип тотална диктатура, каквато е и самата основа на Втората поправка. За мен единственото, което би трябвало да стане е да се премахне възможността за притежаване на армейски тип оръжие като AR-15, Калашников и други подобни. Един пистолет е напълно достатъчен за случай на самозащита.

# 3 072
патоса го запази за проблемите в България, остави американците да се оправят с техните проблеми.
Абсурдната им политика за оръжия и други е проява на демокрацията , нещо, което няма как да осмислиш

Hands Plus1
Абсолютно!

# 3 073
  • Street of Dreams
Направи ми впечатление колко са агресивни англичаните. Сестра ми живее в Англия и за рождения й ден правихме bar crawl - от кръчма на кръчма. Бяхме в 4 бара и пред всеки имаше бой...Те доста успешно си се колят с ножове и мачетета, нищо че нямат огнестрелно оръжие

Пт всичките ми ходения в Англия, както и от всичките ми познати там, не съм чула англичанин да извади нож, камо ли мачете. Те се бият като германците - с юмруци и най-често по хулигански кодекс един срещу един / група срещу група, но ръгането и коленето, както и група срещу един, е присъщо на друга група хора в Европа. Там боят никога не е равен.

# 3 074
  • Под сянката на разлистените кактуси
Тъй де, нали се поправих по-горе

Общи условия

Активация на акаунт