САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 722 646
  • 18 011
  •   4
Отговори
# 3 045
Не всеки си носи патлака. Молко ви идва в повече Холивуд и загрижената преса.
Но аз до сега не съм виждал някой да слиза и да прави забележка на някого на пътя. Жената-убийца може да живее в тъмен квартал, може да са я уволнили същия ден, може много неща да са се случили и нашия професор да е попаднал на неподходяща шофьорка, в неподходящ момент със неподходящ подход към ситуацията. Ескалираща ситуациа, една 50 килограмова жена и един 100 килограмов мъж, и двамата без оръжие - жената няма никакъв шанс. Пистолетът изравнява шансовете. Аз все още не съм прочел някаква информация, но за мен е смъртен случай, до който можеше и въобще да се стига.
Аз също бах, и все още имам резерви към притежаването на оръжие. Купих си първия пистолет в началото на Ковид пандемията. След няколко обира, включително и на оръжейни магазини. Втория пистолет го взех шест месеца по-късно. Да има по един и на двамата - и на мен и на жената. Излизал съм с първия (по-малкия) два пъти. Бях на работа (на обект) след 10 вечерта, место което не познавах. Не съм изкарвал пистолетите си от сейфа повече от година. Но са там. По добре да има и да не потрябват, от колкото да няма, когато има нужда от тях.

# 3 046
Нашият въобще не е професор, а коси моравите на хората.
В Тексас, за да имаш оръжие в колата, трябва да изкараш специални курсове и преглед при психолог. Имаш документ ( подобен на книжката ти). Когато те спре полиция, знаят, че имаш такъв документ и когато си даваш документите за проверка, задължително казваш, че имаш оръжие в колата и къде се намира (поне така ни учеха на курса).
При проверка при ПТП на документите полицаят ме попита къде е пистолета( той беше в къщи). Оръжие имаме от близо 15 години. Имаше моменти когато съм спала с пистолет близо до главата ( от 200 къщи в района бяха обитаеми 3, и аз сама с детето, а ходеха мърдъри). Когато полицейска кола започна да нощува пред дома ни , уж скрих пистолета... толкова добре, че работниците го бяха откраднали. Че и също такъв градински работник го беше използвал идиота в престъпление. После мина процедурите и след 3 години ми върнаха оръжието.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 23:44 от Titina

# 3 047
Възможно ли  е да се познават и имат контакт преди тази трагична случка?
 Някак изглежда ненормално  да стреляш по непознат човек с разперени ръце  и на разстояние. Защото  много близо си е заплаха мъж срещу жена.
 На кого какво се е случило през деня няма значение.
 Там може и  да разберат и обявят, при нас трудна работа.
https://www.instagram.com/p/DDSrxtuIAQA/?utm_source=ig_web_copy_link
Тръмп се среща с Уйлям.

# 3 048
Цитат
Има право да снима ( снимки и видео), на общественно място, но няма право да записва разговори.
Това е най-дразнещото в Б-я, повечето камери записват и разговори, вкл. в магазините.Отвратително.Никакво уважение към личното пространство.Има го само на думи по европ.земи.За свобода на словото в ЕС пък да не говорим.Няма такова.Това мисля, че в щатите е на ниво.

# 3 049
Възможно ли  е да се познават и имат контакт преди тази трагична случка?
 Някак изглежда ненормално  да стреляш по непознат човек с разперени ръце  и на разстояние. Защото  много близо си е заплаха мъж срещу жена.
 На кого какво се е случило през деня няма значение.
 Там може и  да разберат и обявят, при нас трудна работа.
https://www.instagram.com/p/DDSrxtuIAQA/?utm_source=ig_web_copy_link
Тръмп се среща с Уйлям.

Ами не е толкова ненормално, ако не е прието другия да слиза от колата и да търси контакт, освен ако не смята да агресира.

На мен едно от нещата, които наистина ми харесват в Щатите е правото да носиш оръжие и правото да стреляш по влезли в имота ти. Знам колко е спорна темата, но личното ми мнение е, че жертвите са по-малко когато всички имат оръжия, а не само лошите.

Тръмп говорил ли е със Зеленски? Мернах нещо и го загубих.

# 3 050
Статистиката показва, че убийствата са много повече. В пъти повече.

# 3 051
  • Под сянката на разлистените кактуси
Това зависи и от хората и от народопсихологията също. Има народи "Да бе мирно седяло, не би чудо видяло" или "Преклонена главица сабя не я сече" и има народи "Ако някой ти удари шамар, ти му удари два". Интересно, че вторите са тези с империите...Направи ми впечатление колко са агресивни англичаните. Сестра ми живее в Англия и за рождения й ден правихме bar crawl - от кръчма на кръчма. Бяхме в 4 бара и пред всеки имаше бой...Те доста успешно си се колят с ножове и мачетета, нищо че нямат огнестрелно оръжие

# 3 052
Цитат
На мен едно от нещата, които наистина ми харесват в Щатите е правото да носиш оръжие и правото да стреляш по влезли в имота ти. Знам колко е спорна темата, но личното ми мнение е, че жертвите са по-малко когато всички имат оръжия, а не само лошите.
И на мен винаги ми е харесвало това.Все едно в Европа не могат да те гръмнат с незаконно оръжие?Правят го и още как.Също като с проституцията у нас.Всички знаят, че има, но не ''я приемат официялно'' и сума ти труженици по трасето с все върхушката не плаща данъци за тази дейност.

# 3 053
Тази дето е стреляла сега ще бъде ли осъдена? Как са законите в такава ситуация?
Доколкото четох не са повдигнати ощеобвинения. Близките на момчето събират пари.

Закона разрешава да убиеш човек ако те заплашва, води се самозащита.

Флорода е щат където сравнително лесно се купува оръжие. На практика всеки може да си купи и ума у дома. По сложно е с разрешително да го носи със себе си, за това си трябва пермит и има процедура.

# 3 054
# 3 055
  • София
Е, това е. Да убиеш човек от пълна простотия, да има свидетели, които да разкажат, че тази е луда и е застреляла човека заради забележка, и да не се повдигнат обвинения. Какъв е изводът? Вместо да правиш любезни забележки, вади картечницата и се разправяй и за най-малкото. Съседът ти слуша силна музика? Да ходиш до тях да му правиш забележка? Вади снайпера и кардинално решавай проблема..
Ако нашият бе на тази вълна вместо да се кара на тази лудата директно да вади автомата и да я стреля на място. Щеше да каже, че е самозащита, защото онази не може да кара, и да се размине. Unamused

# 3 056
Е, това е. Да убиеш човек от пълна простотия, да има свидетели, които да разкажат, че тази е луда и е застреляла човека заради забележка, и да не се повдигнат обвинения. Какъв е изводът? Вместо да правиш любезни забележки, вади картечницата и се разправяй и за най-малкото. Съседът ти слуша силна музика? Да ходиш до тях да му правиш забележка? Вади снайпера и кардинално решавай проблема..
Ако нашият бе на тази вълна вместо да се кара на тази лудата директно да вади автомата и да я стреля на място. Щеше да каже, че е самозащита, защото онази не може да кара, и да се размине. Unamused
Нито една от реакциите, които си описала не е правилна.
Никъде не ходиш да се саморазправяш, това да не ти е България. Нашето момче просто е объркало държавите и реакциите.

# 3 057
Никъде не ходиш да се саморазправяш
..е най-правилното поведение независимо дали си в САЩ или България

# 3 058
Точно това,че полицията въобще не е повдигнала обвинения,е доказателство че тя е невинна. Най-вероятно полицаите веднага се прегледали записите от камерите и са разбрали какво е станало и че тя няма вина,и са я пуснали по живо и по здраво.

# 3 059
Цитат
И на мен винаги ми е харесвало това.Все едно в Европа не могат да те гръмнат с незаконно оръжие?Правят го и още как.Също като с проституцията у нас.Всички знаят, че има, но не ''я приемат официялно'' и сума ти труженици по трасето с все върхушката не плаща данъци за тази дейност.

И на мен ми харесва повече, защото в противен случай нападателят има повече права от жертвата и това, че по случайно стечение на обстоятелствата жертвата е успяла да отреагира, всъщност се случва много рядко и фаталния край почти винаги е за последната.

В Англия, в частност често в Лондон, изклаха сумати народ така. А полицаите с една палка и свирка, какво ще направят? Изключително голяма простотия са законите от тази гледна точка в ЕС. Нормалният човек се чувства несигурен и тревожен, защото ако нещо такова му се случи, освен да разчита на себе си няма на кого другиго.
Престъпниците са наясно, че ако посегнат на собственост или нечий живот е престъпление и правят осъзнат избор. В САЩ за това може да бъдат убити, а в ЕС има особено висок процент не само да им се размине леко, но и да се отърват безнаказано /ако не могат да ги хванат./.

Общи условия

Активация на акаунт