САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 651
  • 17 966
  •   2
Отговори
# 3 030
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ами ако е самоотбрана, няма , но трябва да се докаже. Ако застреляш някого в гърба, със сигурност ще те осъдят

# 3 031
Колата не се ли води частна собственост на притежателя и?

# 3 032
Всеки щат има различни закони.
При неизбежна самоотбрана със заплаха за живота може да застреляш някого и ако обстоятелставата го доказват - то спокойно можеш да бъде оправдан.

# 3 033
Правило номер едно на пътя в САЩ - Тук не е България и не слизаш да се разправяш с някого на пътя. Не свириш като машинист на влак на кръстовището, не показваш среден пръст на някой на пет метра разстояние. Може да си доктор, може да си професор, може да си пастор, но не си безсмъртен. В случая жената се е почувствала застрашена след като някой идва да й направи "забележка" и е станало каквото е станало. От нейната гледна точка може да е самозащита, зависи колко е била разгорещена забележката. Затова - даш камера (видео регистратор) задължително. Но никакви геройства и каубойства на пътя. Не знаеш дали не си последната капка, която да прелее чашата на някой, който има в себе си оръжие.
Жалко за човека, но щом никой не е пострадал в каквато и да е била ситуацията преди стрелбата, то е било неоправдан риск в държава, където всеки може да притежава оръжия.

Ето защо одобрявам забраната на оръжията. Не може всякакви изперкали типове да убиват, защото им се сторило, че някой ги застрашава. Ако никой няма оръжие ще се навикат, ще се напсуват, може и по някоя тупаница да отнесат ама до там.
Искаш отмяна на втората поправка....
Всъщност нямаш идея дали господинът наистина не е нападнал жената. Никой не вади оръжие току така. А и той няма право да излиза от колата и да ходи да се разправя с другите хора.

# 3 034
Всъщност нямаш идея дали господинът наистина не е нападнал жената. Никой не вади оръжие току така. А и той няма право да излиза от колата и да ходи да се разправя с другите хора.

Нищо не искам, казвам си мнението. Тяхна си работа иначе. Но според прочетеното в нета свидетели казват, че нашенецът не е бил агресивен - нито е викал, нито е ръкомахал или заплашвал. Аз съм излизала на светофар да почукам на стъклото на спряла до мен кола за да кажа на шофьора, че му е спаднала гумата. И той да ме застреля заради това ли??? Може човек да излиза от колата си за много неща - да каже, че му е загаснала колата и не може да тръгне, да попита за пътя и какво ли не още. Напълно неразбираемо за мен е да се стреля ей така, понеже някой си помислил нещо. Обаче забелязвам, че ако застреляният е черен, даже и да е давал индикации за заплаха, тогава е расизъм, а не самоотбрана...

# 3 035
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ето защо одобрявам забраната на оръжията. Не може всякакви изперкали типове да убиват, защото им се сторило, че някой ги застрашава.

По принцип гледам да се отнасям с хората така, че да не им се иска да ме застрелят. То това си е добра идея дори когато нямат оръжие

# 3 036
Съгласна. Но в случая не виждам с какво нашенецът си е изпросил куршума. Да не говорим, че всеки месец някой избива сума ти хора в училища, молове и къде ли не.

# 3 037
Съгласна. Но в случая не виждам с какво нашенецът си е изпросил куршума. Да не говорим, че всеки месец някой избива сума ти хора в училища, молове и къде ли не.
Така е във всяка висококултурна и цивилизована Свръхсила. Вътре в нея конкуренцията е толкова жестока и безкомпромисна (както горе сред елита,така и долу сред народа),че някой не издържа и изперква... Виж в страни изпаднали в застой и безвремие като Швейцария например,няма масови убийства...

# 3 038
За самоотбрана е необходимо отговорът да е пропорционален. Все пак не живеем в джунгла. Дори убитият  да е излязъл от колата, за  да се разправя, че го е засякла, или нещо подобно, тя  може да се заключи, да поозвъни на полиция... Тя обаче  имала пистолет и го гръмнала. Би трябвало да я осъдят.

Според мен тая всеобща въоръженост повече изнервя, отколкото да допринася за сигурността, но в крайна сметка, да се трепят, като искат.

# 3 039
Къде прочетохте как точно е била ситуацията, аз не можах да намеря информация.

# 3 040

Нищо не искам, казвам си мнението. Тяхна си работа иначе. Но според прочетеното в нета свидетели казват, че нашенецът не е бил агресивен - нито е викал, нито е ръкомахал или заплашвал. Аз съм излизала на светофар да почукам на стъклото на спряла до мен кола за да кажа на шофьора, че му е спаднала гумата. И той да ме застреля заради това ли??? Може човек да излиза от колата си за много неща - да каже, че му е загаснала колата и не може да тръгне, да попита за пътя и какво ли не още. Напълно неразбираемо за мен е да се стреля ей така, понеже някой си помислил нещо. Обаче забелязвам, че ако застреляният е черен, даже и да е давал индикации за заплаха, тогава е расизъм, а не самоотбрана...
Айде сега и расизъм, тя сестра му вече се е опитала да вкара че е хомеосексуален, женен в Орландо....интересно, ако някой слезе да се разправя с мен на светофара (предполагам , че там го е направил), ще знам каква е сексуалната му ориентация....просто решило момчето , че трябва да я учи как да шофира безопасно. Знаейки как действат българите, мога да си представя как е изглеждало в нейните очи. Мога да си представя, някой бързащ, как се опитва да я изтласка от пътя, а после слиза и да се разправя ( според свидетел е започнал да и вика и тогава жената е започнала да пищи)
Между другото според официалните източници инцидента е в резултат на ярост на пътя

# 3 041
Търси информация в американските и западни издания,тук в България нищо няма да научиш,нарочно така "информират"...

# 3 042
Ами то точно това е въпроса, че заради ярост на пътя сега има един убит и една убийца и то защото всеки си носи патлака да му е под ръка.

Все тая, да се оправят. Това изобщо не ни е на дневен ред.

# 3 043
Тук се стрелят за няма нищо.
Вчера застреляха на пътя 42 г българин(доктор по немска филология) в Орландо. Слязъл човека от колата да направи забележка на водачката зад него. Извадила патлака  и го застреляла в лицето. Загинал е на място.
според профилът му в Линкдин:
Dedicated entrepreneur with a proven track record of building and expanding successful ventures in diverse industries. Founded and established a thriving small business specializing in yard maintenance, home, and pet sitting services in Orlando, leveraging a client-exclusive referral system for consistent growth. Recognized for delivering exceptional service, leading to significant business expansion.
https://www.linkedin.com/in/mihail-tsvetkov-5777112b0/
ей това журналистиката, наистина няма равна

Сега вече ми се изясниха нещата. Има си разследващи, има си и камери, ще се разбере защо е слязло да вика нашето момче

# 3 044
Изобщо не е съществено защо е слязло да вика.

Общи условия

Активация на акаунт