САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 831
  • 17 818
  •   3
Отговори
# 165
  • Под сянката на разлистените кактуси
Уф, защо ме карате да се обаждам? Сега си спомням защо обикновено избягвам американските теми! Всеки чул-недочул, видял,-недовидял има мнение, нищо че най-близо до САЩ е бил по телевизията.

Тази бележка нищо не значи. Пише цената, а колко плаща застраховката? И аз получих сметка за $12,900 когато родих дъщеря ми, но моята част беше около $600. Ако се абонираш да ти пращат лекарствата по пощата, цената пада още. Ако държиш на марковото лекарство (Адвил вместо ибупрофен например), застраховката може да откаже да го пкрие. Ако паднеш зад борда, отделните щати имат програми, а федералната е Медикейд. Ако си прекалено невеж или глупав да се оправиш със системата, никой не може да ти помогне. Ако искаш държавата да те дундурка, Европа е отворена

# 166
Ок,а ако по стечение на обстоятелствата човек изпадне зад борда,какво?
Има фондове поддържани от благочестиви хора към които може да се обърнеш.

# 167
Да, има достатъчно организации, които ще помогнат безвъзмездно.

*Адвил е марка ибупрофен, ако застраховката покрива ибупрофен в рецептата, ще дадат аптечния, в тяхно шише (тук често лекарствата, които се изписват се дават в пластмасово бурканче, дозирани за определен период, за който са изписани, да кажем месец - 30 таблети или колкото дни е месеца). Адвил ако искаш точно, трябва да си го купиш, продава се свободно.
Макар че досега не съм ползвала рецепта за основни лекарства, купувам ги.
На детето бяха изписали течен лидокаин за пиене, направиха го в аптеката и плати застраховката.
За щастие нямам опит с лекарства, здрави сме! Пу!

# 168
Адвила дадох за пример, защото всички знаят какво е, хората си го купуват без рецепта и не се покрива.

# 169
Хора, които не живеят в САЩ няма как да знаят какво е Адвил, затова уточних.

# 170
  • Sunshine state
tunata, изказванията ти са направо смешни - невеж и глупав трябвало да бъде, та да не се оправел със системата. Извинявай, ама ситият на гладния не вярва е твоята работа. Стига си викала на черното бяло - здравеопазването тук е под всякаква критика и смехотворно скъпо. По-добре наистина да не участваш в такива групи, че не всички ядем доматите с колците и сме наясно с нещата. Тука със застраховките трябва да си завършил едно висше, та да си на "ти" с всичко по тях - толкова са комплицирани нещата.

# 171
тука нямаме , но не е като да го няма изобщо в Европа

аз не знам ,защо пък, искате да се покрива!?
кое нестероидно, за свободна продажба се покрива, и какво му е специалното на опасния адвил, пе да го покриват застраховките?
туната, иначе, тукашните застраховки не оспорват лекарски решения - писал оригинално лекарство доктора- него покриват
щом има рецепта- няма оспорване!
плановете и покритията на застраховките ви не са съвсем добри, щом ще спорят с доктора

# 172
Тука стана развален телефон.
Никой не е поискал ибупрофен/ацетаминофен да се покриват от застраховката.
Тя даде пример със стандартно лекарство, че ако поискаш конкретна марка/производител, застраховката може да не го покрие, а да покрие аналог, тоест искаш марка/производител - плащаш.
Медицинските сестри имат застраховки, които покриват членовете на семейството и на дамата й е широко около врата. Няма лошо, но както и Pupitka е написала - ситият на гладния не вярва.

Не знаех, че го има. Обикновено големите концерни слагат различни имена на лекарствата си.
Сега се сещам, че имам приятелка французойка и с нея сме коментирали, във Франция го има, да. Все тая, къде го има и колко е вреден. Аз го пия, имам жестоки мигренозни пристъпи и ми помага, помага и на детето.

# 173
много добре.
но, ако го поискам от доктора, и е в рецептата, пак ли ще го оспорят?

# 174
много добре.
но, ако го поискам от доктора, и е в рецептата, пак ли ще го оспорят?

Не, няма. В зависимост от полицата може да има доплащане.

# 175
Е кой е работодателят дето не покрива членовете от семейството на работещия?

# 176
Е кой е работодателят дето не покрива членовете от семейството на работещия?
Повечето.
Аз например не мога да включа мъжа ми, защото неговия работодател предлага застраховка.  Аз и детето сме със Cigna, през моя работодател.  Мъжа ми плаща само за себе си, доста по скъпа застраховка, но такава предлагат от неговата работа.
Познавам хора с по 2 деца, които нямат застраховки. Не желаят да плащат хиляди долари месечно.
Вие здравните работници наистина по добре да си замълчите по темата, че е точно "сития на гладния не вярва".

# 177
Advil и аз не знаех, че е търговското име на ибупрофена в САЩ, в интерес на истината, но вече го научих. Simple Smile

Моите впечатления за медицината в САЩ са, че е на много високо ниво, но съответно качеството се заплаща подобаващо. Доколкото съм чувала, нашите лекари не могат да практикуват свободно там, трябва да приравняват техните изпити, което ако е вярно, говори много за нивото.

Достъпът до лекар за пациента обаче е затруднен. Аз трябваше да се лекувам в Калифорния по един здравословен въпрос преди няколко години, защото е Европа това лечение там не се предлага, поне не в пълен размер, и не можех, и не можех да говоря с лекаря (става въпрос за малка операция). С асистентката моше и пет пъти да се чуем по фейстайм, но тя не е беше в състояние да ми отговори на въпросите. Та в зор се видях, докато лекарят се включи и той, съответно си заплатих консултацията подобаващо. Останах очарована от лекаря обаче, толкова хубаво ми обясни всичко, по всички въпроси, ние такива добри лекари нямаме. Качеството на медицината в САЩ е много добро по мои впечатления.

# 178
Значи не е като да няма застраховка, ама не му харесва. Е извинете...За справка, не сме на моята застраховка, а на мъжа ми, който не е здравен работник.

Защо си мислите, че западноевропейците като не плащат, когато отидат в болницата, не плащат нищо? Германците с моя доход плащат 42% данъци, а аз 20%. Германците плащат по 14.6 % от заплатата си преди данъци за здравни осигуровки, аз около 5%. Не знам как ви излиза математиката на възмутените

# 179
Ибупрофен е и в Щатите, Адвил е марката на Глаксо, която е и най-наложената марка обезболяващо, може до известна степен да е и нарицателно за обезболяващо, както в България на еднократните пелени казват памперс, заради марката Памперс.

Моите впечатления - лекарите са страхотно подготвени, цялата система на обучение е такава, отделно се харчат милиарди за иновации.
Досега съм срещала изключително отношение от страна на семейният ни стоматолог, но там станахме направо приятели.
Постъпвала съм в спешното само веднъж, бяха вежливи, студени и не говореха особено.
Водила съм в спешното детето през септември, качи 42 по Целзий и бях принудена. Златни им ръце, за два часа го оправиха!
Аз имам специално и дълбоко уважение към лекарите, изключително ценя техния труд, умения и знания. Без значение къде.

tunata, в кой щат живеете?

Общи условия

Активация на акаунт