САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 831
  • 17 818
  •   3
Отговори
# 150
  • Sunshine state
М, да. За това още година след пристигането ни, отворихме фонд колеж по флоридската програма Florida Prepaid с включено общежитие, та да не се чудим какво да я правим после щерката. Ако избере да учи другаде, имаме едни пари настрана спестени и така. Обучението е безобразно скъпо действително.

# 151
Към таксата като се добави общежитие и става…. Общежитията са много скъпи.

# 152
  • Sunshine state
Да, много е скъпо. За това го включих в плана, докато е малка, че да не го мислим после.

# 153
Един литър бензин в САЩ струва един лев. Но някои продължават да твърдят,че бензина бил скъп в Щатите!!!

Във щатите НЕ СЕ ПРОДАВА БЕНЗИН НА ЛИТЪР.
Галона е от 3 до 6$ в зависимост от щата, газ станцията, дали сте мембър и т.н.
Стига се дрънкали глупости.

При нас към 4$ за галон.  На костко има и по евтин. Приравнено в литри и левове е около два лева за литър, или малко под два.
Можете да приверите във всеки щат, примерно Кали:

# 154
waterproof значи за едното ти плащат  , другото задлъжняваш за да го плащаш . .. Знаех къде са приоритетите , но чак пък толкова ...

# 155
В Щатите има безплатни университети. За американските граждани,разбира се...

# 156
Доколкото знам може да не се плаща такса, ако по финансови причини се класираш (low income). И чуждестранни студенти печелят пълни стипендии, има много умни деца, които успяват.

# 157
  • Под сянката на разлистените кактуси
Като че ли преди години щатските университети даваха много по-добри стипендии за успех, поне при нас напоследък се влошиха нещата. Аз, да си призная, още плащам студентски заеми...Но си струваше, определено!

deaf, може ли да посочиш някой безплатен университет, че нещо сме го пропуснали?

# 158
Ако има подпомагане/стипендии то е подоходно и има изискване да си резидент на щата. Няма как да е напълно безплатно, а със сигурност има ограничение и в бройката за прием.

# 159
  • Down south
Ох, с тия стати из български медии Joy
:1. Университет на Илинойс"
Предполагам UIC?

Цитат
We'll cover tuition and fees for up to four years for all qualified in-state students  That's our mission as a land-grant institution
Цитат
Eligible students will receive a financial aid package that provides scholarship and grant funding to cover the full cost of tuition and campus fees

# 160
Ако има подпомагане/стипендии то е подоходно и има изискване да си резидент на щата. Няма как да е напълно безплатно, а със сигурност има ограничение и в бройката за прием.
Когато дъщеря ми мислеше да кандидатства за магистратура по публично здравеопазване слушахме няколко информационни сесии с Айви лийг университети. Магистратурите им струваха доста, но мисля, че Йейл предлага безплатни докторати. Не съм сигурно точно кой университет беше, но един от топ университетите. Доколко е лесно да се класираш е друг въпрос. Та дъщеря ми си кара магистратурата в Канада безплатно, защото получи няколко стипендии базирани на успех.

# 161
  • Под сянката на разлистените кактуси
Много университети предлагат безплатни докторати, не само Йейл. И възможност да завършиш безплатно медицинско училище едновременно, но е много трудно и малко хора се възползват

# 162
Има много възможности, стига детето да иска и да се труди много.
Всеки даден цент за образование се връща по-натам.

# 163
Рязбирам,че всяка държава е различна,но това със скъпото здравеопазване в Сащ ми е абсурдно.Уж държава с неограничени възможности…..Да,ще кажат някои,че ако имаш не знам си каква застраховка.Ок,а ако по стечение на обстоятелствата човек изпадне зад борда,какво?Това,че инсулинът не е безплатен ме ужасява.Мед. лица в темата знаят за какво става дума. ☹ Чела съм,че се продава на черно,разреден и т.н.На фона на това животоподържащо лекарство много важно колко струват горивата и всичко останало.

# 164
Здравеопазването в САЩ е скъпо. Живота на хората не е.
 300млн.население.  Плюс добра раждаемост и много прииждащи. Разбира се, че всеки се спасява както и ако може.
Че някой ще умре без инсулин, чудо голямо. Те се стрелят и си умират за няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт