САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 810 202
  • 20 395
  •   1
Отговори
# 240
Шокирана съм, че има сили зад Байдън, на които тази ситуация им е удобна. Байдън се е готвил една седмица за този дебат в пълна изолация и пълно посвещаване. Кой управлява държавата и кой ръководи Байдън?

Оръжейното лоби?

# 241
А ако е някой хитър трик - слагат Байдън, той обира негативната кампания и после го сменят с някой "рицар на бял кон"?

# 242
А ако е някой хитър трик - слагат Байдън, той обира негативната кампания и после го сменят с някой "рицар на бял кон"?
Не. Просто "демократите" правят така,че да улеснят Тръмп,който да им оправи бакиите от мандата на Байдън. Винаги е било така – "демократите" правят поразии,а после републиканците ги оправят...

# 243

Дано да е така. Не знам много в какво са се провалили демократите в САЩ, не следя особено вътрешната им политика, но Тръмп като главнокомандващ на американските сили - не! Хубаво. Противниците на САЩ, а и светът, ще се смеят на избрания осъден престъпник за президент, ще се смеят на меметата с него, обаче отново всички ще следят външната политика и ще треперят. Тръмп миналия път доста ескалира отношенията и с Иран, и със Северна Корея, които разработват атомни оръжия.

# 244
Нямам идея, Как'Сийке, кое лоби, но се надявам силно това, че публично критикуват Байдън да е знак, че ще го сменят. Вицето е поне по-млада и в час, да я слагат нея и да сондират за друг кандидат. Няма кампайн експерти, няма анализатори, няма дейта майнинг алгоритми, които могат от Байдън да направят печеливш кандидат. До ноември има и някакво време, през което могат да намерят някой по-млад и жизнен.

# 245
Тръмп не е осъден...

# 246
Спрягаха някакъв млад сенатор за заместник на Байдън, не Камала Харис, но не ги познавам и му забравих името.

А оръжейното лоби е за Тръмп и против Байдън, защото вторият иска да забрани лесния достъп до оръжия.

Осъден е, как да не е осъден. И по наказателни, и по граждански дела за финансови измами. Противниците на САЩ още от сега почват да се подиграват как американците ще си изберат престъпник за президент и си продължават с наратива за престъпните действия на САЩ, в което не да няма истина.

# 247
Гавин Нюсам е сенаторът на Калифорния, който е харизматичен и млад. Не го знам, не го и харесвам особено, но за мен ще е голям успех, ако го сменят. А и младостта е младост.
Аз по принцип с някои неща съм съгласна с републиканците, но те пък залитнаха по ужасен начин с абортите, блокират правото на  инвитрото, против даже и развода по взаимно съгласие.  Тоест, те са наистина вече допотопни мисионери.
Но аз съм против  и демократите с правата на транс да се съзтезават с цис жените в спорта, в тоалетната и тн и тн. Но все пак като жена, републиканците са много опасни за моите  права конкретно.

Изобщо, по-центристки политики са начина да се върви напред, и с миграционния въпрос, и с уоук  политиките, и с репродуктивните права на жените. Даже и за фискалните политики сякаш едно центристко управление е по-подходящо в момента. Геополитически също ...
Там аз съм по-прогресивна от Байдън като убеждения, но и един центрист като Байдън  и балансиран ме устройва, но да не е Байдън.

# 248
Оръжейната индустрия е незначителен процент от американската индустрия. И тя всъщност би трябвало да е против Тръмп,понеже той прекратява войните...

Няма окончателна присъда срещу Тръмп...

# 249
Трагедия. Голяма мъка.
Едвам издържах да гледам 40 минути от "големия" дебат и обърнах на мача Уругвай - Боливия.
Тръмп го питат едно, той отговаря за нещо друго или още по предния въпрос. Нищо различно. Понякога абсолютна салата от думи.
Байдън пък изглеждаше като някой, когото са изкарали от операция и е все още в реанимация. С някаква мъка се мъчи да говори, заваля, не може да намери правилната дума, или бърка думите.
Честно, чувствам се все едно съм на летището, чакам на гейта да се кача на самолета и гледам тия двамата с пилотски униформи да влизат първи. И се моля автопилота да не им позволи на пилотите да пипат нещо. Да им дадат там по едно бебешко кормило да си мислят, че карат и да ги държат по далеч от уредите.
Едно време имаше един виц за руснаците дето след като изпратили първото куче в космоса, след това минали на следващия етап - да изпратят куче и човек. И в инструкциите на кучето пишело - "При излитане, натискаш зеленото копче, при кацане червеното копче, докато сте в космоса бялото копче... " и така за всички копчета. На човека инструкцията била - "На всеки четири часа храни кучето".
А дебата е точно политически вариант на "Царят е гол, а следващия е изтървал влака и е тръгнал за летището".

# 250
Такива са.  Нямам обяснение защо са там.

# 251
Такива са.  Нямам обяснение защо са там.
защото, няма никакво значение кой е ТАМ
кормчията е другаде Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 14:16 от Mamagemelar

# 252
И все пак, като няма значение, един артист би вършил работа да изиграе  роли и събере  симпатии. Тези и за това не стават. жалко,  най-силната държава , поне такава беше.

# 253
Да, Гевин Нюсам май гласят на мястото на Байдън.

Според мен е много необходимо и наложително и републиканците да заговорят за смяна на Тръмп с някой друг, но де тоз късмет!

Пък и няма кой май-май. Ники Хейли я слушах и ми е много wishy washy. Няма една ясна убедителна позиция по едно нещо тази жена. Мъчи се да лавира между желанията на твърдия републикански електорат и да се хареса на независимите по спорните въпроси, ни тъй, ни иначе се получава малко.

# 254
Състоянието на Байдън се вижда с просто око през телевизора от далечна България много отдавна. От поне две години. Не вярвам, че е изненада за някого.
Тръмп има голяма вероятност да спре от раз парите за Украйна. Обаче как демократите мислят да спечелят с тоя полуумрял кон идея си нямам.
И защо в Америка няма по-читави кандидати (поне физически и общо метално) Също не мога да си обясня.
Байдън като видимо не знае кой е, семейството му защо се е съгласил той да се кандидатира?

Общи условия

Активация на акаунт