САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 720 618
  • 17 966
  •   1
Отговори
# 2 925
Започваш да го харесваш Тръмп ми се струва.

# 2 926
  • София
Започваш да го харесваш Тръмп ми се струва.

Не е до харесване, отстрани просто е смешно. Един куп путинофили, които радостно възклицаваха как Тръмп  ще спре войната в Украйна за 3 дни, как ще им покаже на всички, ти да видиш, сега малко тругно ще преглътнат заканите му спрямо БРИКС. Защото и това величаеха.

Доста странна фигура е предложеният за шеф на ФБР. И съвсем в угода на Тръмп за преследване на журналисти.

# 2 927
Брей, прекалено е хубаво, че да е истина. Има лъч надежда. Тръмп заплаши и БРИКС с мита от по 100%, ако се опитват да правят нещо срещу долара.
Страните от БРИКС няма какво да правят "срещу" долара.
Идeята на БРИКС е да нямат възможност страни като САЩ или ЕС например да извиват ръцете на "неудобните" държави като замразяват активи и сметки, когато искат политически или икономически да ударят нечие правителство. Силата на долара зависи от американската икономика. По същата причина и крипто валутата набра сила. Аз не съм фен на биткойна и компания, но никой вече не иска да си злага резервите само в един вид стока. Тръмп и да иска не може да наложи 100% мита на Китай. Няма с какво да се замени вноса от там още, а американските предприятия отдавна затвориха и няма от къде да намерят работници, които да започнат още утре да произвеждат стоките за Walmart. А там пазарят много избиратели.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 15:54 от Абуто

# 2 928
Ако не се лъжа досега САЩ и ЕС само на Русия са блокирали сметки в долари.

Силата на долара идва от военната,политическа и културна сила на САЩ...

# 2 929
Милиардите на Кадафи, на Садам върнаха ли ги някога на съответните държави? Споменваха се колосални суми, когато трябваше да се оправдае нахлуването в дадена държава и освобождаването й от съответния диктатор. На много държави златните запаси са в нечий чужд трезор и има спънки стане ли дума за връщането в държавата собственик.
Все едно аз да си дам протмонето с моите пари на някой да го съхранява, а той да ми го дава от време на време, когато искам да си купя нещо, но само ако той ми разреши. И в същото време да знам, че този някой е набутан със заеми до козирката и дава на разни клоуни и палячовци по света безотчетни пари.

# 2 930
Доколкото знам много държави дават голяма част от златния си резерв на САЩ и Англия да им го съхраняват,защото получават лихви срещу това,а и могат по всяко време да си го вземат.
А при положение че доларът е единствената световна валута,е без значение къде съхранявате доларите си,понеже ако САЩ наистина реши да ви забрани да ползвате долари,няма да можете...

# 2 931
ти да видиш, сега малко тругно ще преглътнат заканите му спрямо БРИКС. Защото и това величаеха.
Това не са закани и най-вече нямат грам общо с путинофилите. Тръмп каза, че няма да толерира отдалечаване или отделяне от долара. 100% мита са в сферата на фентъзи жанра. Най-малкото не е чак толкова глупав.

# 2 932
  • Под сянката на разлистените кактуси
Доста странна фигура е предложеният за шеф на ФБР. И съвсем в угода на Тръмп за преследване на журналисти.

Какви журналисти? Тук няма вече журналисти! Даже да видиш нещо със собствените си очи по телевизията, на другия ден тези ти обясняват как не си видял, каквото си видял и не си чул каквото си чул и не трябва да вярваш на собствените си неинформирани и необразовани очи и уши. Даже идея нямаш колко е зле положението тук! Затова рейтингите на медиите се сринаха напоследък и никой не им вярва.

Ако Мъск купи АВС, ще го призная за най-великия трол на всички времена Joy

# 2 933
От новините:

"Тръмп предупреди страните от БРИКС да не заменят долара"

Като знаем,че Тръмп е фен на Сун Дзъ,мисля че нарочно "предупреждава" БРИКС,за да ги провокира да направят обратното и се откажат от долара,и банкрутират. LaughingJoy

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 18:48 от deaf

# 2 934
за да ги провокира да направят обратното и се откажат от долара,и банкрутират. LaughingJoy
Това как го виждаш?

# 2 935
Никой не иска да “заменя” долара. А да може да го заобикаля.
Видно, че стана токсична валута, няма как да ги обвиниш, че търсят начини.

# 2 936
  • София
Брей, прекалено е хубаво, че да е истина. Има лъч надежда. Тръмп заплаши и БРИКС с мита от по 100%, ако се опитват да правят нещо срещу долара.
Харесва ми и как удари по най-ценното на редовия комунист и русофил, а именно достъп до западните блага и пазар - "Всяка страна, която се опита, трябва да помаха за сбогом на Америка".
Определено ми харесва последната седмица. Дано набута изтока (Русия-Китай-Иран) в ъгъла, за да не шават много-много.

Знаех си, че няма да разберете думите му! Още щом ги прочетох, си казах "сега ще почнат да се кефят залудо". Човекът е бизнесмен:
- "Сбогом Украйна!" /много пари гълта/
- "Не ни закачайте долара!" /иначе умираме прави/

Едното няма общо с другото и не влизат в конфликт помежду си - и Украйна ще го отнесе, и доларът ще си го пази, човека! Хората са многопластови същества и не карат на принципа "тоя го мразя завинаги, тоя го обожавам и точка" - би било добре да ги опознаете, защото както живеете в еднопластова пропаганда, сте забравили тия неща.  Grin

# 2 937
От новините:

"Джо Байдън помилва сина си",(!)

Нямам думи!

# 2 938
  • София
Е, Тръмп помилва свата си, та нищо ново под слънцето.

# 2 939
Е, Тръмп помилва свата си, та нищо ново под слънцето.
Не знам Тръмп да е помилвал преки свои роднини.

Непростимото в случая със Спящия Джо е,че той продължава да твърди,че синът му бил несправедливо осъден.
Мразя аматьорите или по-ясно казано – глупаците като Хънтър,на когото му беше забранено да притежава оръжие,но въпреки това си е купил такова,за да се прави на интересен. И принуди баща си да му спасява задника...

Общи условия

Активация на акаунт