САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 671 749
  • 16 831
  •   3
Отговори
# 16 815
  • Под сянката на разлистените кактуси
Интересно как хора, които са се възпозвали по всякакъв начин от глобализма са много против него.
Става пародийна темата.

Особено когато не знаеш разликата между глобализъм и глобализация...

# 16 816
Интересно как хора, които са се възпозвали по всякакъв начин от глобализма са много против него.
Става пародийна темата.

Особено когато не знаеш разликата между глобализъм и глобализация...
Обясни ми!

# 16 817
  • Под сянката на разлистените кактуси
Глобализмът е политическа идеология, която поставя глобалните интереси над националните, глобализацията е процес на а нарастване на икономическите, социални, технически, политически и културни взаимовръзки и отношения между отделните страни.

Пример : Глобализация: Канада има ЛЕГАЛНА имигрантска програма и приема образовани хора, които не са нарушили закона и желаят да живеят там. Глобализъм: това, което се случва в Европа с нерегулирана нелегална имиграция, защото...ами и аз не знам, някой да допълни. При глобализацията Унгария наприме р ще може да се договори с други страни за изгоден за всички страни обмен на стоки и хора, при глобализма ще я глобяват, защото не пуска завоевателни армии от млади мъже

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 01:52 от tunata

# 16 818
Аз бях писала за МТТ, че по друга тема, която си е откровено рискова за преизбиранеро на американски политик, ме изненада с мнение,  но ми е много съмнителна.
Сега и това. Не знам ниша ли си търси,  избирателите ли си е чула, действително ли го мисли, ама си е странно, когато точно тя казва неща,  с които си съгласен.

# 16 819
Аз съм много по-съгласен с нея, от колкото с който и да е политик и от двете страни на спектъра.

# 16 820
Тази а абсолютно отвратителна конспираторка. Не ме интересува каква казва сега, фактът че такъв човек е в политиката показва много добре какво става в Америка. На абсолютно същото ниво като Елена Гунчева.

# 16 821
Глобализацията/глобализмът е всъщност американизация на света. Беше...

# 16 822
Те британците имат същите болни амбиции, и то много по-отдавна, така че ще поемат глобализма с радост от американците.

# 16 823
  • София
Aз още чакам да ми обясните какво е глобализъм, защото нещата, които защитавате са буквално най-големия глобализъм случвал се някога в човешката история.

# 16 824
  • В заешката дупка
Разликата между глобализъм и глобализация няма нищо общо с това, че едното било “легално и регламентирано”, а другите - не.

Глобализация е процесът. Глобализъм - идеята зад този процес.

# 16 825
И кои важни неща би желала да коментираме? Да започваме тогава! Само че за вас обсъждането на политиката на САЩ се свежда  до плюене по Тръмп

Аз много бих искала да не пиша за Тръмп. Да не го обсъждаме. Да го няма, ама съвсем.

Обаче.

В момента няма Републиканска партия а има Тръмпарска партия.
Каквото каже великият великолепен най-велик вожд това става.
Който му лиже ... получава трохички от трапезата, запазена само за него и семейството ( т.е. пак за него),
а който си позволи да изрази друго мнение или само намек за съмнение във великите умности на великолепният вожда - бива отстранен, оплют, съден и уволнен. Великолепно.
И каквото реши вожда - това е.
Верно, вожда не иска много - още 10-15-50 -100 милиарда за сметка на всички останали, ама то американците са богати, може да си го позволят.
Всички да му се кланят и възхищават и Нобелова награда за мир - какво толкова.
Мелания да го хване за ръката - това вече е сложно, но ...

Докато състоянието на американската политика е това - за това ще пишем.
Това е положението.

Допълвам, не може да се отрече, че, има и някои добри идеи.
Например - да се върне захарта в Кока-колата. С тези изкуствени подсладители верно не е добре на вкус.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 15:52 от VeViV

# 16 826
Доколкото си спомням,Тръмп иска от Кока Кола да ползва американска захар,вместо вносна...

# 16 827
Доста добри идеи не могат да му се отрекат. Краят на джендъризма и зелените извращения са най-значимите.
Захарта хич не ме интересува, понеже ни захар, ни кока-кола са ми в “потребителската кошница”.

# 16 828
Доколкото си спомням,Тръмп иска от Кока Кола да ползва американска захар,вместо вносна...

Те вкарват в Кока-Колата царевичен сироп, защото захарният сектор в САЩ е силно регулиран и защитен от десетилетия с квоти, мита и субсидии, за да се поддържат високи вътрешни цени и да се пазят местните производители на захарно цвекло и тръстика.
Тръмп иска да ги принуди да купуват „истинска американска захар“ тоест по-скъпа.
Резултатът? Хората ще пият по-малко Кола, ще заслабнат, и оттам пълен икономически апокалипсис.

Ще паднат продажбите на fast food, ще фалират веригите за XXL дрехи, ще се срине пазарът на джипове, защото вече няма да трябва да побират трима души на предната седалка.
Ще останат без работа кардиолозите, ендокринолозите и производителите на инсулин.
Ще пострада мебелната индустрия кой ще купува подсилени столове XXL?
Ще спадне консумацията на лекарства за високо кръвно и болки в ставите, ще има излишък от протези за колене.
И накрая Netflix ще изгуби половината си зрители, защото хората ще почнат да излизат навън и да се движат.

Истинска катастрофа за американската икономика. Всичко това заради една шепа патриотична захар.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 16:27 от The_Third

# 16 829
Добра идея и Тръмп са несъвместими в едно изречение.

Общи условия

Активация на акаунт