САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 713 055
  • 17 825
  •   2
Отговори
# 16 890
Това си признавам, че си е чиста конспиративна теория от моя страна, но някой друг да забелязва последните месеци как Тръмп, Кенеди и компания тиражират за ранния пубертет при момичетата? Вчера пак RFK с поредното изказване как проучили, че пубертетът на момичетата този век идвал с шест години по-рано. Почвам да си мисля, че поставят основата да свалят възрастта за сексуално съгласие с няколко години на общодържавно ниво. Това би било доста удобно с мъглата на файловете на Епстийн, защото децата, които са били жертва на трафик и изнасилвания са били предимно на 13-14 години. Това ще рече, че смъкнат ли годините за съгласие, дори и нещо от файловете да лийкне за Тръмп и други богаташи, винаги могат да се оправдаят, че 14-годишните са си били вече достатъчно големи по новия закон, а пък 13-годишните почти на същото ниво.

Дано се лъжа, но ми е много съмнително как тънко, но настоятелно се пробутва тая линия за бързоразвиващите се физически момиченца и недоразвитите момченца, които не могат да им сварят.

# 16 891
Еее, не, според мен, ще скочи цялата му избирателна база, ако го направи. Според мен, го казват, защото е свързано с микропластмасите и разни псевдоестрогени и други хормононарушители.
И, според мен, си е вярно.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 10:59 от MariyaHris

# 16 892
Уви, не ми се вярва да е толкова конспиративно, колкото ни се иска.

Лятото нали гръмна случаят на сенатора от Юта и 18-годишния му племеник ли  беше или някакъв друг роднина, обвинен в изнасилване на 13-годишна и промени в закона и дефинициите.

https://www.yahoo.com/news/articles/gop-senator-changed-utah-con … nt-183711430.html

# 16 893
На мен ми пука за вътрешната политика на САЩ,  щатите са водещата държава в света,  много  сънародници имаме там ако не роднини, то съученици и приятели, както и мечти децата ни да учат, отидат на бригада, видят свят и т. н.

Гадно е да гледаме как се скапва за нула време.

# 16 894

Лятото нали гръмна случаят на сенатора от Юта и 18-годишния му племеник ли  беше или някакъв друг роднина, обвинен в изнасилване на 13-годишна и промени в закона и дефинициите.

https://www.yahoo.com/news/articles/gop-senator-changed-utah-con … nt-183711430.html

Ето, лицемерие отново и отново!!!!

Ми примерно на мен би ми пукало, ако в САЩ масово се започне с евангелистките учения в училище, а не с еволюция. Между другото, имала съм гадже американец от тия среди, от Орегон. Като дете са го пращали на съзтезание по библиознание. Това толкова го е отвратило, че беше станал атеист. Много се беше изненадал, когато аз и мои приятели, съвсем модерни хора, искахме да отидем в църква на Великден. Беше помислил че се шегуваме. В САЩ всичко е много крайно. Ако си религиозен, отричаш еволюцията, правото на аборт, смяташ земята за плоска и (странно) носиш пушка. Ако признаваш еволюцията, не можеш да допуснеш и минималната идея за Бог. Няма някакви средни положения, май заради това обществото така се е разединило.  Пуритани ...Simple Smile
Иначе, когато съм ходила там по работа, ми е правило впечатление колко по-напред от Германия са в моята област, колко е динамично всичко, всичко на степен 1000. Гъмжи като кошер. Но много от хората, изнасящи доклади, са с чужд (понякога неразбираем) акцент ...да го кажем така.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 11:26 от MariyaHris

# 16 895

Лятото нали гръмна случаят на сенатора от Юта и 18-годишния му племеник ли  беше или някакъв друг роднина, обвинен в изнасилване на 13-годишна и промени в закона и дефинициите.

Може и да си права. Четох за 33 годишен пастор, фен на Кърк, проповядващ с негова

# 16 896
Аз да питам какво ви е мнението за конспиративната теория за крипторисета с цел да се обезцени американския дълг?

# 16 897
  • USA
Племеникът е племениЦа- сисджендър момиче. Двете момичета са учили в една гимназия.
 Не казвам, че оправдавам действията на по-голямото в никакъв случай.

# 16 898
  • Под сянката на разлистените кактуси
Е нали трябва да се уважават всички религии, култури и различия, какво сега пак забихме в лицемерието и двойните  стандарти? Тази страна е основана от пуританите и до ден днешен си е малко пуританска.  Това има както недостатъци, така и предимства.  Имаше, по-точно. Различните щати имат различни правила за алкохола например. В Индиана не се продава алкохол в неделя. В Аризона  от полунощ в събота до 10 сутринта в неделя. Има щати, в които има "сухи окръзи" и там  алкохол изобщо не се продава. Алкохол все още не можеш да купиш, докато не навършиш 21. Мормоните освен алкохол, не пият и чай, кафе и газирани напитки, явно смятат, че Господ иска да ти е гадно. Но пък работната етика беше желязна доскоро. Вече не и това е катастрофално. Нокога не съм виждала по-щедри и готови да се отзоват на помощ хора от американците. Благотворителност, доброволен труд, всякакви дарения - ами възхищавам се на това. За хората, дето са виждали Щатите само на филм, тук е Содом и Гомор някакъв, но Америка не е Холивуд. Като цяло американците са доста консервативни. Но това си е тяхната страна, в края на краищата. И беше много успешна, докато се придържаше към тези принципи

# 16 899
  • София
Ето бъдещето на републиканската партия. Със сигурност Моисей, Лука, че и Исуус биха се гордели с тях. Чудя се дали четат Библията преди да си легнат тези пуритани. Млади републиканци, бъдещи лидери на страната, които биха искали да гледат как "хората горят" или намират сексуалното насилие за епично. Да, хвала на такива млади политици. Толкова е гнусно, че няма накъде повече. Вицепрезидентът коментирал с - ама те са деца... нищо, че са между 25 и 30 години

Чат в Telegram между младежи от Републиканската партия в САЩ, изпълнен с расизъм, антисемитизъм, символи на бялото превъзходство и насилствен език, бе разпространен от Politico.
Брюкселското издание Politico получи достъп до над 7-месечен обмен на съобщения между млади лидери на републиканската партия в щатите Ню Йорк, Канзас, Аризона и Върмонт. Чатът предлага нефилтриран поглед върху това как новото поколение активисти на Републиканската партия разговаря, когато мисли, че никой не слуша.
Груповият чат включва съобщения от лидери от организация на Републиканската партия в Щатите с 15 000 членове на възраст от 18 до 40 години.
Пълният списък на републиканците от младежката ор, участвали в чатовете вклюва: Боби Уокър, Питър Джунта, Джо Малиньо, Алекс Дуайър, Уилям Хендрикс, Ани Кайкати, Люк Мосиман, Бриана и Самюел Дъглас.
Уилям Хендрикс, заместник-председател на Младежите републиканци в Канзас, е използвал расистките думи "n--ga" и "n--guh" десетки пъти в чата.
Боби Уокър, заместник-председател на Младите републиканци на щата Ню Йорк по това време, се отнесе към сексуалното насилие като "епично".
Питър Джунта, който по това време е бил председател на същата организация, пише, че "Всеки, който гласува с "не" за това той да стане лидер на федерацията, "отива в газовата камера".
На това Джо Малиньо, вече бивш главен юрисконсулт на Младите републиканци на щата Ню Йорк, отговаря с: "Можем ли да поправим душовете? Газовите камери не пасват на естетиката на Хитлер", а пък Ани Кайкати, член на националния комитет на Ню Йорк, допълни с: "Готова съм да гледам как хората горят".
В един от разговорите някой в чата, отседнал в хотел, пита членовете си: "Познайте в коя стая сме" - "1488", отговаря Алекс Дуайър. Белите супремасисти в САЩ използват числото 1488, защото 14 е броят на думите в лозунга им: "We must secure the existence of our people and a future for white children (пр. от англ. - Трябва да осигурим съществуването на нашия народ и бъдеще за белите деца)". "H" е осмата буква в английската азбука, а 88 често се използва като съкращение за "Хайл Хитлер".
В друг разговор през февруари Питър Джунта говори с одобрение за организацията "Orange County Teenage Republican" в Ню Йорк – която изглежда е част от мрежата на националната организация "Teen Age Republicans" – и колко е доволен от идеологическите нагласи на младите й членове.
"Те подкрепят робството и всички тези глупости. Ужасно базирано", казва той. Думата "базирано" в интернет културата се използва, за да изрази одобрение към дадена идея, често смела или противоречива.
В чатовете Джунта дава "инструкции" какво да правим, ако срещнем пилот с по-тъмна кожа: "Ако пилотът ви е жена и изглежда с десет нюанса по-тъмна от някой от Сицилия, просто спрете дотук. Изкрещете: „Не, не".", например, прилича на това на убития консервативен активист Чарли Кърк от миналата година. Кърк каза: "Ако видя чернокож пилот, ще си помисля: "Боже, дано да е квалифициран."

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 18:17 от Yellow_girl

# 16 900
Чарли Кърк от миналата година. Кърк каза: "Ако видя чернокож пилот, ще си помисля: "Боже, дано да е квалифициран."
Това твое мнение ли е или го прочете някъде? Защото има много голяма разлика между изказването на Джунта и това на Кърк. Второто е пряк резултат от провала на Bio-Q през 2018 като част FAA DEI политиките, докато първото е явен расизъм.
Не, че и второто няма трески за дялкане, но няма да си меря подробностите.

Между другото това, че в в авиацията на САЩ има около 4% чернокожи пилоти си има логично обяснение което не е расизъм. Както и за малкия брой жени пилоти.

# 16 901
Чарли Кърк от миналата година. Кърк каза: "Ако видя чернокож пилот, ще си помисля: "Боже, дано да е квалифициран."

Между другото това, че в в авиацията на САЩ има около 4% чернокожи пилоти си има логично обяснение което не е расизъм. Както и за малкия брой жени пилоти.
И логичното обяснение, е?

# 16 902
Цитат от Зеленски:

"Президентът на САЩ не иска ескалация. Договорихме се да не коментираме публично въпроса за "Томахоук". Няма да коментирам този въпрос сега,нито дали са взети някакви решения"

Всичко казано извън този цитат е спекулация...

# 16 903
И логичното обяснение, е?
но масата няма амбиции и качества.
И към това добавям само "Цената за CPL-ME в САЩ започва от $95000 и може да стигне до $150000 ако гониш квалификация за повече от една машина"
В Европа дори е по-скъпо

# 16 904
  • София
Това твое мнение ли е или го прочете някъде? Защото има много голяма разлика между изказването на Джунта и това на Кърк.

Естествено, че е негов цитат, кавичките не са за украса. Откъде на къде ще е мое мнение 😵‍💫.
Почти идентичния смисъл на двете мнения е плашеща. И за неразбралите, статията е на Политико, преведена и публикувана в Офнюз. Ако има съмнения за нейната достоверност, редакторите са някъде в Брюксел.

Общи условия

Активация на акаунт