САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 936
  • 17 825
  •   2
Отговори
# 17 070
На мен ми стана интересно за политическото насилие,за което говорите.Като как се проявява и на какво се дължи според Вас?

# 17 071
На мен ми стана интересно за политическото насилие,за което говорите.Като как се проявява и на какво се дължи според Вас?
Какво политическо насилие по-точно имаш предвид?

# 17 072
Туната спомена,че растящото политическо насилие напоследък, е за нея интересна тема,та затова попитах.

# 17 073
Малко общо иде, ще трябват разяснения

Мен ме вълнува много сериозното разделение в тази страна, което не виждам път да се поправи. И какво става оттук нататък.

Какво точно разделение визираш?  Какви са характеристиките на едната и на другата група?  Извинявам се, че  ще намеся Тръмп, ама не ни ли убеждаваш упорито, че той знае пътя и сега всичко ще се оправи?

Вълнува ме политическото насилие, което тук напоследък се е увеличило изумително.

Какво значи "напоследък". Това субективно усещане ли е или има някаква статистика по въпроса?

Вълнува ме как се живее в едно общество с хора, с които имаш толкова малко общо, че все едно са извънземни.

Какви са тия хора дето нямаш нишо общо с тях? В какво се изразява това различие? С какво точно ти пречат в ежедневието?

Вълнува ме как се поправят щетите върху цяло промито и радикализирано поколение с психични проблеми.

За психиката може много да се говори - за допаминовата зависимост, която се поражда от интернет, тикток и всичко шарено в съвременния свят. Мотивацията, социализацията ...Ама защо пък да е радикализиарано цялото поколение. С какво е радикализирано?

# 17 074
  • Под сянката на разлистените кактуси

И от двете страни, но доста повече отляво. Тук се изписа доста за Джими Кимъл и как са го върнали, защото са го махнали от ефир незаслужено. Не, съвсем  заслужено си беше и го върнаха, след като някакъв пламенен привърженик стреля по станция на АВС и няколко други получиха терористични заплахи. По същото време беше запален ван на FOX.

https://www.nytimes.com/2025/09/25/us/abc-affiliate-shooting-california.html

Само преди няколко дни някакъв стреля по поддръжник на Тръмп, след като беше скъсал плаката му, намиращ се в двора на човека

https://www.foxnews.com/us/georgia-man-arrested-allegedly-shooti … ring-trump-banner

От другата страна, един от тези, които Тръмп е помилвал за 6-ти януари е арестуван за заплахи срещу Хаким Джефрис

https://www.bbc.com/news/articles/cm2ej7ly369o

Джей Джонс, кандидат за главен прокурор от демократическата партия

Да не говорим за всички "мирни" протести

# 17 075
За мен е доста повече от дясно насилието и лицемерието.
Много хубави сравнения има на десните при идентични ситуации какво говорят, когато са опозиция и когато са на власт.
И не са в тяхна полза.

# 17 076
Трябва вече и аз да запазвам линкове, защото много избирателно се слагат. Може да сте видели клипа или чели за една жена която заплаши фен на другия отбор, латиноамериканец с имиграционните, след нормално разменени реплики от привържениците на противникови отбори. Или клипа в, който възрастен бял мъж, крещи " мръсна чернилка", на улицата, посред бял ден.
От това, което съм чела от съкращаване на медикеър ще пострадат най- вече хронично болните и социално слабите.Някакво съчувствие към тези хора или всеки да се спасява сам?

# 17 077
Когато насила омесвате расите,(както правят демократите),ще избухват конфликти...

Болните и социално слабите не са оставени само да се лекуват...

# 17 078
Мхм, Тръмп много се грижи за инвалидите

Скрит текст:
Цитат
Despite repeatedly promising not to cut Social Security, the Trump Administration is reportedly preparing a proposed rule that could reduce the share of applicants who qualify for Social Security Disability Insurance (SSDI) by up to 20 percent, according to an Urban Institute report that cites writing by a former Trump Administration official and interviews with former staff at the Social Security Administration (SSA). This would be the largest cut in SSDI history.

SSDI is an integral part of Social Security. It provides essential benefits to workers who cannot support themselves through earnings due to severe and long-lasting disabilities that significantly impede their ability to work, and it helps to prevent beneficiaries and their families from experiencing poverty.

The rule would make it much more difficult to qualify for both SSDI and Supplemental Security Income (SSI). Because it would dramatically change the eligibility criteria for older applicants, the losses among people over age 50 would be much deeper.

The rule is likely to be the largest-ever cut to Social Security Disability Insurance. A 20 percent cut in the share of applicants who qualify for SSDI would be larger than any previous change to the program. It would be even larger than the Reagan-era disability cuts, which the Reagan Administration was forced to reverse amid fierce opposition from governors, courts, beneficiaries, and advocates. According to an Urban Institute analysis, even a cut half the size of what the Trump Administration is considering would mean 750,000 fewer people would receive SSDI benefits within ten years. In addition to reducing the share of applicants who receive benefits, some current beneficiaries could see their benefits taken away when their eligibility is reviewed.

# 17 079
Малко общо иде, ще трябват разяснения

Мен ме вълнува много сериозното разделение в тази страна, което не виждам път да се поправи. И какво става оттук нататък.

Какво точно разделение визираш?  Какви са характеристиките на едната и на другата група?  Извинявам се, че  ще намеся Тръмп, ама не ни ли убеждаваш упорито, че той знае пътя и сега всичко ще се оправи?

Либерали и консерватори, по-точно е от републиканци и демократи, аз например не съм нито едното, нито другото

Вълнува ме политическото насилие, което тук напоследък се е увеличило изумително.

Какво значи "напоследък". Това субективно усещане ли е или има някаква статистика по въпроса?

Не съм търсила статистика, може и да има, но е достатъчно да се погледне какво става наоколо. Все пак живея тук от 27 години, мисля, че мога да преценя нещо толкова сериозно

Вълнува ме как се живее в едно общество с хора, с които имаш толкова малко общо, че все едно са извънземни.

Какви са тия хора дето нямаш нишо общо с тях? В какво се изразява това различие? С какво точно ти пречат в ежедневието?

Досега не се ли разбра? Пречи ми нелегалната имиграция, DEI, т. нар. sanctuary cities, престъпността, с която демократите отказват да се занимават, политизирането на образованието и нормализирането на ненормалното

Вълнува ме как се поправят щетите върху цяло промито и радикализирано поколение с психични проблеми.

За психиката може много да се говори - за допаминовата зависимост, която се поражда от интернет, тикток и всичко шарено в съвременния свят. Мотивацията, социализацията ...Ама защо пък да е радикализиарано цялото поколение. С какво е радикализирано?

Комунизъм, ислямизъм, насилие  

Меган, между "една жена която заплаши фен на другия отбор, латиноамериканец с имиграционните" или "възрастен бял мъж, крещи " мръсна чернилка" и стрелянето или ударите по хора има голяма разлика...

# 17 080

Меган, между "една жена която заплаши фен на другия отбор, латиноамериканец с имиграционните" или "възрастен бял мъж, крещи " мръсна чернилка" и стрелянето или ударите по хора има голяма разлика...
То се почва със заплахи и обиди и се продължава със стрелба.  А онзи 33 годишен пастор, републиканец, фен на Кърк арестуван за педофилия и при него ли има разлика? И при едните и при другите има кофти хора и не бива да се твърди, че само демократите са агресивни

# 17 081
Какво общо има педофилията с политическото насилие?!?! Да, демократите и техните поддръжници са много по-агресивни. И не на лично ниво, да обидиш някого на улицата, защото не  го харесваш, а призовават за насилие в речи и по телевизията. Към консерваторите като цяло

# 17 082
  • Далече
Жената, дето заплаши фена на другия отбор с ICE беше уволнена от работа. Ето тук.

Инъче според мен част от демократите са много по нетолерантни към мненията и политическите пристрастия на републиканците, но това е от лични наблюдения и може би защото около мен има основно демократи..

# 17 083
А пък консерваторите са толкова мили и изобщо неагресивни.
Само президента им си пуска видеа в които бомбардира с л...а протестиращи, а говорителката на белия дом нарече всички демократи - терористи, криминални и нелегални.
Това е само минимална част от глупостите, които се леят ежечасно от телевизиите.
И ако беше само телевизиите ок, но то лее от най-високото място в държавата.

# 17 084
Демократите са пасивно-агресивни,докато републиканците откровено казват всичко,което им е на акъла и душата. Оттам и заблудата,че демократите са по-миролюбиви...

Общи условия

Активация на акаунт