САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 712 334
  • 17 827
  •   7
Отговори
# 17 475
За какво говорите?
Ако чужденец се бракува с американец, обикновено до една година има зелена карта и до 3 години паспорт.
Това не важи за такива, които вече са имали заповед за депортация и въпреки това са останали в САЩ нелегално и чак след това са се бракували.
Говориш за някакви идеални условия.
Колко чужденци са влезли Бог знае как и са се бракували с американец, или зеленокартец...Батаци и вариации много.

# 17 476
  • Ю Ес ъф Ей
Зависи от толкова много неща - от коя държава си например. Дори и дали служителят или адвокатът отговарящ за случая ти си бърка в носа докато ти оправя документите. На един приятел индиец му бяха объркали документите - като си получи зелената карта видя ще са го писали роден в САЩ... После чака с месеци да поправят грешката.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 17:41 от Татко Непохватко

# 17 477
Зависи от толкова много неща - от коя държава си например. Дори и дали служителя или адвокатът отговарящ за случая ти си бърка в носа докато ти оправя документите. На един приятел индиец му бяха объркали документите - като си получи зелената карта видя ще са го писали роден в САЩ... После чака месеци да поправят грешката.
Абсолютно.
Зависи и от статута към момента на брак. Един е на туристическа виза, друг на студентска, трети пък изобщо няма документи за легално пребиваване.

# 17 478
  • USA
Не говоря изобщо за идеални условия, а за българин, останал нелегално след туристическа виза 16 години, но без никога да е имал заповед за депортация. Плащал такси, работил, със социален номер и шофьорска книжка, просто защото през 90-те даваха такива дори и на хора с турист виза.
И преди да кажете, че е изключение, познавам лично поне още 15 човека долу-горе взели документи по същия начин.

# 17 479
Някой от живеещите в САЩ, би ли ми казал, колко време минава докато някой чужденец сключил брак с американец успее да си оправи документите и да остане легално? Защото много абсурдно ми се струва да си сключил брак преди 5 години, да тръгнеш по всички пътеки по които трябва да вървиш, за да си легален, да си плащаш таксите, да се явяваш в съда, да правиш всичко по реда, който се изисква от държавата и изведнъж да дойдат агентите и да ти кажат "Депортираме те, нямаш право да останеш в САЩ".
Що ще търсиш абсурди чак в САЩ?!
В по-голямата част от Европа, е по-лесно да се легализираш сам, отколкото на основа на брак, защото се минава през съда, а той е бавен, без изключения.

Нелегалните, са си нелегални-навсякъде по света.
Държавната администрация ги третира, според актуалният рефрен.

# 17 480
Някой от живеещите в САЩ, би ли ми казал, колко време минава докато някой чужденец сключил брак с американец успее да си оправи документите и да остане легално? Защото много абсурдно ми се струва да си сключил брак преди 5 години, да тръгнеш по всички пътеки по които трябва да вървиш, за да си легален, да си плащаш таксите, да се явяваш в съда, да правиш всичко по реда, който се изисква от държавата и изведнъж да дойдат агентите и да ти кажат "Депортираме те, нямаш право да останеш в САЩ".
Що ще търсиш абсурди чак в САЩ?!
В по-голямата част от Европа, е по-лесно да се легализираш сам, отколкото на основа на брак, защото се минава през съда, а той е бавен, без изключения.

Нелегалните, са си нелегални-навсякъде по света.
Държавната администрация ги третира, според актуалният рефрен.
Ами абсурдно е. Да дадеш маса пари по адвокати, да платиш не знам си какви такси, да се явяваш на дела и все пак да ти бият шута.

# 17 481
  • USA
Не е абсурдно! Ако по начало си извършил престъпление с неспазване на заповед за депортация, такива са действащите закони, все пак.
Всеки уважаващ себе си адвокат ще ти каже, че нямаш шанс. Ако все пак настояваш, ще ти вземе парите, но в крайна сметка няма да вземеш документи.

# 17 482
Аз също знам за няколко случая на платени нелепи суми по адвокати и накрая негативен резултат. Дори познавам жена с черен печат, заради "грешка" на адвокат.

# 17 483
Често тук, в политиката на САЩ се обсъждаше здравето на възрастните президенти и  възрастните представители на партиите в САЩ, тъй като очевидно политиката ги изтощава и им влияе зле.
Не веднъж във форума се изказваха искрени възмущения от „заспиването” на Джо Байдън.
Настоящия президент на САЩ прекара цялото президентство на Байдън, наричайки „Сънливия Джо“ (“Sleepy Joe”)-често и подигравателно. Все още го прави. Но този човек дреме посред бял ден на срещи почти всеки ден. Чета, че заспивал и в съда. Ирония (или проекция) в най-добрата си форма - да критикуваш другите, докато сам правиш същото.
Някои може да кажат за Тръмп – „Не – не е вярно, той си преглежда бележките, чете нещо, „замислил се е” (“deep thinking”), а преди време представителката на Колорадо Лорън Бобърт дори публично защити президента, твърдейки, че той се е молил, а не е спал, когато е затворил очи по време на процеса си миналата година.
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/do … ity-b2860817.html
Само ще кажа - да бе, да – очите на настоящия президент на моменти са по-затворени и от правителството в момента. По логиката на настоящия президент на САЩ, трябва да се обръщаме към него с “Сънливият Дони” (“Sleepy Donnie”).
Снимки на Тръмп, по време на вчерашното събитие в Овалния кабинет и други от тази години и преди.  Misc Zzz
Скрит текст:

# 17 484
Не защитавам Тръмп, но всеки може да задреме по време на митинг, особено ако му е скучно или безразлично.
Въпроса е като си буден да си адекватен. А там Джо Байдън беше напълно заминал.
За снимките - на някои е наистина задрямал, но със съвременната техника на камерите мога да заснема всеки един човек и да избера и изрежа кадри, на които и най-будния човек да излезе заспал.
А за възрастта си е верно, дано следващия президент да е на възрастта на която беше Обама като встъпи в длъжност.

# 17 485
Не само за САЩ, но и за света като цяло не е добре да има политици над 70, трябва и тях да ги пенсионират като другите работещи.

# 17 486
  • Далече
Аз съм съгласна, че  възрастни политици не е добре. И трябва всичките да имта term limits, не само президентите ..Но Тръмп за неговите 79 години изглежда доста в кондиция.Даже му се чудя как издържа. Все пак и международни пътувания прави и сменя часови зони и постоянно е в новините и се среща с някой в Белия дом. Да на възраст е , но не може да се сравнява с Байдън..

# 17 487
Абе и Тръмп е правил доста лапсуси, на тази възраст не си като на 40-50.
Но погледнете от другата гледна точка, точно тия дементи като Байдън са много лесни за фронт фейс, задкулисието си действа

# 17 488
Нормално е на тази възраст да задреме за някои събития.
Обаче, той така жестоко и с настървение обиждаше Байдън за същото, че е нормално сега да отбележим.

А за неадекватно поведение и ръсене на пълни глупости, там Тръмп  никой не може да го бие. Няма да ми стигне една седмица да изредя всички тъпотии и откровенни съзнателни лъжи които Тръмпс е казал. Съвсем документирано.

Байдън поне си има оправдание за гафовете.

# 17 489
  • Под сянката на разлистените кактуси
Обаче, той така жестоко и с настървение обиждаше Байдън за същото, че е нормално сега да отбележим.

Ами защото Байдън нищо друго не правеше, с никой не говореше, само се появяваше публично да подремне, като че ли не можеше да си го прави по мазетата в които го криеха. А Тръмп има доста енергия за неадекватно поведение и ръсене на пълни глупости даже, лети насам=натам, бели прави, абе кипи от живот

Общи условия

Активация на акаунт