САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 896
  • 17 820
  •   8
Отговори
# 17 625
https://www.mortgagecalculator.org/calcs/50-year.php

PS Pril, винаги те чета с голям интерес дори да не съм напълно съгласна с теб, но последният ти пост ме разсмя искрено. Да търсиш морал във капиталистическо-корпоративна Америка е кауза пердута ИМХО!

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 18:28 от Agent Provocateur

# 17 626
  • София
Pril, аз писах за ипотеките в Испания, които не бяха много по-скъпи от 30 годишните. Казах, че не знам как е в САЩ. Понятие нямам за лихвените нива. Също така, ако пазарът се движи от месечните плащания по ипотеки, то това е много погрешна политика.

Нека да ви кажа за случай в Лондон. Човек купува апартамент в хубав квартал с дългогодишна ипотека. Нормално е, когато поемаш дългосрочно задължение, да хеджираш лихвения риск. Затова и може да се плати малко повече, но да осигуриш фиксиран лихвен процент за целия срок на кредита. Е, човекът е взел такъв кредит, купил е апартамент и у сключил договор с един от най-престижните университети. Апартаментът се отдава под наем само на студенти от съответния университет. Лихвеният му процент е фиксиран, приходът също е осигурен за години напред. Проблем няма, че ипотеката е дългосрочна.

П.п. Много се дразня
Скрит текст:
на тъпите брокерски обяви за продажба на имоти у нас. Изпляскват едно "чудесна инвестиция" и започват да ловят шарани. Една инвестиция, ако не се изплати до 12-15 години, то не е печеливша инвестиция. Все им разправям, че е по-добре да пишат "защита от инфлацията", ама не слушат. Laughing

# 17 627
тръмп наистина ли е казал в интервю,  че трябва да си внесат таланти, защото в САЩ няма?

# 17 628
Нови условия, нови практики. Сигурно ще почнат да строят къщите от бетонови блокчета или ще импрегнират дървото.

# 17 629
Виждала съм много 100-150 годишни къщи от дърво, които са си съвсем здрави и обитаеми. Старата ни къща беше на 70 години, от дърво, ако не я бяхме бутнали сигурно поне още толкова щеше да изкара. Дървото за къщите се импрегнира естествено, но само това което има досег с "външни" условия. В момента строят 5 етажни блокове само от дърво, триетажни има много отдавна. Дървените къщи имат много предимства и ако се поддържат изкарват много време. Същото се отнася и за тухлените. Цената на къщата е част от цената на имота, обикновено (особено в големите градове) по-малка от цената на земята върху която е построена.

Проблемът със старите къщи по-скоро е, че "морално" остаряват, това което се е харесвало и е било нормално преди 40-50 години вече не се приема. Преди е било нормално къща с 3 спални и една баня, сега е прието да има поне 2 бани, обикновено са 3. И т.н., това е само пример.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 19:58 от VeViV

# 17 630
Преди 150 години са строили от стари дървета с плътна дървесина и са строили солидно. Сега строят от млади дървета и гледат да редуцират разходите колкото си могат повече.

# 17 631
За всичко си има начини и технологии.
И все по-нови и интересни такива излизат, и това е нормално,
иначе все още щяхме да живеем в пещери и да плащаме 50 годишни моргиджи. Simple Smile
По въпроса - никой не е казал. че трябва 50 години да плащаш една къща, нормално е да купиш, да поживееш малко или много в нея и да я продадеш ако искаш.
Аз лично не бих си взела 50 годишен моргидж, но има хора за които това би бил начин да се "захванат" в пазара, а и така плащането ще е по-ниско от наема.

# 17 632
  • София
Не ми се струва неясно, когато става дума, че Тръмп е знаел за малките момичета, и е молил Гислейн да спре. 

/авторът вади пуканките/ Значи с месеци ни обяснявахте, че Тръмп е педофил, а се оказа, че той искал да спира педофилията там? Така като стане...

# 17 633
  • София
Понеже не следя напоследък- искаш да кажеш, че се е опитвал да спре педофилската мрежа на Епстийн, като му се е помолил да спре ли? Щото ако това казваш наистина, е смешката на хилядолетието.
Да си най-влиятелния човек на планетата, да знаеш, че се експлоатират сексуално деца и да помолиш хищника да спре. Доообрееее.

# 17 634
Да си най-влиятелния човек на планетата, да знаеш, че се експлоатират сексуално деца и да помолиш хищника да спре. Доообрееее.
Бърди, ти имаш ли идея за времето, когато тези неща са се случили и за това кой е жив, кой не е, и къде са се развивали събитията.
Или просто влезе в навалицата и реши да кажеш нещо за да видят, че си тука.

# 17 635
  • София
То видя ли, че поста ми е въпрос или не ти хареса и реши да ме нападнеш лично, вместо да отговориш?
Няма проблем, то и това си е отговор.

# 17 636
  • USA
Отговориха ти, но май ти не разбра.
Когато се случвало всичко това, най-малкото Тръмп изобщо не е бил най-влиятелния човек на планетата.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 15:08 от SkyBlue

# 17 637
Хм, това трябваше да го гугълна, че не бях сигурна.

Epstein was arrested again on July 6, 2019, on federal charges for the sex trafficking of minors in Florida and New York.[10][11] He died in his jail cell on August 10, 2019.[12] The medical examiner ruled that his death was a suicide by hanging.[13] Epstein's lawyers have disputed the ruling, and there has been significant public skepticism about the true cause of his death, resulting in numerous conspiracy theories.[14][15] In July 2025, the Federal Bureau of Investigation (FBI) released CCTV footage to support the conclusion that Epstein died by suicide in his jail cell.[16][17] When the Department of Justice released the footage, approximately 2 minutes and 53 seconds of it was missing,[18][19] and the video was found to have been modified despite the FBI's claim that it was raw.[20]

Тръмп е бил президент по това време.

# 17 638
  • USA
И кой тук говори за арестуването му, че гугълваш това??

# 17 639
Отговориха ти, но май то не разбра.
Когато се случвало всичко това, най-малкото Тръмп изобщо не е бил най-влиятелния човек на планетата.

Заради това мнение гугълнах.
Май по време на процесите на Епщейн Тръмп е бил президент, не знам дали това го класира като най-влиятелният,
но си е бил бая влиятелен.
И ако е знаел ( най-вероятно е) какво става при Епщейн, били са много близки приятели
...

гнусна история откъдето и да я погледнеш,
дори и по Тръмповските стандарти

Общи условия

Активация на акаунт