САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 655
  • 17 812
  •   6
Отговори
# 17 655
  • USA
Нещо май забравяте, че 4 години администрацията  на Байдън се чудеше какъв компромат да извади против Тръмп само и само да го спре от втори мандат. И ако имаха тези досиета в ръцете си и в тях името на Тръмп, защо не ги използваха?Не беше ли това най-лесното, вместо да се чудят за какво да го съдят, та чак да променят закони за да могат го опандизят? Елементарно!

# 17 656
  • София
Мисля, че всички са вътре в кюпа, затова не си размахват един друг компромати. Току извадят някой, който вече не е в голямата игра и толкова. Сигурно целите републикански и демократически елит са вътре.

П.п. Марджърито със сигурност не е. Laughing

# 17 657
И аз си мисля, че Тръмп, че и Байдън преди него не изкарват досиетата, защо в тях има много повече гнус от колкото някой предполага. И ако излезе на бял сват може да се окаже, че Запада последните 20 години се е управлявал от хора с откачени психологични отклонения. Защото освен секса с малолетни там е имало и други изпълнения сигурно, които не са за разказване. Доста манекенки на популярни световни марки са заработвали там. Няма да се очудя, ако даже има жени които благодарение на пребиваването си в тези кръгове да са дръпнали в ерархията след това.

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 15:56 от Абуто

# 17 658
  • Русе
И аз си мисля, че Тръмп, че и Байдън преди него не изкарват досиетата, защо в тях има много повече гнус от колкото някой предполага. оито плагодарение на пребиваването си в тези кръгове да са дръпнали в ерархията след това.
От една страна твърдите, че Западът е управляван години наред от психопати с отклонения, което в момента е много близко до истината. От друга ,че има сила която загърбвайки борбата за власт и печалба пропуска възможности ,криейки такава информация ,което само по себе си е обратното на безогледното и безнаказаното. Пропускате ,че в САЩ поне за сега няма авторитарна власт и има доста независими лобита/сили, пред които педофилите на власт трябва да се отчитат.За разлика от някои други форми на управление.

# 17 659
Е хубаво де, след като тръмп бидейки президент 2017, е бил наясно, какво представляват тия досиета и знаейки колко гнус има вътре, изведнъж предизборно обявява как ще ги разсекрети. Защо ако са му вредяли толкова много, го обещава и изведнъж няколко месеца по-късно дава на заден?
Това как се обяснява.
За мен, просто е очаквал да му се размине, като за всички други лъжи дето изговори, да забравят хората и да стане - всяко чудо за три дни. И е много изненадан, че не се получава и хората настояват, че даже и са разочаровани от това, че не ги отварят.
И сега се чуди как да се измъкне и нон стоп хвърля някакви бомбастични изявления, обявява разни военни операции и изобщо се чуди по какъв начин да отвлече вниманието от тия досиета.
За съжаление не му се получава.
А тая Мегън Кели е просто ужасно дъно, а на всичкото отгоре има и 15-годишна дъщеря.

# 17 660
Тръмп искаше да слага някакви мита или нещо такова върху филмовите продукции снимани в чужбина. Мел Гибсън каза, че било по-изгодно да купиш самолетни билети за цял екип, да ги настаниш, храниш и да снимаш 3 дни в България отколкото да снимаш един ден в ЛА.

# 17 661
Тръмп искаше да слага някакви мита или нещо такова върху филмовите продукции снимани в чужбина. Мел Гибсън каза, че било по-изгодно да купиш самолетни билети за цял екип, да ги настаниш, храниш и да снимаш 3 дни в България отколкото да снимаш един ден в ЛА.
Нашето градче е център на киноиндустрията, по-конкретно коледни филми на холмарк. Над 30 са снимани тук, и продължават да снимат. Канада им е значително по-евтина.

# 17 662
Зрелища за масите пак са тези имейли за мен. Нищо кой знае колко компрометиращо вероятно няма да излезе от Епщийн-гейт, освен ако конспиративните теории, че Тръмп е наредил да самоубият Епщийн, са верни и ако се намерят някакви доказателства за това, което си е чиста фантастика. В пресата дела не се водят, така че тези "разкрития" освен на засегнатите момичета, надали на някого друг ще навредят реално. Тук не е Кралството и нашият Сенат не е Чарлз и никога няма да импийчне президент за секс, без значение от коя партия, това си е историческа истина.

Иначе доста успешно отклоняват вниманието от наболелите проблеми - непрекъснати съкращения, новозавършилите младежи не могат да намерят работа над касиер, прогресиращо обедняване на долните 90%, цени на повечето стоки и продукти поне 30% по-високи от миналата година по това време при стагнация в заплатите, обща несигурност с какво ще осъмнем на следващия ден и прочие. Ама циркове да има по телевизията.

# 17 663
Хранителните продукти не са с 30% по високи от мин година. Даже от 2020 насам нищо освен яйцата не е поскъпнало осезаемо. Яйцата вече и те са си на старите цени почти.

# 17 664
Тръмп се заканва да разсекрети досиетата "Епщайн" за да принуди демократите да реагират – да подкрепят разсекретяването или да са против – но те мълчат. Гузно.

# 17 665
Хранителните продукти не са с 30% по високи от мин година. Даже от 2020 насам нищо освен яйцата не е поскъпнало осезаемо. Яйцата вече и те са си на старите цени почти.

В Кълъмбъс, Охайо: хляб, пилешко месо, карфиол, тиквички, броколи, чушки, банани, гъби - 30% над миналогодишните цени. Прясно мляко - 20%. Сирене - от 10 до 50% поскъпване, в зависимост от произхода. Риба - прясна или замразена - 20% отгоре. Яйцата все още са 20% по-скъпи от миналата година, въпреки че вече са 5 долара вместо 8те, които плащахме пролетта. Това са нещата, които купувам всяка седмица, от един и същи магазин, вече 17 години.

Тръмп се заканва да разсекрети досиетата "Епщайн" за да принуди демократите да реагират – да подкрепят разсекретяването или да са против – но те мълчат. Гузно.

В смисъл? Демократите от лятото насам се опитват да накарат Бонди да разсекрети документите, какво значи "мълчат"?

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 07:39 от ianajar

# 17 666
Цитат
непрекъснати съкращения

Ще има повече работа за американците като изпъдим мигрантите!

Цитат
новозавършилите младежи не могат да намерят работа над касиер

Ще има работа за всички заслужили като се махнат DEI назначените!

Цитат
прогресиращо обедняване на долните 90%

Които масово гласуваха за точно обратното!

Цитат
цени на повечето стоки и продукти поне 30% по-високи от миналата година по това време при стагнация в заплатите

Намаление на цените и увеличение на заплатите след красивите големи сделки и тарифи!

Цитат
обща несигурност с какво ще осъмнем на следващия ден

Америка на първо място!

Топло ми става когато хората си получат точно това за което гласуавт. Няма по-добро лекарство за глупостта от това глупавите да получат точно това което искат.

# 17 667
Абсолютно съм съгласна с горното твърдение,трябва да се гласува с разум,а не с омраза.
Както има едно меме за излъганите мага гласоподаватели-ама чакайте ние гласувахме да се върне расизма,а не да поскъпнат стоките.

# 17 668
  • В заешката дупка
Понеже вносните мита не влияят на цените и няма никакво увеличени на цени на хранителни продукти, та заради това Тръмп преди няколко дни реши да премахне “реципрочните” мита за някои селскостопански продукти, измежду които кафе, чай, банани, портокали, домати, говеждо.

Да създадеш проблем, който после да (се опитваш да) оправиш не е ли специалитет на Тръмп?

# 17 669
Последните 5г пазарувам в 3 магазина в 2 зип кода и цените са плюс минус няколко цента до долар едни и същи.
Говеждо или бизонско месо купувам всяка седмица ~ 6,5 паунда за около 90 долара 13.99/lb. Смяното на място месо без пинк слайм е между 7 и 11/lb зависимост от процента мазнина.
Суровото пил филе е към 5 или 6/lb  обикновенно и 9/lb органик. Сиренето е между 5 и 10/lb.
Яйцата са 4,29 12 джъмбо органик , бяха 11 зимата.
Мляко спорадично купувам , половин галон не помня са съм купувала под 4 долара.
Аз на очите си и касовата бележка вярвам. И 30% ръст  на цените няма.
Всички магазини имат сайтове , цените могат да се видят в реално време в разл градове.

Общи условия

Активация на акаунт