САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 525
  • 17 801
  •   5
Отговори
# 17 670
Цитат
прогресиращо обедняване на долните 90%
Които масово гласуваха за точно обратното!

Тръмп беше избран с 49.8% от вота, Камала получи 48.3%. Разлика от процент и половина в това как гласуваха долните 90%, сред които съм и аз. Може ли по-кротко с обидите?

Мадисън, къде живееш? И при нас цените на някои стоки са такива в момента, но бяха по-ниски миналата година и в годините преди това. Кълъмбъс е в аграрен район, повечето неща, които купуваме, са произведени в радиус от 100 мили от града, така  че цените винаги са били сравнително ниски и стабилни. Затова всеки скок се забелязва веднага.

# 17 671
  • Ю Ес ъф Ей
Зрелища за масите пак са тези имейли за мен. Нищо кой знае колко компрометиращо вероятно няма да излезе от Епщийн-гейт, освен ако конспиративните теории, че Тръмп е наредил да самоубият Епщийн, са верни и ако се намерят някакви доказателства за това, което си е чиста фантастика. В пресата дела не се водят, така че тези "разкрития" освен на засегнатите момичета, надали на някого друг ще навредят реално. Тук не е Кралството и нашият Сенат не е Чарлз и никога няма да импийчне президент за секс, без значение от коя партия, това си е историческа истина.

Иначе доста успешно отклоняват вниманието от наболелите проблеми - непрекъснати съкращения, новозавършилите младежи не могат да намерят работа над касиер, прогресиращо обедняване на долните 90%, цени на повечето стоки и продукти поне 30% по-високи от миналата година по това време при стагнация в заплатите, обща несигурност с какво ще осъмнем на следващия ден и прочие. Ама циркове да има по телевизията.
За първи път няма да се съглася напълно с теб.
Ако списъкът беше само за отклонение на вниманието, нямаше така дълго да бранят отварянето му със зъби и нокти, и от БД, и от DOJ, и от Конгреса. Вероятно е имало и натиск, за който не знаем.
Сега обръщат палачинката. Според мен е късно. Много, като мен например, никога няма да повярват, че всички документи са публични. Просто ще публикуват това, което е достатъчно да успокоят страстите без да има голяма вреда. Най-много да намерят един или два бушона.

Това не означава, че разходите сега не са астрономически.
Голямата разликата, че за лоша икономика никой президент не е подлаган на импийчмънт. Най-много да загубят следващите избори.

# 17 672
  • София
Влизам в социалните мрежи. Всеки втори мийм е за Тръмп под бюрцето на Клинтън. И да пуснат фсйловете, и да не ги пускат, Тръмпчо е сготвен, както чета в коментарите под поредния мийм за него. Joy
И май всички си мислим, че е истина. Даже и тези, които се съмняват.

# 17 673
Последните 5г пазарувам в 3 магазина в 2 зип кода и цените са плюс минус няколко цента до долар едни и същи.
Говеждо или бизонско месо купувам всяка седмица ~ 6,5 паунда за около 90 долара 13.99/lb. Смяното на място месо без пинк слайм е между 7 и 11/lb зависимост от процента мазнина.
Суровото пил филе е към 5 или 6/lb  обикновенно и 9/lb органик. Сиренето е между 5 и 10/lb.
Яйцата са 4,29 12 джъмбо органик , бяха 11 зимата.
Мляко спорадично купувам , половин галон не помня са съм купувала под 4 долара.
Аз на очите си и касовата бележка вярвам. И 30% ръст  на цените няма.
Всички магазини имат сайтове , цените могат да се видят в реално време в разл градове.
Тоест, хранителните стоки не са намалели с 25%. Или? Питам, защото според Тръмп са.
При нас (Канада), всичко е силно завишено в сравнение с миналата година. Радвам се, че при вас има обратна тенденция.

# 17 674
  • Далече
Аз мисля, че цените на храните се стабилизираха от лятото с някои изключения. Телешкото/ Beef всички се оплакват, че е поскъпнало много. Аз не купувам телешко и ми е трудно да преценя. Кафето също е поскъпнало. Зеленчуците и плодовете е според сезона. При нас се призвеждат ябълки и са около $1.99 в момента. Това си е общо взето нормална цена. Доматите са $7 за heirloom в момента но са извън сезон. Преди няколко години бяха $5, но от доста време не са. Рома доматите го гледах вчера $1.99 за паунд ,което е общо взето нормална цена за това време на годината. От костко купих вчера картофи 10 пауна за $4 ,което ми се видя евтино.
Мога да  кажа за прясното мляко когато Байдън дойде на власт беше някъде около $4 за галон органично. В края на президентсвото му беше $6.99. От лятото някъде е $7.49 и стои на тази цена в моя хранителен магазин..

Може би Тръмп има предвид, че цената на яйцата се е понижила 25%.Яйцата след високите цени от пролетта паднаха доста като цена..

# 17 675
Аз мисля, че цените на храните се стабилизираха от лятото с някои изключения. Телешкото/ Beef всички се оплакват, че е поскъпнало много. Аз не купувам телешко и ми е трудно да преценя. Кафето също е поскъпнало. Зеленчуците и плодовете е според сезона. При нас се призвеждат ябълки и са около $1.99 в момента. Това си е общо взето нормална цена. Доматите са $7 за heirloom в момента но са извън сезон. Преди няколко години бяха $5, но от доста време не са. Рома доматите го гледах вчера $1.99 за паунд ,което е общо взето нормална цена за това време на годината. От костко купих вчера картофи 10 пауна за $4 ,което ми се видя евтино.
Мога да  кажа за прясното мляко когато Байдън дойде на власт беше някъде около $4 за галон органично. В края на президентсвото му беше $6.99. От лятото някъде е $7.49 и стои на тази цена в моя хранителен магазин..

Може би Тръмп има предвид, че цената на яйцата се е понижила 25%.Яйцата след високите цени от пролетта паднаха доста като цена..

Аз мисля, че той е много out of touch with reality що се касае за стоки от първа необходимост и groceries. Предполагам, че му говорят лъжи и той вярва. Защото точно това каза, че всичко е поевтиняло.

# 17 676
Ама чакайте, яйцата поскъпнали ли бяха пролетта?
Имам много ярки спомени, как туната отричаше това, линкове пускаше, а сега казвате, че всъщност е имало поскъпване ли?
Интересно.

# 17 677
  • Далече
Може би имате избирателна памет.Яйцата почнаха да псокъпват още преди Тръмп да встъпи в длъжност и продължиха в началото на мандата му заради птичи грип.Още тогава писхаме, че е временно. Не си спомням някой да е твърдял, че няма поскъпване, просто в зависимост от мястото на живеене цените варираха много, а някъде нямаше яйца..Но може да се върнете назад в темата и да си опресните паметта..Сега нещата се нормализираха

# 17 678
О, не, моля ви не пак за яйцата. Сега 20 страници ще четем за тези прословути яйца!

# 17 679
  • В заешката дупка
Аз мисля, че той е много out of touch with reality що се касае за стоки от първа необходимост и groceries. Предполагам, че му говорят лъжи и той вярва. Защото точно това каза, че всичко е поевтиняло.

Тръмп не само твърди със замах, че цените са way down - дори посочва кошницата на Walmart за деня на благодарността като доказателство - била с 25% по-евтина от миналата година. Удобно пропуска “малката подробност”, че тази година кошницата съдържа по-малко продукти. Паралелно с това тихомълком маха “реципрочните” мита на разни хранителни продукти. Предвид явната некохерентност думи-дела, по-скоро ми си струва, че това е поредната манипулация, не толкова че е out of touch with reality…

# 17 680
Може би имате избирателна памет.Яйцата почнаха да псокъпват още преди Тръмп да встъпи в длъжност и продължиха в началото на мандата му заради птичи грип.Още тогава писхаме, че е временно. Не си спомням някой да е твърдял, че няма поскъпване, просто в зависимост от мястото на живеене цените варираха много, а някъде нямаше яйца..Но може да се върнете назад в темата и да си опресните паметта..Сега нещата се нормализираха
Никак не е избирателна паметта ми. Страници наред се пишеше, че няма никакво поскъпване, привеждаха се доказателства , снимки, линкове.
МИсля Мьос беше тази, която изтъкна за птичия грип, но беше оборена, че нищо подобно няма и всъщност си е съвсем наред цената.

# 17 681
Хората може за много неща лесно да ги излъжеш, но за цените в магазините - трудно. Нали виждат какво могат да купят с една и съща сума сега и преди една година. А заплатите не са се вдигнали толкова, даже има и повече безработни в момента.
И както Тръмп разправяше, че тарифите нямало да вдигнат цените, те китайците щели да ги плащат, бла.бла, всички тези глупости ...
то си беше съвсем ясно какво ще стане, не знам кой му е вярвал, освен разни МАГАси ...
сега дава назад, но е късно

# 17 682
У нас пазарува съпругът ми и според него цените се покачват месечно.

https://www.consumeraffairs.com/finance/cost-of-groceries-by-state.html

Последна редакция: пн, 17 ное 2025, 23:36 от Agent Provocateur

# 17 683
Много полезно, Агенте!

На мен ми е интересно, че има места, където не се усеща повишаване на цените. Не се съмнявам, че има, просто ми е любопитно къде са. Също ми е любопитно дали цените, които стоят постоянни, са били традиционно по-високи от средните за страната, търговците са поддържали по-широк марж на печалба, и в момента тече един вид изравняване със сравними други райони.

За първи път няма да се съглася напълно с теб.

Лошо няма Smile
Аз си мисля, че ако имаше заек под този храст, той досега щеше да е излязъл. От девет години гледам Тръмп, попрочела съм и за залитанията му и ексцесиите му на "млади" години и затова ми се струва, че той не е от този тип перверзници. Той може да е безскрупулен, аморален, социопат (визирам и изказванията му за собствените му невръстни тогава дъщери като за сексуални обекти, и демонстрациите в интервюта на пълна безнаказаност), но не мисля, че е някой, който специално си пада по тринайсетгодишни. А вече доколко са лицеприятни аферите на женени 50-60 годишни мъже с Плейбой зайчета на по 18-20 години може да е морален въпрос, но не е законов. 

Точно както в руската афера имаше две възможни обяснения - заговор и държавна измяна, или просто обикновена липса на интелект и елементарни познания за това как работи държавната сигурност, така и тук според мен има пак две опции. Тръмп може да е педофил, или може да е просто нахален сексманиак с мания за величие. Аз лично залагам на втората опция и в двете ситуации.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 00:09 от ianajar

# 17 684
Ами току що слушам Хасет, който казва по Фокс, че цените намаляват, живота на хората се подобрява…
А дали е така, кой ще ни каже?
Агент, кажи на мъжа си, че нищо не разбира. Покупателната му способност се е увеличила. Средностатистически било $1200 на семейство. Сериозно, слушам Хасет в този момент!
И много скоро Тръмп ще оправи the cattle herds that were devastated by Biden!
Горкия Байдън, за всичко е виновен той!

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 00:03 от abadjieva80

Общи условия

Активация на акаунт