САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 711 655
  • 17 812
  •   7
Отговори
# 17 790
  • Ю Ес ъф Ей
Лодки от Венецуела или тези минаващи през пътя през Тихия океан? Ако имаш повече информация, сподели.

# 17 791
Не съм специалист по наркотрафика, но това е доходен бизнес и използват всякакви способи и всякакви пътища. Знам че ползват свръхмощни високоскоростни лодки и мини подводници.

# 17 792
  • Далече
Според някои  експерти през карибския басеин отива кокаина за Европа, но най вероятно е и като операция за сплашване.Доколкото съм чела  наркотиците се пренасят най -много през границата с Мексико, но пък южната граница е доста затворена в момента. Но признавам си не съм толкова запозната. Ама какъвто и наркотик да спрат е все файда, а и картелите в латинска америка са проблем за региона като цяло, който се пренася по един или друг начин в САЩ..Аз не съм съгласна САЩ да напада Венецуела, та се надявам да не се стигне дотам, но не виждам драма да покажат малко мускули на венецуелските картели. И да и там имат картели и имат и членове в САЩ. Поне това е реален проблем и заплаха за САЩ, отколкото демократизирането на Близкия Изток например. За САЩ е много по важно латинска америка да е стабилна и да се развива отколкото Украйна или Афганистан, но какво ли разбирам аз..Знам със сигурност, че огромна част от homelessness проблема е точно заради зависимост към наркотици и не е заради високоте цени на къщите или скъпото здравно застраховане или ниската минимална заплата.Та винаги съм се чудела на достъпъността на всякакви видове наркотици в САЩ и неспособността да се спре това. Едва ли Тръмп ще постигне нещо голямо, но поне чисто интуитивно напипва проблема, нещо което останалите политици не искат или не могат да направят.Трябва да има начин да се пресече потока на наркотици по ефективно..

# 17 793
  • Ю Ес ъф Ей
То е ясно, че е доходоносен, иначе кой ще си рискува главата.
Според тази не толкова стара карта, няма отбелязана чак такава активност около бреговете на Венецуела. В други държави са основните производители и разпределителни центрове. Аз затова се чудя. Те да не спряха трафика от Колумбия и Мексико, та сал една Венецуела останала. Или по-скоро Мадуро им е нещо неудобен.

https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/WDR_2025/maps/ … ter_2023_2024.pdf

# 17 794
  • В заешката дупка
Алиса, що не вземеш да прочетеш малко за случая с индианката, вместо да пишеш свободни съчинения без критична мисъл и по инерция в опит са се защити поредната неадекватност. Не е нормална случката. Там е работата. Поставили са ѝ ICE detainer по погрешка. Добре, че се е намесило семейството ѝ.

# 17 795
Много сериозен е наркотрафика с лодки. Те даже и самоделни подводници използват.

В това има логика. Много дрога на голям съд е голям риск, докато сто лодки с по две кила е сериозна редукция на риска.

# 17 796
За разпространението на наркотиците има множество фактори, които правят САЩ идеална почва за това. И затова е много по-вероятно да се увеличи разпростаранението отколкото да намалее. Получава се нещо като да обитаваш токсична среда и да са бориш с обривите, които ти причинява, а такава борба е предварително загубена битка.

# 17 797
  • Далече
Аз мисля, че е най- лесно да унищожават лодки в международни води, затова удрят Венецуела.За да ударят картелите в Мексико, трябва да ударят вътре в Мексико, което си нападение на друга държава.

ЧеКа всъщност аз прочетох за случая преди да пиша. И е било clerical error. Роднините са и донесли акта за раждане и са я пуснали.Не виждам драмата. Според мен е по добре  да задържат някой превантивно с дълго досие и отнета шофьорска книжка и да са сигурни, че има право да в страната или е гражданин преди да го пуснат, отколкот да пуснат в бързината някой нелегален с отнета  шофьорска книжка, който да убие невинен или да удари колата на някои и да няма застраховка да поеме щетите. Ама аз пиша от позицията на някой, който кара ежедневно по пътищата тук, та даже и детето ми кара по пътищтата тук и съм  удряна от нелегален без застраховка, а не си упражнявам критичното мислене върху правилата и позициите на хора, живеещи в държава на другия край на света и да им обяснявам кое е нормално и кое не, но всеки според разбиранията си де..

# 17 798
Аз мисля, че е най- лесно да унищожават лодки в международни води, затова удрят Венецуела.За да ударят картелите в Мексико, трябва да ударят вътре в Мексико, което си нападение на друга държава.

ЧеКа всъщност аз прочетох за случая преди да пиша. И е било clerical error. Роднините са и донесли акта за раждане и са я пуснали.Не виждам драмата. Според мен е по добре  да задържат някой превантивно с дълго досие и отнета шофьорска книжка и да са сигурни, че има право да в страната или е гражданин преди да го пуснат, отколкот да пуснат в бързината някой нелегален с отнета  шофьорска книжка, който да убие невинен или да удари колата на някои и да няма застраховка да поеме щетите. Ама аз пиша от позицията на някой, който кара ежедневно по пътищата тук, та даже и детето ми кара по пътищтата тук и съм  удряна от нелегален без застраховка, а не си упражнявам критичното мислене върху правилата и позициите на хора, живеещи в държава на другия край на света и да им обяснявам кое е нормално и кое не, но всеки според разбиранията си де..

А ако задържат теб или някой от близките ти заради clerical error? Не е голяма работа казваш. Ще си поседиш в клетката там час-два, пък ще те пуснат. И убийството на хора без съд и присъда и то е ок. И да наречеш жена свиня е повече от нормално! То, защото Тръмп е честен и откровен; нали така каза Каролинчето? И да изпратиш SWAT team да ти пазят гаджето - повече от нормално. И да влезеш “без да искаш” в територията на друга държава - сори, объркали сме се.

Сериозно ли ги мислите тези неща?

# 17 799
  • Далече
Жената не са я задържали заради clerical error, а защото е карала с отнета шофьорска книжка. В резултата на clerical error са и  сложили ICE detainer , но роднините и са разбрали, че ще я прехвърлят в immigration facility и са и донесли акта за раждане. Моля ви се не обиждайте и не раздавайте квалификации и ако искате да участвате поне прочете новината...Родните и искат да съдят за racial profiling или нещо такова..Абсолютно не разбирам как това е новина и как ви засяга, честно..за лодките вече достатъчно писхаме. Довиждане засега отивам да пазарувам Simple Smile

# 17 800
  • София
Още се смея на издънката на Мамдани - голям го вадеше, а накрая подви опашчица. Типично за една партийка поведение! Нещо за Епстийн ще си говорим ли или вече не е интересно? Smile

Викаш Тръмп гледа като победител? Само дето не му целуваше краката на Мамдани накрая.
От ръката му е готов да яде, както има една приказка.

Щом да си способен да идеш на крака на един дементен фашист в името на хорското доверие в теб е подвиване на опашка...

Понеже знаех, че ще пробвате да ни обяснявате какво се е случило /а е очевидно какво стана/, ето демонстрация на подвитата опашка:

Кратко описание на сюблимния момент: питат Мамдани дали още смята Тръмп за фашист, той тръгва гузно да се оправдава, но Тръмп го отървава от мъките с "That's OK. You can just say yes!" Буквално му се казва какво да говори и той не спори. Подвита опашка и поредното доказателство, че някои притежават фалшива смелост. Петленца смешни! Laughing

# 17 801
Чакай аз ще се опитам да задам въпроса по друг начин белким стане ясно - полицията закриха ли я, че вече ICE арестува за нарушения на закона?

# 17 802
Само да напомня, че един ел салвадорец го изпратиха в СИКОТ, поради административна грешкавъпреки че е имал законен статут на пребиваващ. При това заедно с още 300 венецуелци, въпреки съдебната заповед да не го правят. После уволниха правителствения адвокат, който каза в съда, че е административна грешка и оттогава всячески се опитват да не паднат по гръб и да не си я признаят.

Та административните грешки може да се окажат доста пагубни и хич да не са незначителни.  Е, само ако си неподходящ цвят де - то затова някои не се вълнуват, а даже и приветстват.

# 17 803
Очевидно, докато не се сблъскат челно с лични последствия мага поддръжниците, всичко ще им се вижда незначително и съвсем в реда на нещата.

И оправдаването на поредната глупост на тръмп само му помага да продължава да върши все повече  и по-големи тъпотии.
Представям си какъв вой щеще да се понесе, ако Обама беше казал на някой репортер piggy. Сигурна съм, че щяха да призовават за импийчмънт всички републиканци, обаче от тръмп е честност и откровеност.
Сериозно ли това не ви притеснява?

# 17 804
Чакай аз ще се опитам да задам въпроса по друг начин белким стане ясно - полицията закриха ли я, че вече ICE арестува за нарушения на закона?
Това каква идея има? Полицията си е на място, арестува за нарушава е на закона и ако има съмнение за имигрантски статут, още повече че няма документи се уведомяват имиграционните. Винаги е било така

Общи условия

Активация на акаунт