САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 817 308
  • 20 528
  •   2
Отговори
# 18 990
И изискването за физическа годност също.
Мъжът ми е на 46 и се чудеше дали да не кандидатства, докато беше безработен. При нас кампанията за наемане е много агресивна.

# 18 991
Днес следобяд са стреляли в Портланд. Има двама пострадали.

# 18 992
Не вярвам този случай просто да бъде заметен под килима.
Може да има хора, които ще се опитват да го оправдаят на всяка цена, но сред републиканците има достатъчно разумни, които виждат какво се случва на видеото.

Мдааа, така е. Сложно ще го заметат. Както замитат Епстийн, въпреки че цял конгрес единодушно гласува закон и даже Тръмп го подписа.

Ето, вече не дават на Минесота да си проведе собствено разследване.

# 18 993
Двама застреляни от ICE в Портланд. Семейна двойка, ранени, в болница. Местните власти нямат никаква информация, защото ФБР веднага е поело цялото разследване и тотално е блокирално местните власти. Казва се единствено, че било планирана проверка и че двамата застреляни били членове на някаква венецуелска нарко банда. Местните власти отричат напълно тази банда да оперира в Портланд и призовават да не се вярва на нищо, казано от федералните власти.
Лъжите от администрацията продължават да се леят. Прикриването на престъпленията продължава.
Тръмп иска и ще подпали страната ви, докато някои от вас му ръкопляскат.

Обвинителят по делото срещу убиеца на Джордж Флойд каза няколко интересни неща. Според него ще има разследване и на щатско ниво. Щатските власти са започнали веднага разследване и ФБР първоначално са обявили, че разследването ще е съвместно между щатските власти и ФБР, но часове по-късно са си променили мнението и са взели цялото разследване. Според него и на Ванс твърдението, че агентът имал абсолютен имунитет, е глупост.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 07:39 от Fenris

# 18 994
Цитат
Нямам време да търся по въпроса за криминално проявените агенти, това е от моя град, от миналия месец: https://www.whio.com/news/local/ohio-ice-agent-accused-stranglin … DLPFSSVS2WLJ23EM/ Допускам, че не е единственият.

ianajar, линкът ми дава грешка и не се отваря.

# 18 995
  • София
Нима и тук трябва да се измести фокуса на трагедията към заплатите на служителите, а не реално да се каже, че има проблем.
Най-вероятно сега ще скрият убиецът, за да не се "зарадва"на уличното правосъдие. От друга страна, когато тези служители виждат, че са безнаказани, подобни убийства ще виждаме все по-често. Предполагам, че българските американци в темата се чувстват достатъчно сигурни, защото са с бяла кожа и не говорят испански. Има страшно много латиноси, които да приберат или застрелят преди тях, но.... Я чакай. Не умря ли един българин в затвора сред латиносите? Май, да.  И държавата ни не реагира по никакъв начин, защото кой смее да се оплаче на бай Дони? Те ЕС лидерите се чудят как да го озаптят. Не е решил, не ни е направил кошче за радиоактивни отпадъци.

# 18 996
Всички МАГА, включително латиноси, жени и геЮве, си мислят, че те са правилните МАГА и няма как да пострадат. Това, че други си губят помощите и ги убиват не ги засяга много, защото те явно не са били от правилните.

# 18 997
Нетът е пълен с I didn't vote for this оплаквания от тръмписти, които се жалят от последствията от собствените си действия.
Наистина има някакъв болен егоизъм, който оправдава в техните глави гласуването за Тръмп. ''Аз няма да съм от пострадалите, така че няма проблем, че други ще са.''
Последният ''вирален'' случай в социалните медии е за млад мъж, гласувал за Тръмп, ICE арестували жена му, а той спокоен коментира Trump will fix it. Мда, лично Тръмп ще го оправи.

# 18 998
Двама застреляни от ICE в Портланд. Семейна двойка, ранени, в болница. Местните власти нямат никаква информация, защото ФБР веднага е поело цялото разследване и тотално е блокирално местните власти. Казва се единствено, че било планирана проверка и че двамата застреляни били членове на някаква венецуелска нарко банда. Местните власти отричат напълно тази банда да оперира в Портланд и призовават да не се вярва на нищо, казано от федералните власти.

Застреляната жена е терорист, простреляните бандити, все престъпници. Откога е разрешено на агентите да стрелят на месо? Или нямат такова разрешение, но знаят, че ще им се размине и си стрелят на воля.

# 18 999
Ванс каза, че агентите имат абсолютен имунитет, та явно се стреля, когато им скимне. Знаят, че Вождът ги пази. Чудя се колко от МАГА в темата ще продължат да са фенове на Тръмп, ако техен близък се окаже на грешното място в грешното време.

Попадна ми това и реших да го споделя с вас. Версията на християнството според републиканците.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:21 от Fenris

# 19 000
Ужасен случай. Не разбирам, защо застреля жената... И нея не я разбирам, дори и аз знам, че в САЩ веднага трябва да се подчиниш на полицейско разпореждане. Тия не са полицаи, но все пак длъжностни лица...
Много страшно.

# 19 001
Защото получи две заповеди в рамките на секунда- да излезе от колата и да се разкара от там.
Тя послуша агента, който беше до вратата й. Онзи кретен срещу нея реши да я убие, просто така.
Не са го влачили достатъчно при първият инцидент, само това мога да кажа.
Убиеца се оказа ветеран от Ирак, с жена филипинка. Въпрос на време е негов колега да се отнесе с нея по същият начин.
Срам и позор.

# 19 002
Ужасен случай. Не разбирам, защо застреля жената... И нея не я разбирам, дори и аз знам, че в САЩ веднага трябва да се подчиниш на полицейско разпореждане. Тия не са полицаи, но все пак длъжностни лица...
Много страшно.
Дори и в САЩ е извън полицейските правомощия да те застрелят в лицето от упор, ако се почувстват застрашени от автомобила ти.
Скрит текст:
1-16.200 - ИЗПОЛЗВАНЕ НА СМЪРТОНОСНА СИЛА И ЗАБРАНЕНИ ТЕХНИКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ
A. Смъртоносна сила

Служителите на правоприлагащите органи и поправителните органи на Министерството на правосъдието могат да използват смъртоносна сила само когато е необходимо, т.е. когато служителят има основателно убеждение, че обектът на такава сила представлява непосредствена опасност от смърт или сериозно физическо нараняване за служителя или за друго лице.

Смъртоносна сила не може да се използва единствено за предотвратяване на бягството на бягащ заподозрян.
Огнестрелни оръжия не могат да се използват единствено за деактивиране на движещи се превозни средства. По-конкретно, огнестрелни оръжия не могат да се използват срещу движещо се превозно средство, освен ако: (1) лице в превозното средство заплашва служителя или друго лице със смъртоносна сила чрез средства, различни от превозното средство; или (2) превозното средство се управлява по начин, който заплашва да причини смърт или сериозно физическо нараняване на служителя или други лица, и не изглежда да съществуват други обективно разумни средства за защита, което включва излизане от пътя на превозното средство.
https://www.justice.gov/jm/1-16000-department-justice-policy-use-force
Иначе по американските групи в Редит коментират, че агентите издават нарочно противоречиви заповеди - трима агенти ти казват три различни неща. И в суетнята ти на кого да угодиш, всъщност правиш нещо, с което после те закопават за неизпълнение на полицейски нареждания.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:45 от Гарганела

# 19 003
Е да, да те закопаят и да те закопчаят, сигурно. Ама за да застреля някаква женица от упор... Странно ми се вижда. 

То сякаш беше неизбежно накрая да се случи нещо много драстично. Надявам се американците наистина вече да протестират и да се преосмисли  тоя лов на хора по такъв начин.

# 19 004
Много страшно.

Коя заповед да послуша? Тя стои в колата си, колата е спряла. От сивия пикап излиза агент и й казва да се махне. Веднага след това идва другия агент от същия пикап, който й казва да излезе от колата. Онзи, който отива и започва да дърпа вратата. Тя дава назаден, изпълнявайки първата заповед да се махне. Докато дава назаден, убиецът застава пред колата, в абсолютен пълен разрез с инструкциите на law enforcement, изважда пистолета си, изстрелва 1 куршум в упор и когато колата минава до него и той е до отворения й прозорец, изстрелва още два в упор, след което спокойно си слага оръжието обратно в кобура и със спокойна походка тръгна към катастрофиралата кола. 
Този е някакъв пълен ненормалник. Дано го сполети възмездие.

Чета всякакви теории за този Джонатан Рос, но това не е толкова необичайно име, може да има други хора с това име. Дано да няма невинни пострадали, които се казват същото като него.

Асошиейтед Прес твърди, че е ветеран от Ирак от 2004 до 2005 и е бил част от националната гвардия на щата Индиана. В ICE е от 2007 година и е бил fire arms instructor и е участвал в тактически операции.

За жена му излезе, че е филипинка, женени от 2012 и имат дете/деца.

Кметът на Минеаполис още миналата седмица излезе с изявление и предупреди, че ескалацията от ICE ще доведе неминуемо до жертви. Така и стана - прав се оказа.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 11:36 от Fenris

Общи условия

Активация на акаунт