САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 812 989
  • 20 444
  •   5
Отговори
# 19 260
  • София
Значи човекът с пистолета, който не спазва разпоредбите и законите не е виновен  И тези дето са го пратили да работи, след очевидно преживяна травма и възможен PTSD и те не са виновни. Виновна е партньорката. Да плачеш ли, да се смееш ли.
Предполагам, че ще има разследване и ще се види доколко е виновен или лабилен. Доколкото разбрах ФБР се заема със случая.

# 19 261
Значи човекът с пистолета, който не спазва разпоредбите и законите не е виновен  И тези дето са го пратили да работи, след очевидно преживяна травма и възможен PTSD и те не са виновни. Виновна е партньорката. Да плачеш ли, да се смееш ли.
Предлагам ти да плачеш, тъй като има смърт. Нелепа смърт.

Rebecca, in a harrowing video captured at the scene, admitted that she encouraged her wife to confront agents.  She said: 'I made her come down here, it's my fault'

Мда, не се е чувало и виждало хора да се самообвиняват, че се е случило нещо на техен близък. И да си казват, ех ако не бях направил така или онака. Излагате се, вече. Не остана вода по кладенците.

# 19 262
Разбира се, че няма връзка поради простата причина, че човека който я застрелва си няма идея коя е и каква е. Но ме съмнява, че сега ще излезе герой защото е убил не само демократ а и жена която определено не си е знаела мястото.
Всъщност ако трябва да сме обективни единствената информация, която той би могъл да има за нея е евентуално сексуалната и ориентация (дедукция от присъствието и думите на съпругата и). "Ф* бич" много естествено му излезе от устата след разстрела.

Мен лично ме шокира факта, че той снима в "ескалираща работна обстановка" видео със личния си телефон.

# 19 263
Нещо като иранските милиции са ми тези айс вече , действат срещу всичко  различно от психопатията на  диктатора .
Аз продължавам да съм нагла и да не разбирам -защо по д….лите въобще агресират  трима въоръжени срещу тази женица , какво искат от нея ?
Имаме един убиец всякакви интерпретации как тя или партньорката и били виновни са пълни глупости .

# 19 264
Проблемът на Щатите и в частност на цялата републиканска партия, е нормализираното на егоизма, арогантноста и самонадеяноста като добри черти на характера. Капитализмът тези неща ги канализира в потенциално добри последствия с разни правила и закони и права, които вече ако се спазват и прилагат и следят, може това да доведе то разни позитивни неща като частна инициатива и оттам повече пари (като и ако тези черти ги съпътстват изобретателност, организационни умения и други подобни, тествани на базата на това дали нещо реално се купува от конкретният капиталист).
Обаче, това са лоши черти в много други сфери, като например сферата където някакви хора трябва да решават какви да са законите и правилата и какво е справедливо и морално; тоест, в сферата където тези хора са над закона и правилата защото по един или друг начин са в позиция да го решават и прилагат. Тоест, проблемът е че избирателите на републиканската партия избират представители на базата на идеология която не важи в сферата на избиране на закондатели, законо-интерпретатели и изпълнителна власт (политиката). Или поне - един от по-очевидните проблеми.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:15 от БШекли

# 19 265
  • Ю Ес ъф Ей

Мен лично ме шокира факта, че той снима в "ескалираща работна обстановка" видео със личния си телефон.

Много резонен е въпроса къде e записа от камерата, която всички органи на реда би трябвало да носят и да са работещи, когато имат контакт с граждани. Ако камерата е липсвала или не е работила, въпросът е защо.

Според мен, ако имаше такъв запис и доказваше, че стрелбата е оправдана, досега ICE/Ноем или ФБР да са го предоставили на медиите.

Записът от телефона не покрива целия инцидент по обясними причини, особено в последните секунди когато се случва стрелбата.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 19:46 от Татко Непохватко

# 19 266
Аз продължавам да съм нагла и да не разбирам -защо по д….лите въобще агресират  трима въоръжени срещу тази женица , какво искат от нея ?

Имам две теории.

Първата - жената е запречила пътя, писнало им е на шапката и се стига до това, защото са им хлабави нервите.
Втората - базирано на доста акции и действия на ICE, всъщност те са тези, които са я засякли. Колата, от която излиза убиецът, е тази пред Рене. Тоест към момента на стрелбата, той не е блокиран от нейния автомобил.

Малко по-късно или утре ще споделя две случки от Лос Анджелис, в които ICE сами предизвикват пътни инциденти, след което си позволяват да агресират и да арестуват шофьорите. В единия случай последствията са ужасяващи, макар че не завършва с убийство.

# 19 267

Предполагам, че ще има разследване и ще се види доколко е виновен или лабилен. Доколкото разбрах ФБР се заема със случая.

Кой ръководи ФБР? Лоялист на Тръмп.
Това ли ти е гаранцията за справедливо и неутрално разследване?
Защото служители във ФБР излезнаха пред американските медии анонимно след убийството на Рене и казаха, че цялата минала година всички разследвания са били проверявани от лоялисти на Тръмп и резултатите коригирани така, че да пасват на агендата на Тръмп.
Тоест дори и да има, а то със сигурност има, адекватни служители, които съвестно ще си свършат работата, техните резултати минават през ситото на Тръмп и се напасват така, както на него му харесва.

Защо не се позволи на щатските власти да участват в разследването така, както винаги се е правило? Минесота има независима комисия, в която участват и републиканци, и демократи, бивши федерални съдии и други квалифицирани лица. Тази комисия е създадена точно за да се избегне залитането в една или друга политическа посока.
Но Ноем каза, че на тях не можело да се разчита и не можело да се има доверие.

# 19 268
Правилно е държавата да води разследването,тоест федералните служби,а не щатските. Виж,съдът трябва да е независим. Той ще отсъди,а не разследващите...

# 19 269
Правилно е държавата да води разследването,тоест федералните служби,а не щатските. Виж,съдът трябва да е независим. Той ще отсъди,а не разследващите...
Съдът ще отсъди, ако има обвинение, а съм сигурна, че такова няма да има. Все пак горкия агент се е борил за живота си, тежко ранен в болницата след атаката на тази опасна терористка.

# 19 270

Ако ролите бяха сменени и убитата беше МАГА тръмпистка, а убиецът демократ и президент беше Обама - кой щеше да разследва?

# 19 271
Предлагам ти да плачеш, тъй като има смърт. Нелепа смърт.

Rebecca, in a harrowing video captured at the scene, admitted that she encouraged her wife to confront agents.  She said: 'I made her come down here, it's my fault'

Няма нелепа смърт, има предумишлено убийство. Никакво значение няма какво е казала партньорката на жертвата. За каква велика държава говорим, когато живеете в непрекъснат страх, че ако не ви отнесе някой ненормалник, то ще го стори някое ченге или ICE лунатик?

# 19 272

Ако ролите бяха сменени и убитата беше МАГА тръмпистка, а убиецът демократ и президент беше Обама - кой щеше да разследва?
Обвинен държавен служител трябва да бъде разследван от държавна служба. Затова си има Вътрешен отдел.

Между другото,градове като Ню Йорк и Чикаго са се самообявили за "градове убежища" за незаконни емигранти. Поради което са в конфликт с федералните структури.

# 19 273
Значи, ако имаме президент демократ и демократ убие незаконно републиканец, ФБР ще разследва, оневини и всичко е приключило. Ако убийството е станало в републикански щат, местните власти ще са с вързани ръце.
Така ли?

Sanctuary city - не си разбрал съвсем какво означава това.

Един от тръмповите депутати в долната камара е внесъл законопроект «Greenland Annexation and Statehood Act».
Ако се събере мнозинство, ще иде в Сената. От там при мнозинство - при Тръмп.

Хардкор МАГА е този флоридианец.

# 19 274
  • В офиса
Държавният служител не е обвинен. И вероятно няма да бъде. За к'во им е да го пазят, не разбирам. Ирак, психо-травма, да го покрият, да си посипят главата с пепел, да въведат формално психо тестове и сичко да е шес. И що бай Дончс българите да го учим как се правят тези неща, не разбирам. А те - терористка, заплашен, прегазен, в болница - има милион видеа, тези нормални ли са.

Общи условия

Активация на акаунт