САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 777 590
  • 19 555
  •   9
Отговори
# 19 530
Тази Мачадо дала на Тръмп и парите вървящи с наградата, един милион долара. И той ги взел, моля ви се. Ето това е падение. Няма ли начин да и отнемат наградата на тази подмазвачка, умилкваща се на този малоумник, за да се докопа до властта.
Биатлонистът Благой Тодев дари златния си медал. Стефка Костадинова също подари медала си от рекордния скок. Няколко български спортисти са дарявали медалите си. Искам да кажа,че Мачадо не е нарушила етичните правила като е подарила Нобеловата си награда за мир на Тръмп. Тя правилно е преценила,че Тръмп донася мир във Венецуела...
И паричните награди ли си дариха? Ето ти медала, имам едни 100 хиляди за него, вземи и тях. Костадинова определено е по- бедна от онова влечуго, изпълняващо длъжността Президент на САЩ, но не вярвам да ги е взела.

# 19 531
Няма място за отричане, историята на Дания е Гренландия е ужасяваща и е съвсем разбираемо, че искат да са независими.
Но за момента за самите тях изглежда да е по-добре да са част от ЕС и НАТО като част от Дания.
Да се разкара тръмп и могат отново да подхванат работата по независимостта си.

# 19 532
  • В заешката дупка
Гренлндия е чат от НАТО чрез Дания, но не е част от ЕС.

# 19 533
Добре, моя грешка, не е част от ЕС. В момента им е по-важно да са част от НАТО така или иначе.

# 19 534
Местното население в САЩ вярвам също има какво да каже по въпроса за нашествениците 🙂
Разбира се, сходно е.
В този смисъл на 50 000 гренландци не знам дали им важно кой точно колонизатор ще ги похити.
Ти явно не следиш какво става около теб, и не четеш постове от хора, които имат преки впечатления - много, ама много им е важно!

# 19 535
  • В заешката дупка
Важно им е да са в НАТО, но не това е единствената причина да са са все още част от Дания, въпреки че искат да са независими. Зависимостта и обвързаността на Гренландия с Дания е на съвсем друга плоскост  - икономическа, финансова и институционална. Затова и реалната независимост е дългосрочен проект.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 15:56 от ЧеКа

# 19 536
Да, както на всяка зависима колония.

И това не променя факта, че историята на Дания в Гренландия е срамна и ужасяваща.

# 19 537
  • В заешката дупка
Това никой кой не го оспорва. Включително и сегашна Дания.

# 19 538
Хаха, гледам по СиЕнЕн клипче на Тръмп, който говори пред републиканци: Can anyone tell me what the hell is going on in the mind of the public?
Явно са му казали за плачевно ниските проценти одобрение, които е получил от хората след 1 година.

# 19 539
  • Ю Ес ъф Ей
Аз пък нямам търпение Тръмп "да си вземе" Гренландия. И колкото повече говори за това, още по-добре.

# 19 540
Защо? За да не се говори за епщайн ли?

# 19 541
  • Ю Ес ъф Ей
В момента няма нищо по-важно от наближаващите междинни избори.
Ако Тръмп иска да загуби умерените републиканци и още места в Конгреса, да продължава с Гренландската глупотевина.

# 19 542
Аз пък нямам търпение Тръмп "да си вземе" Гренландия. И колкото повече говори за това, още по-добре.

Няколко от републиканците в Конгреса казаха, че ако Тръмп стъпи с военен крак да завладява Гренландия, това ще е края на президентството му.
Предполагам имат предвид импийчмънт и разкарване от Белия дом.

Той е толкова тъп, че продължава да говори небивалици и да се фокусира върху грешните неща, а не това, което интересува американците в ежедневието им.

Той за шести път в последните 2 години каза, че няма нужда от избори. Голямата лъжкиня Левит каза, че той се бил шегувал. Той се шегуваше и че ще си сложи името на Кенеди центъра, ама ей на. Тръмп не се шегува, той няма чувство за хумор и вътрешен филтър, който да филтрира кои мисли да излязат през устата и кои не. Всичко, което казва, трябва да се приема насериозно като неща, които той наистина има намерение да направи.

# 19 543
В момента няма нищо по-важно от наближаващите междинни избори.
Ако Тръмп иска да загуби умерените републиканци и още места в Конгреса, да продължава с Гренландската глупотевина.
Завиждам на оптимизма ти и се надявам да си прав.

Защото мен лично самият факт, че всичко натворено от него до тук не км е достстъчно, ме изкарва от кожата ми. И не им и вярвам, че имат червена линия изобщо, де.

# 19 544
  • Ю Ес ъф Ей
Ако нямах оптимизъм, вероятно нямаше да съм все още тук. Аз твърдо вярвам, че механизмът на checks and balances работи.

Тази държава е преживяла къде по-лоши неща от Тръмп. Сигурно и тогава хората са си мислели, че това е края на САЩ. Ще преживее и него.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 17:24 от Татко Непохватко

Общи условия

Активация на акаунт