САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 785 932
  • 19 820
  •   11
Отговори
# 19 725
  • София
Аз като цяло съм много разочарован от Тръм. А се радвах, че победи изкукуригалия Байдън и неподходящата Камала.
Такъв палячо не си спомням да е имало някога в политиката.
Не само, че стана за смях, но и до голяма степен дискредитира шансовете на републиканците за нов мандат.
Дано да бъде спрян и предсрочно да изгуби властта си, че до края на мандата си ще сътвори куп поразии с много тежки последствия за света.
Жалко, че толкова много власт е съсредоточен в един толкова неуравновесен човек.
И дано Европа не се поддаде на натиск и да реагира обединено като юмрук срещу този нещастник.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 13:12 от Diavolo

# 19 726
# 19 727
Канадците могат да се гордеят с избора си на премиер.

# 19 728
Погледнете малко по реално на нещата. Европа е затънала ресурсно в конфликта си с Русия. Могат ли реално да се опълчат на САЩ? Не мисля, могат да се пробват, но това няма да се отрази никак добре на ЕС.
То и затова Тръмп натиска, защото знае че съпротивата срещу него ще е минимална.
А най големият губещ ще са украинците, защото при напрежение между ЕС и САЩ подкрепата за тях на практика ще изчезне.

# 19 729
Истината е, че Европа не може да води война на два фронта Русия и САЩ. И най-малкото е замени зависимостта от руски газ с американски.
Хипотетично има стъпки, с които да ударят САЩ само дето хич няма да е малък ефекта на щета върху самата Европа.
Може да се мисли за отваряне към нови пазари, но и това няма да стане кой знае колко бързо, за да омекоти удара, а и си е голямо предизвикателство конкуренцията на Китай.

Едно за мен е ясно от кризата - Европа дори и да изчакат докато си отиде Тръмп, трябва да работят за еманципация от САЩ. Дори и той да си иде, няма никаква гаранция, че в бъдеще няма да дойде друг подобен на него като убеждения, дори и да е по-дипломатичен  и лустросан публично.

В тази връзка както писа тия дни мъжът на Нюланд -САЩ сами демонтираха световния ред, в който те бяха главния арбитър и това е вече факт.

# 19 730
Пожелавам си да има повече като него.

За мен тръмп олицетворява всичко лошо, което съм мислила за американците- груби, безпардонни, не особено умни, но за сметка на това с огромно самочувствие хора.

Знам че много голям процент не са такива, а са напълно нормални и възпитани хора, жалко че не те са начело на страната издигнала в култ свободата във всякаква форма.

# 19 731
Карма.
Самолетът на Тръмп - Еър Форс Уан - е трябвало да обърне скоро след излитането, защото лампите в част от самолета са изгаснали без видима причина.

Няма да кажа какво си мисля по повода Simple Smile

Шефът на полицията в едно от предградията на Минеаполис казва, че полицаи, които не са на работа, а в цивилни дрехи, от неговото управление са били нападнати от ICE.
Бовино пък казва, че невинни граждани може да бъдат засегнати, ако се намират в близост до протестиращи.

''Ся, грешки стават'' - казваха и от Гестапо и SS.

Къде са защитничките на Тръмп да защитят Вожда и перфектния безгрешен всенароден любимец? Скриха се вдън земя.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 09:32 от Fenris

# 19 732
  • Обран бостан ;)
Карма.
Самолетът на Тръмп - Еър Форс Уан - е трябвало да обърне скоро след излитането, защото лампите в част от самолета са изгаснали без видима причина.

Не са искали да се конкурират с Президента-слънце. Wink

# 19 733
Пожелавам си да има повече като него.

За мен тръмп олицетворява всичко лошо, което съм мислила за американците- груби, безпардонни, не особено умни, но за сметка на това с огромно самочувствие хора.

Знам че много голям процент не са такива, а са напълно нормални и възпитани хора, жалко че не те са начело на страната издигнала в култ свободата във всякаква форма.

Дали? Това е проблемът на хората - крият истинската си същност. Достатъчно са умни за да разберат, че това не е в техен интерес. Освен когато инстинската им същност е напълно ок да излезе наяве. Например, когато расистките им виждания станат напълно нормални. Магите всъщност са по-глупавата част която въобще не се старае да се крие, независимо кой управлява. Реално тези хора са много повече.

# 19 734
  • В заешката дупка

Снощи гледах речта. Страхотна!

# 19 735
Карма.

Това е официалната причина. Можем само да гадаем какви са истинските, но явно са му по-важни. Но е факт, че тръгна и се върна, а това е знак за неуспех или провал на планове....

А на канадеца хич не му се радвам. Винаги има една контролирана опозиция и някой обира ръкоплясканията на недоволните, този път на Марк Карни явно му се е паднала тази "чест". Satisfied
На предишният форум пак имаше някой, чийто виждане беше в разрез с официалната позиция, не помня точно кой беше, но си остана за там. Нищо не промени, остана си само с една реч.

# 19 736
Ами Карни не си говори само. Има доста предприети действия. То не от хубаво, а защото ги поставиха в позиция да нямат избор.

Европейците и те се опитват плахо да си търсят гръбнаците и мозъците, ама не знам дали ще ги намерят. И ако това се случи, можем да се надяваме, че осъзнаването и еманципацията на Европа не е твърде закъсняла.

От друга страна и да се фръцнем и да се скараме със САЩ също не изглежда много разумно.  Все се надявам, че конгресът ще се събуди от зимния си сън и ще започне да си изпълнява функциите. Това би сложило някакви спирачки на самовлюбеното 5 годишно, което се тръшка, че не са му дали близалка и тези дето го манипулират и някак да се тушират нещата.

# 19 737
Карма.

Това е официалната причина. Можем само да гадаем какви са истинските, но явно са му по-важни. Но е факт, че тръгна и се върна, а това е знак за неуспех или провал на планове....

А на канадеца хич не му се радвам. Винаги има една контролирана опозиция и някой обира ръкоплясканията на недоволните, този път на Марк Карни явно му се е паднала тази "чест". Satisfied
На предишният форум пак имаше някой, чийто виждане беше в разрез с официалната позиция, не помня точно кой беше, но си остана за там. Нищо не промени, остана си само с една реч.
Извинявайте,но чия казвате,е официалната позиция,на Тръмп ли?Тези нелепи брътвежи ако са официална позиция,светът не върви на добре.

# 19 738
То най-тъжното е, че демократите не могат да си намерят гръбнака, какво остава за републиканците

# 19 739
Нюсъм, губернаторът на Калифорния, призова европейските лидери да спрат да се подмазват на Тръмп и да си намерят гръбнаците.

Сългасна съм. С подмазване стигнаха, докъдето стигнаха, от сега нататък трябва като Китай със заплахи и ответни мерки.
Може би така републиканските подлоги в Конгреса ще се усетят, че не точно за това са гласували.

Общи условия

Активация на акаунт