САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 796 933
  • 20 151
  •   19
Отговори
# 20 115
О, с убийството на Прети си вкараха голям автогол, защото Прети не е  миролюбива лесбийка или някакъв цветен "радикал", а бял брадат мъж, носещ оръжие. Демек, колкото и да го фреймват като опасен, само ще алиенират някаква част от базата си, която ще се припознае с него,  брадати бели мъже, носещи оръжие Simple Smile) .

За мен най-показателното е как, когато убият някого, веднага се почва със оплюването му, дехуманизирането му и гръмките лъжи. Веднага! Как не ги е срам тези хора, не знам.
Но едно ще кажа--- най, най-важното са видеата! Те пречат на това властта да може да замаже насилието, нарушаването на закона. Колкото и да са зомбирани някои МАГА, мнозинството от хората са с всичкия си и вярват на очите си. 30% сектанти МАГАрета ги отписвам, но другите 70 са важни!

# 20 116
Съгласна съм напълно,това не са убийства,а екзекуции.

# 20 117
О, с убийството на Прети си вкараха голям автогол, защото Прети не е  миролюбива лесбийка или някакъв цветен "радикал", а бял брадат мъж, носещ оръжие. Демек, колкото и да го фреймват като опасен, само ще алиенират някаква част от базата си, която ще се припознае с него,  брадати бели мъже, носещи оръжие Simple Smile) .

За мен най-показателното е как, когато убият някого, веднага се почва със оплюването му, дехуманизирането му и гръмките лъжи. Веднага! Как не ги е срам тези хора, не знам.
Но едно ще кажа--- най, най-важното са видеата! Те пречат на това властта да може да замаже насилието, нарушаването на закона. Колкото и да са зомбирани някои МАГА, мнозинството от хората са с всичкия си и вярват на очите си. 30% сектанти МАГАрета ги отписвам, но другите 70 са важни!

Емпатията и съпричастността се простират до там до където има "тези/този са като мен".
Това важи както за разбирането на ситуацията на украинците (по-голямо) или суданци (по-малко), както и за разбирането на разни като Путин/Обама/Тръмп/Биден и тн., тоест хора в позиция в която повечето хора не са, и никога няма да бъдат.
Естествено зависи и от интелектуално-емоционалните таланти или липсата им.
Резултата, където няма емпатия, е и липса на съпричастност, и липса на разбиране в смисъл да може реалистично да се предвиждат действия и бъдещето. Това второто важи за путиноподобните - не са извънземни, и нямат идея какво правят, както всеки друг посредствен човек на тяхно място; кучето им им яде домашното, но позата на изключителност е добре работещ прах в очите.

# 20 118
Видеата с нищо няма да помогнат. Просто ще изелзе наратив, че са ИИ или подправени.

# 20 119
Не, няма как. Лесно се верифицира дали нещо е ИИ генерирано или автентично. Никой не оспорва видеата.

# 20 120
Нищо не е изолирано. Скриптът е един и същ и в този и в другия край на света -
екзекутират някого, защото искат, после го обявяват за терорист, после ще се разследват сами уж евентуално и така безспир.

А мен, честно казано, най-много ме притеснява да не се пренесе в Европа.

# 20 121
На нас няма да ни се наложи.
Няма застраховани. Те и украуинците преди десетина години така говореха, виж ги сега. Никой не знае какво ще му поднесе утрешния ден.

# 20 122
Т.е при теб важи поговорката  Преклонена главица сабя не я сече.
За тези, които ходят всеки ден с червени шапки и демонстрират любовта си към вожда, явно няма проблем.
Следя един финансист, Юлиан Войнов от доста време и вижте какво написа преди няколко часа:
Защо #доларът се срива❓
Защото инвеститорите масово #разпродават американски ценни книги, пренасочвайки инвестициите си към останалата част на света.
Общо фондовете за #акции на развитите #пазари са привлекли $50 милиарда нетен приток от началото на годината, като 78% от тези потоци са насочени към акции на международните пазари, или $39 милиарда.
От тази сума $5 милиарда са насочени към акции на европейски фирми  и $2 милиарда съответно в японски акции.
За сравнение, #инвестициите в #САЩ са само $771 милиона.
С други думи, международните акции са привлекли 50 пъти повече инвестиции спрямо американските акции досега от началото на 2026 г.
Ще продължи ли този процес? Какво ще бъде влиянието на подобна инвеститорска активност към цените на акциите и активите, както в САЩ, така и на останалите пазари?
Отговорите прозират и с огромна категоричност може да се каже, че САЩ навлизат в своята #инвеститорска и #икономическа #нощ. Последствията за света тепърва ще се усещат. Надменното отношение към тези процеси и тяхното тотално неразбиране или неглежиране, ще има доста негативни последствия за всички, които разчитат на сляпата вяра в развитието на пазарите, а не на сигналите, които те изпращат!

# 20 123
И моя отговор е изтрит.

# 20 124
Коментирахте ли, че Бонди каза, че ще оттеглят АЙС апашите, ако им бъдат дадени данните на регистрираните избиратели в Минесота, т. нар. voter rolls?

Това е страшно показателно -- искат да репресират с цел печелене на мидтърмс. Изроди!

# 20 125

Някой има ли някаква идея защо някой ще носи оръжие на уж мирен протест ?

От кой ще се защитава с него ? 
От другите протестиращи ?

Да. И от контра-протестиращите. Протестите са места, където по принцип всичко може да се случи, включително да те нападнат и оберат.

В случая, обаче, този човек няма нужда от причина да си носи оръжието. Той има конституционно право да го носи, има си всички надлежни разрешения от щата и града си, и не нарушава никакъв закон. Аз лично смятам масовото носене на лично оръжие тук за бомба със закъснител, но няма значение какво смятам аз - това е законът.

# 20 126
Втората поправка му се казва в САЩ и много си я обичат през целия политически спектър и не се отказват на никаква цена от нея, Al Bundy.

# 20 127
  • Обран бостан ;)
Втората поправка му се казва в САЩ и много си я обичат през целия политически спектър и не се отказват на никаква цена от нея, Al Bundy.

Аха.
А там имат ли поговорка: "Който нож вади от нож умира" или подобна ?

# 20 128
Това горното не е идвало от мен, нито зная как изглеждате нито ме интересува. Много лично приемаш този форум. Успех!
Тъй като съм "способна да мисля самостоятелно", реших да се участвам в тази тема повече. Друг да ви дава хляб за празни приказки.

# 20 129
Коментирахте ли, че Бонди каза, че ще оттеглят АЙС апашите, ако им бъдат дадени данните на регистрираните избиратели в Минесота, т. нар. voter rolls?

Това е страшно показателно -- искат да репресират с цел печелене на мидтърмс. Изроди!

Каква връзка има едното с другото? В смисъл, че по тях могат да разберат кой е нелегален, или?

Общи условия

Активация на акаунт