Яж, пътувай и обичай във Варна

• 2 031
  • 23
  •   1
Отговори
Здравей, мами, дами и мадами!

Другият месец ми предстои пътуване до Варна, свързано със служебен ангажимент.  Малко ме е срам да го кажа, но не съм ходила от дете там.
Искам да съчетая полезното с приятното. Бихте ли споделили къде да отида, какво задължително да видя и т.н. Няма да съм с личен транспорт,  а с обществен такъв, така че ще са ми от полза и всякакви съвети/разписания относно градски и междуградски автобуси.  Благодаря! 🍀

# 1
Аз лично обичам ресторанта - кораб (до Лунапарка) и "Стария чинар" също така. Безмитния магазин до пристанището. Абе някак все покрай морето да съм.

# 2
Във Варна няма нещо кой знае какво задължително да се види. Най-лесното и приятното е да се разходиш по пешеходната на центъра, после една обиколка в Морската и слизаш към плажните заведения. Има ресторанти, има барове. Сядаш на брега на морето и се наслаждаваш. Може да се разходиш и до Морска гара, там също има ресторанти.

# 3
Аз бих посетила Планетариума, Делфинариума и Археологическия музей. Близо са едно до друго, нямаш нужда от транспорт за тях. Просто гледаш да слезнеш до общината. С навигацията мн лесно ще се справиш.

# 4
Има ли възможност на варненските плажове да се ползва чадър без шезлонги? Причините не са финансови, омръзна ни от шезлонги по басейни, искаме да полежим на пясъка, а сме две жени, трудно се оправяме с преносимия чадър. Ще бъдем в студио срещу басейн Приморски, т.е удобно ни е на плажа в тази част на Варна, но няма проблем да отидем и по-далеч. Знам, че градските плажове не са от най-хубавите, но ние сме за кратко в града, предимно с цел разходки, дъщеря ми обича да стои на плаж и повече от час-два няма да се задържим там, така че ми е безмислено да търся девствени плажове много далеч. Просто искаме да пробваме и един-два пъти да стигнем до някой плаж за кратко.

# 5
Има ли възможност на варненските плажове да се ползва чадър без шезлонги? Причините не са финансови, омръзна ни от шезлонги по басейни, искаме да полежим на пясъка, а сме две жени, трудно се оправяме с преносимия чадър. Ще бъдем в студио срещу басейн Приморски, т.е удобно ни е на плажа в тази част на Варна, но няма проблем да отидем и по-далеч. Знам, че градските плажове не са от най-хубавите, но ние сме за кратко в града, предимно с цел разходки, дъщеря ми обича да стои на плаж и повече от час-два няма да се задържим там, така че ми е безмислено да търся девствени плажове много далеч. Просто искаме да пробваме и един-два пъти да стигнем до някой плаж за кратко.

Има да, почти навсякъде има свободна зона. Приятно изкарване Simple Smile

# 6
Много благодаря.

# 7
И ние ще минем през Варна, мислим да ползваме централния плаж под морската градина. Виждала съм само снимки, клипове, реално как е плажа? От многото заведения кое бихте препоръчали за обяд? Много ли е пренаселено и въобще каквото се сетите за плаж ще бъде от полза

# 8
  • Варна
Препоръчвам "Каптаж", досега не съм била недоволна от нещо.

# 9
"Макалали", готвят вкусно.

# 10
А къде в града могат да ни напълнят климатика на колата?

# 11
  • София
Със самолет София Варна и обратно август/септември твърде скъпо удоволствие ли ще бъде

# 12
С България еър си е скъпичко, поне за мен. 180 лв ми беше билета в началото на юни. Не знам дали има с нискотарифните и каква е цената.

# 13
  • Велико Търново
Някой може ли да сподели мнение за южния плаж? С дете на 3 години сме и до сега не сме били във Варна. А водата наистина ли е много мръсна?

# 14
Ние ходим на централния плаж, който е точно пред входа на Морската градина. Водата е кристално чиста, уикенда нямаше даже и водорасли. Южния не е много далеч, та надали е по-различно, не мога да кажа. Отидете на Централния или Уейк парк (на северния така да се каже), за ваше спокойствие.

Общи условия

Активация на акаунт