Главоболие при дете неуточнено

• 2 191
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Пристъпите от мигрена се провокират от някои храни  - например сирена и кашкавали. Също от шоколад и какаови напитки.
При възрастните - от червено вино и от кафе.
Възможно ли е да е вид алергия към нещо в храната?

Но подкрепям горните мнения - за едно дете спортът и движението са нещо много полезно. И за да не е натоварващо плуването е идеален вариант.

# 16
Както написах и още куп изследвания, включително и алерголог, установи се лека непоносимост към млечни, пиле и киви и ги бяхме изклчили от менюто за 1 год. ситуацията продължи да е същата. Сладко просто не обича, не яде нищо в което има захар, даже ме посъветваха да давам по малко кола, защото  мозъка имал нужда и от захар. Главоболието просто продължи. В 1 клас ми се обаждаха по 2 пъти седмично да го взимам от училище. Взела съм координати за Турция, защото това просто не е нормално.

# 17
Аз мисля, че прекалено много акцентирате и се тормозите. Щом изследванията са добри, щом детето е здраво, тогава?!
В училищата често е запрашено, шумно, яли-недояли, малък прием на вода, високи нива на стрес и какво ли още не провокира главоболие.
Моето дете беше така и е така. Имам подръка болкоуспокояващо, давала съм и еднократна доза в училищната раница, в случай, че го заболи.
Като дете и аз бях така, после преди и в първите дни на цикъл имах тежки пристъпи с повръщане. Има огромен избор от обезболяващи, за всяка възраст.
В Турция какво очаквате да Ви кажат? Дишайте, че и мен ме заболя главата, като Ви чета.

# 18
Споделям мнението нa waterproof.
Предполагам автор на темата е майката.
Защо не помислите за малко повече спокойствие. Вземете си 3 или 5 дни отпуска, ако можете, и осигурете на детето напълно спокойна атмосфера. Може да е в къщи или на село, ако имате някой и в спокойна къща, с двор както бяха някога.
Изключете телевизия, картони, таблет, телефон. Пълно спокойствие.
По-малко светлина - да има в стаите щори, пердета или дори нещо, което да закачите на прозорците. Светлината понякога причинява главоболие.

И най-вече се замислете за обкръжението - има ли нещо, което го притеснява - братче/сестриче, което се e родило, някое дете в детската, което го притеснява? Разговаряте ли?
Наблюдавайте, но без паника, не му показвайте, че нещо не е наред. Защото не е казано, че му има нещо. Нали и лекарите са го казали.
И най-вече - показвайте му обич - гушкане, непринуденост, играйте си с него.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 21:41 от Valerie R

Общи условия

Активация на акаунт