Главоболие при дете неуточнено

• 2 181
  • 18
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте! Момче на 7 г с главоболие и в последно време с гадене и повръщане с посещение на трима невролози и причината не се уточни. Правен е скенер в Св. Наум и професорка каза,  че е мигрена. Другите невролози казаха , да яде повече въглехидрати вечер. Сега го взехме от детската градина сочи, че го боли отгоре главата по средата в косата и заспиваше. Премерих му захар 6.1 и кръвно 96 на 50 / но с апарат за възрастни/ не знам дали може ? Моля ви дайте идея къде да го заведа,  за да се уточни каква е причината и как да се действа?

# 1
  • София
Очен?

# 2
Снимка за гръбначно изкривяване

# 3
  • София
Минахме очен и кардиолог, не е от там проблема.

# 4
Кръвното ми се вижда ниско, особено долната граница.

Главоболие с гадене и повръщане звучи точно като мигрена, но трябва да се изключат всички други неща.

# 5
  • София
само след детска градина ли е с главоболие?
там е много горещо лятото, много деца са и е доста шумно.
ако няма медицинска причина може и средата там да не му понася.

# 6
Когато се случи за първи път главоболието, имаше ли някакво  преживяване, нещо особено да се е случило?
В първи клас ли е или на детска?

Щом сте били вече на невролог, кардиолог и очен, и не виждат причина, остава да помислите за нещо друго - лекарства, ваксини, някаква тежка храна, недобре съхранявана храна напр., в заведения за обществено хранене или където и да е.. Дали не е слънчасало?
Евентуално да е гледало нещо (филм на ужасите) при някои роднини, братовчеди..
Изобщо децата са силно впечатлителни.
Кръвното би трябвало лекарите, които са го гледали, оттам да почнат.
Сега, аз не съм лекар, но проверете за деца нормални ли са тези стойности. Ако се окаже ниска долната граница, както някой преди мен каза, пригответе леща яхния, лещата съдържа много желязо и нормализира много бързо кръвното - чудесна храна 1 път седмично за хора с тенденциозно ниско кръвно (знам го от лекар и действа!)

# 7
Голямата ми дъщеря е така от 5-годишна. Ходихме къде ли не. Два пъти правихме ЯМР. Обяснението беше мигрена и толкова. И сега, на 21 г.продължава понякога да я боли. Търсиха наследственост. Свекърва ми на млади години е била с мигрени.

# 8
  • София
Главоболието не е само след детска градина. Случвало се е и в къщи по обяд. Кръвни добри, само б 12 малко над нормата, вит д в норма. При мигрена има ли гадене  или повръщане? И какво изследвания се правят нещо по специфично има ли?

# 9
При мигрената пристъпите са с гадене, повръщане, дразнене от светлина . Ако няма дразнене от светлина едва ли е мигрена.
Пробвайте да мерите температурата във вечерните часове . Неизлекувана инфекция, която се проявява с температура около 37 градуса - тази температура често остава незабелязана? Вариант е.

# 10
Аз ви споменах дали сте правили снимка на гръбнака , понеже аз съм с гръбначно изкривяване и като ми го откриха това беше една от причините баща ми да ме отведе на доктор.

# 11
  • София
Не сме правили снимка,не предполагах, че може да е свързано. А температурата му е нормална към ниска

# 12
Не сме правили снимка,не предполагах, че може да е свързано. А температурата му е нормална към ниска
Сколиозата и кифозата са много често срещани заболявания при децата и няма нищо общо с температура . Просто ако е в училище и седи неправилно на чина ,при учебните занятия се напряга и с това напряга и нервите на гръбнака.Хубаво е че е много малък запишете го на плуване по този начин и стресът ще му премине като се занимава със спорт.А , може би проблема е психологичен и не е зле да поговори с детски психолог.

# 13
Мигрена, просто при пристъп давайте болкоуспокояващо.
Повече вода, и без да има жеги и да не прегладнява. Гладът понякога провокира пристъпи.

# 14
Абсолютно със същите симптоми е и мойто дете, получи ги на 3 год. Правихме ЯМР, ЕЕГ, очен, зъби, пункция за минингит, невролози, ебщаин вирус и какви ли не още изследвания, и изпити лекарства, получи и тежка сънна апнея, махнахме и 3-те сливици. В началото имаше жестоки кризи, с повръщане, трябваше му сън около 2 часа, нурофен, и се оправяше. Няма нещо което да ги провокира.  Сега 4 години след това главоболието продължава, но е доста по леко. Тренира плуване от 3 години. Диагнозата ( вярна или не) при нас е детска мигрена.

Общи условия

Активация на акаунт