Брак и свобода

• 19 117
  • 630
  •   1
Отговори
# 150
  • Sunshine state
И аз съм на мнение, че нещо умишлено не се казва. За мен реакцията на мъжа не е логична и има контескт, който ние не знаем. Прекрасен човек, пък хубав брак и хоп - изненадан до степен да променя бъдещи планове. По мое мнение това с парите не е от вчера и от днес, а е натяквано с години и може би му е писнало.

# 151
А децата казали - ОК, мамо...? Те не са ли пълнолетни?

# 152
  • София
И аз съм на мнение, че нещо умишлено не се казва. За мен реакцията на мъжа не е логична и има контескт, който ние не знаем. Прекрасен човек, пък хубав брак и хоп - изненадан до степен да променя бъдещи планове. По мое мнение това с парите не е от вчера и от днес, а е натяквано с години и може би му е писнало.

Обаче досега не е имал проблем да приема тя да плаща въпреки предполагаемото натякване. Веднъж тя решава да плати само за себе си, и става проблем.

В такъв случай и тя не трябва да драматизира, че той не иска да ходи с нея на концерт и почивка.

Не бих сложила на една плоскост желанието да отиде на екскурзия с друг човек, и демонстративното отказване на общи мероприятия. Но е вариант да не му обръща внимание, да.

# 153
Ако мъжът ми реши да иде на екзотична екскурзия с приятел, ще ми светнат 5 червени лампи. Понеже ще е адски нехарактерно за него. Само от 10 години сме семейство, та  не го познавам чак като за 30 Simple Smile

# 154
Разбира се , че му казах ! Отговорът беше , да не очаквам от него да ми казва как да си харча парите.
Нарциса, как от цитираната реплика се разбира кога и как му е казала?
Всъщност мога да задам същия въпрос на всички, които смятат, че е казала постфактум, и изграждат тезата си за злобната еснафка.
По повод подмятанията за Карибите и другите такива дестинации, да го кажа така - ако той можеше да иде на Карибите, вече да е резервирал, вместо да коментира 'нейните' пари. И според мен това отприщва реакцията му, която според мен си е логична. Вие на практика твърдите, че той трябва да реагира на различни стимули по един и същ начин, но в живота не става така.

# 155
Затова питам как се разбира кога и как е проведен разговора относно пътуването. Защото това е отприщило неговата реакция и е довело до причината авторката да пусне темата. Тя не дава повече детайли, та едва ли вече има значение. След 30г брак и двамата се изненадват един друг с неочаквани решения и реакции.

# 156
Освен, че нямаме цялата информация и детайлите също така мненията са силно повлияни от субективния статус на пишещите. По-шавливите и обичащи да ходят сами защитават авторката, тези които не обичат я осъждат. Тези с по-големите доходи защитават правото да си ги харчат както искат, тези с по-малките защитават обратната теза. И така нататък, като всеки защитавайки едната или другата страна всъщност защитава себе си Wink

# 157
Не виждам нищо лошо в постъпката ти. Имаш възможност за пътуване, искаш да отидеш, имаш си финансите /лични/, значи - отиваш. Защо изобщо искаш разрешение?!?? Wtf
Не става ясно от първи пост дали имате деца. Вече ако имате е добре да го предупредиш колко време и кога ще е сам с децата. Ако нямате пък, никакъв проблем. Ако той го направи на проблем, вече.... голЕм проблем имаш и той не е екскурзията. Мисли си.

# 158
Освен, че нямаме цялата информация и детайлите също така мненията са силно повлияни от субективния статус на пишещите. По-шавливите и обичащи да ходят сами защитават авторката, тези които не обичат я осъждат. Тези с по-големите доходи защитават правото да си ги харчат както искат, тези с по-малките защитават обратната теза. И така нататък, като всеки защитавайки едната или другата страна всъщност защитава себе си Wink
Аз съм домошарката с три пъти по-нисък доход вкъщи и абсолютно съм на страната на авторката в така представената история. Ако се появяват подходящи нови детайли, може и да си сменя мнението, де.

# 159
  • Washington,USA
Не ти трябва разрешение от мъжа ти?! Парите сама си си ги изработила.УжасТ.

Аз щях да му събера куфара на тоя.

# 160
Да ви имам мисленето, по-шавливите...не имаме си доверие и не се дебнем. Да ви имам еснафското мислене.

# 161
  • София

И това винаги го има, но аз например хич не обичам екскурзии, скучни са ми Joy Но мои приятелки често си ходят по женски (аз отказвам и хич не ми пречи, че не съм там). Всички имат я гаджета, я съпрузи, я деца. Иначе имам достатъчно пари да си платя, да. Но не бих и спряла мъжа ми. Той също има нужда да излиза с приятели, не само с мен.

# 162
За мен излизане с приятели и почивка с приятел на Малдивите не е еднозначно.

# 163
  • Sunshine state

Обаче досега не е имал проблем да приема тя да плаща въпреки предполагаемото натякване. Веднъж тя решава да плати само за себе си, и става проблем.

Ние това няма как да знаем. За това и казвам, че има неща, които са скрити и реакцията ни се струва странна за повече 'шок и ужас'. Така е представено с цел да сме на страната на авторката.
Ние сме заедно от над 17г. и имаме излизания и пътувания поотделно, но всеки знае и е обсъдено предварително. Много ясно, че няма да си грабна чукалата и да замина на почивка без той да знае. И дете имаме все пак, нали трябва и организация. Изобщо думата 'пари' и кой колко изкарва не присъства в разговорите ни, обаче и тук това ми намирисва.

# 164
Да ви имам мисленето, по-шавливите...не имаме си доверие и не се дебнем. Да ви имам еснафското мислене.

И защо реши, че "по-шавливи" значи изневеряващи???  Това са хора, които обичат да скитосват сами по почивки, барове, излизания... За изневери не е ставало и дума. Ама веднага еснафско мислене Sad

Но не бих и спряла мъжа ми. Той също има нужда да излиза с приятели, не само с мен.

Това никой никъде не е оспорвал. Но тук не става дума за излизане, а за относително дълга почивка до екзотична дестинация, аргументирана с "нали аз изкарвам парите".

Общи условия

Активация на акаунт