Брак и свобода

• 18 721
  • 630
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не съм съгласна. Тази ситуация е необичайна и нова за 30-годишния им брак. Напълно логично е да предизвика необичайна и нова реакция.

# 361
  • София
Според мен той се е нацупил още когато тя си е позволила да го коментира това нещо с него. Цупенето е типичен метод на емоционален шантаж.
Не знам за мен живота е достатчно труден, та и любимите ти хора да ти скапват почивката + всички семейни почивки и концерти, защото си си позволил да се въползваш от някаква възможност да идеш на екскурзия. Това е незряло и егоистично. Ако и бяха предложили и без пари на жената тая екскурзия, той пак сигурно щеше да се цупи. Аз виждам проблем отвъд парите, липса на уважение и зачитане на другия, че може да има и приятни изживявания без мъжа да е центъра на вниманието, това е моето усещане за историята. Ако за него наистина е бил важен въпроса за какво се харчат семейните пари, е могъл да говори с нея когато тя е започнала разговора по въпроса и да си каже финансовите или каквито са там притеснения. Той е избегнал разговора, защото най-верятно няма смислени аргументи против, нито той нито семейството са ощетени, защото семейните планове за ваканция се запазват. И като няма смислени аргументи, пасува, за да я остави да се "издъни" и да има за какво да се цупи сега изтъквайки единственото което може, финансовия аспект.
А иначе, човека може да си е много свестен, просто да минава през период на временно оглупяване поради стрес, някаква несигурност в работат или заради променените от възръстта и да си го изкарва на жената. Мисля, че ще му мине.

# 362
Нещата не работят така. За 30 години, съм убедена, че е имало и други ситуации, които да изкарат същите емоции, реакции, цупни, ако човекът си е такъв.

Не съм съгласна. Тази ситуация е необичайна и нова за 30-годишния им брак. Напълно логично е да предизвика необичайна и нова реакция.

# 363
  • София
Не знам, отказвам да ползвам кристално кълбо. Може да е имало знаци (много хора са с широко затворени очи), може да криза на средната възраст...

# 364
"Той може и да изкарва добри пари е абсолютна стойност, но тези пари пак в абсолютна стойност да не стигат за същата далечна дестинация, както биха стигнали парите на жена му."

Точно това може да е обидно, защото един вид тя парадира пред него с по-големи възможности. Ми не е нормално партньорите в едно семейство, при това от 3 десетилетия заедно да имат различен жизнен стандарт.
Каквито са възможностите за единия, такива трябва да са и за другия. Не може да делят един покрив и общ семеен живот, но да са с различен стандарт на живот.
Това, че трябва да се обиждаш, защото някой изкарва повече от теб, е някаква шега, нали?

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 11:24 от Нарцùса

# 365
Просто историята не е толкова черно и бяло - добрата жена и злият мъж. Хората реагират, защото имат причина, поне нормалните хора. Аз мога да съдя единствено по начинът й на изразяване в първият пост. Еми не ми е ок, звучи ми грозно. Аз не бих се изразила така, щях да кажа единствено, че средствата за почивката ще дойдат изцяло моята заплата, без ненужни уточнения кой вадел повече, кой по-малко, какви негови липси запълвала.
Мъжът й усеща този начин на мислене, и това за мен е по-реалистична причина да реагира по такъв начин.
Не знам, отказвам да ползвам кристално кълбо. Може да е имало знаци (много хора са с широко затворени очи), може да криза на средната възраст...

# 366
  • София
Може да е била нетактична, а може и да е казала за парите, за да стане ясно, че няма да е в негова тежест. Не знам. Отказвам да ползвам кристално кълбо, предпочитам да гледам единствено фактите.

# 367
  • София
Ъхъ. А как се връзва отказът му да правят каквото и да е с нейните пари? На мен ми се връзва само, ако някой е изкарал картата "парите са си мои".

Връзва се. Той й е казал да прави каквото реши, и тя взела, че вярно го направила. Явно друго е очаквал.

Иначе сама казваш, за да се реагира по определен начин, има причина. Може би тя звучи грозно, защото е огорчена. Това е нейната реакция на неговите действия. А той е реагирал "неочаквано", защото за пръв път тя прави нещо такова. Като свикнеш по един начин и половинката изведнъж направи нещо тотално нетипично, не е неочаквано да се спечеш. Но той изобщо не е преработил нещата, а тотално е регресирал.

# 368
Като сме заговорили за нормални хора, все още е по-нормално мъжът да носи повечето пари, колкото и да отричате.

# 369
ако и на него е казала, че отива за да излезе по-евтина стаята на дружката, нормално той да се подразни… доста тъпо оправдание или причина да отидеш на екскурзия... Joy
той реагира като дете, но и тя не пада по-долу с тези обяснения за стаята и парите..
толкова ли е страшно да каже - ходи ми се по женски с еди кой си..
чудя се въобще за 30 години тези хора все като скачени ли са винаги заедно? Flushed

# 370
  • София
Е защо пък за това да й се подразни Flushed

Между другото, тук не става дума кой лош, кой добър човек. Разглеждаме поведението в една ситуация. Една случка не прави никой лош човек. А и най-добрият човек може да реагира идиотски.

# 371
Не знам дали е по-нормално, но си е сигурност, ако двойката е в период на отглеждане на малки деца. Тази двойка не е в такъв период, а от разказа не става ясно дали той винаги е изкарвал по-малко, или това е нещо от последните години.

Иначе, няма много решения за дамите, на които не им пърхат пеперудите от мъже, които изкарват по-малко. Или да си намират друг мъж, или просто да приемат, че са избрали човек, а не размер на заплата за спътник в живота. Това величаене и липса на уважение е грозно. И абсурдно, имайки предвид, че сама си го избрала.
Като сме заговорили за нормални хора, все още е по-нормално мъжът да носи повечето пари, колкото и да отричате.

# 372
  • София
То и за авторката е по-евтино да плати половин стая, вместо цяла.

# 373
  • София
Все тая ми е на мен кой колко изкарва, щом могат да си посрещат нуждите. А тези двамата явно добре си живеят - екскурзии, концерти. Затова и такива сръдни са ми тотално излишни.

# 374
Много зависи и на какви почивки ходят като двойка. Ако всяко лято кесят в нает двустаен на Албена за 5 дена, а тя сега отива на Бали в 5-звезден хотел за 10 дена, каква радост от мъжа очаквате? Изобщо няма да повярвям на нито една от вас, която каже, че ще е много радостна, поставена в такава ситуация от мъжа си.

Общи условия

Активация на акаунт