На море в Гърция 2024 - III

• 50 513
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
моля да препоръчате хотел, тип затворен комплекс, с плаж, на база ол-инклузив или халф борд, подходящ за семейство с бебе на 2 години. По възможност на първия ръкав на Халкидики, тъй като районът ни е най-познат.
Ще съм изключително благодарна!
Весело лято на всички!

# 106
Здравейте,
Планираме да посетим за първи път Ситония и да отседнем в Сарти за 7-8 нощувки. Набелязали сме следните плажове в района. С малко дете на 2 г. сме, което не обича да пътува много в колата. Тези плажове подходящи ли са за малки деца и сещате ли се за други, които си струва да бъдат посетени и са сравнително близо? Благодаря! Ето и нашия списък:
Trani Ammouda
Karydi beach
Orange beach, Kavorutripes
Lagonisi
Kalamitsi
Tigania beach
Tourkolimnionas, Sikia beach
Zografou Beach
Dream Coast Beach
Krimataria
Paralia Armenistis

# 107
Здравейте,
Планираме да посетим за първи път Ситония и да отседнем в Сарти за 7-8 нощувки. Набелязали сме следните плажове в района.
...
Ако поне малко си направите труда да върнете и да прочетете, ще намерите писано за половината от тези плажове само две страници назад - на 6-а стр. на темата. В обособения пост на 1-ва страница също има подробно инфо за всичките.

Александра Пламенова,

вижте тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1024434
Не е толкова активна, но в нея се обсъждат хотели с изхранване, тук почти никой не почива така.

# 108
Бихте ли споделили информация за плажовете и градчетата Неа Каликратия, Неа Мудания и Неа Плагия? Хубава ли е плажната имица и има ли къде да се разходим вечер? Компанията ни предпочита пясъчни плажове с бийчбарове с шезлонги и чадъри, както и да има избор на тавернички за вечеря. Моое и други населени места в района да препоръчате. Благодаря!

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 12:27 от ranimi

# 109
  • В средата на времето
Малко снимки от Агиос Николаос. Има чар и в това градче, особено ми хареса дългата крайморска алея, която според мен върви по дължината на целия град, но не съм сигурна, защото не сме я минали цялата все още. 😊 Градските плажчета близо до апартамента ни са няколко и супер мънички, съответно-пренаселени. Нямам против хората и не държа на безлюдни плажове, но тази навалица и на мен ми дойде в повече. Не сме ходили още до Алмирос, който трябва да е малко по-голям.
Първите снимки са от едно нюню плажче, което има малко малдивски вайб. Не мога да разбера дали е изкуствено създаден с тези бели ситни камъчета.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 17:57 от Izida

# 110
Малко изостанах с резервацията за море тази година и ми е много сложно вече Sad
Гледам в букинг само, някакъв друг вариант за търсене има ли?
Последните години ходихме във Вурвуру и много ни харесва. Търся подобно място, да има спокойни плажчета наоколо, където да може да се гребе с лодка. Да има пясък, не чакъл, но не държим на големи плажове, преливащи от шезлонги и плажни барове.
Ще съм благодарна за всякакви идеи!

# 111
Поздрав и от мен:

Снимката е от Платис Гялос, миналата година е имало бийч бар там, сега няма. Очаквах да е доста по-пълно, но повечето хора са на съседния Макрис Гялос.

# 112
Аа, прекрасно е, че никой няма. И шезлонги и чадъри ли няма?

Blue_blue_sky@,
използвайте линковете на 1-ва страница, за да осъществите директна кореспонденция с хотелите. Алтернатива са и групите за отдаване на имоти във Фейсбук, но те са предимно по Струмския залив и около Кавала, няма толкова много на Халкидики.

# 113
Параход, никакви чадъри няма Simple Smile От бара е останала само една постройка със съблекални, душове също има. Изненадах се, че имаше и места за паркиране точно до плажа.

# 114
Торони или Сарти на Ситония. Моля за мнения?
На места пише, че в Торони бързо ставало дълбоко, на други точно обратното. Сарти дали е прекалено претъпкано?
Спокойна вода без вълни и Не чакълест плаж ми трябват в общи линии...

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 15:03 от Blue_blue_sky@

# 115
  • София
Привет от Халки! Градчето е приказно красиво и цветно, но плажовете се оказаха мърляви и водата не е достатъчно чиста , особено след кристалното море на Карпатос. След малко тръваме за Тилос.

# 116
Вчера се върнахме отСикия/Сарти....от 17 години си прекарваме почивката на Ситония...Времето беше прекрасно но тук..Дядовата ръкавичка толкова беше претъпкано от народ обикаляш по 5 минути да търсиш място за паркиране   на плажа същата работа.Вече не е моето място за почивка...

# 117
  • Sofia
... от 17 години си прекарваме почивката на Ситония...

Не че нещо, но винаги съм се чудила на хора, като вас. Е, какво правите почти 2 десетилетия на едно и също място, па макар да ви харесва? Simple Smile Умът ми не го побира.
Всяко зло за добро – сега поне вероятно ще опознаете и останалата част на Гърция, пък може да се влюбите в ново място.
За мен Северна Гърция въобще не е привлекателна дестинация. "Надолу" има райски местенца.

# 118
... от 17 години си прекарваме почивката на Ситония...

Не че нещо, но винаги съм се чудила на хора, като вас. Е, какво правите почти 2 десетилетия на едно и също място, па макар да ви харесва? Simple Smile Умът ми не го побира.
Всяко зло за добро – сега поне вероятно ще опознаете и останалата част на Гърция, пък може да се влюбите в ново място.
За мен Северна Гърция въобще не е привлекателна дестинация. "Надолу" има райски местенца.

Ако сега трябваше да организираш почивка за седмица с две деца и на място достъпно с кола, къде би отишла?
Ние също често повтаряме, защото не ни се рискува и като ни е харесало някъде ми е по-лесно да повторя, вместо да се лутам в неизвестното. Иначе съм абсолютно съгласна, че по-добре да се опознаят повече нови места, но като дойде време за планиране ми е трудно...

# 119
  • Sofia
Ами, с кола цялата континентална част на Гърция е достъпна. Simple Smile А в допълнение с кратко пътуване с ферибот – почти цялата. Децата не са все малки, все пак – като поотраснат, би трябвало да могат да толерират по-дългото пътуване.
Иначе, аз обичам да шофирам и не ми пречи, ако трябва да карам по 10-12 ч., без почивка. Ние и из Европа обикаляме с колата.
Май не ти отговорих на въпроса за мястото, ама, както казах, според мен, навсякъде можете да отидете. Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 17:18 от Blаck Cat

Общи условия

Активация на акаунт