На море в Гърция 2024 - III

• 50 391
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Ние ще ходим последната десетдневка от август на Касандра. Понеже не сме обикаляли много плажовете там, се чудех точно на този Гларокавос. Има доста голяма свободна зона. Успява ли цялата да се натъпче с народ, като разни други популярни плажове?

# 721
Единственият плаж на Касандра, който не се натъпква във високия сезон, е Аплома на Посиди.

# 722
  • Стара Загора
Сетих се да ви  попитам- взимали ли сте лодка под наем на Парос. Искаме да отидем до Синята лагуна , обаче се чудя първо дали ще се справим. Нито аз , нито мъжа ми сме карали , иначе и двамата сме шофьори. Другия вариант е някакви вип трипове , където предлагат някой да ни закара до там. Имате ли препоръка от къде да хванем лодка и кой вариант е по-добър за такива като нас 😂. Другото, което ще направим докато сме на Парос  е един ден да отидем до Антипарос. Фериботите са през 20 мин с кола последния се връща в 2ч през ноща.

# 723
  • София
mladamama, в таверна Takis под Гитио ли ходихте? Ние там бяхме с кемпера и вечеряхме всяка вечер там. Страхотна таверна, много вкусно, разнообразно и много евтино. Узото безплатно, отделно с  огромната чиния с десерти имаше розе, ципуро, направо не ни пускаше този Такис да си тръгнем. И накрая смешна сметка от 45 евро максимум за четирима. Писала съм и преди в темата за тази таверна. Пак ще се върна там, ако ще и само заради таверна Такис.
А, точно до таверната, има няма 100 метра, по обратния път към кемпера, видяхме точно в 00:00 часа костенурка карета-карета да снася яйца.

# 724
Viper, точно тази таверна да - Takis. Страхотна храна, обслужване и отношение 😀. Плажът на Мавровоуни не ни впечатли особено, но таверната е топ.  Едната вечер собственикът ни черпи 6 чаши узо, само защото му казахме че много ни харесва.

# 725
Единственият плаж на Касандра, който не се натъпква във високия сезон, е Аплома на Посиди.
[/quote
Точно в Посиди ще бъдем. Този го знам и го оценявам. Искаше ми се да сменим с нещо различно в района.

# 726
Едната вечер собственикът ни черпи 6 чаши узо, само защото му казахме че много ни харесва.
Mladamama, как се прибрахте после Grinning

Благодаря на теб и viper за препоръката - не я знаех тази таверна, а съм се разтъжила за района, ако скоро попадна отново там, непременно ще я посетя.

# 727
Едната вечер собственикът ни черпи 6 чаши узо, само защото му казахме че много ни харесва.
Mladamama, как се прибрахте после Grinning

Трудно беше, наложи се да оставим колата и се прибрахме пеша. Добре, че бяхме отседнали наблизо. След тази вечер, ходехме само пеша до там. Предполагам, че узото беше домашно, защото го носеха направо сипано в чашите, но по нищо не отстъпваше на бутилираното, с което сме свикнали.
Допълвам, че по информация от форума питах нашия домакин откъде можем да купим домашен зехтин. Човекът веднага се обади на брат си, той на приятел и на другия ден зехтинът беше при нас - 17 литра за 160 евро. Дори ни се извини, че тази година било скъпо, но миналата година била слаба реколта.
Хубавото е, че тази година има много маслини. Бяха се отрупали дърветата.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 19:38 от mladamama

# 728
  • София
Параход, ние добре, че се връщахме пеша и наблизо, защото узото беше в канички и не ни болеше глава на сутринта, въпреки количеството. То беше едно постоянно носене на алкохол. Пък фокуси за децата от Такис...

# 729
Ние такова сме преживявали в Крит (с тамошната ракия, не на едно или две места), ама само където сме били отседнали, та да няма логистични трудности после Simple Smile Таки да няма някой критски корен?

Иначе аз веднага поразгледах за настаняване на този плаж, но нищо не ми хвана око наблизо.

# 730
Параход, ако говориш за настаняване в този район около плажа на таверната, аз след дълго търсене и проучване запазих  https://www.airbnb.com/rooms/665620857216082576?viralityEntryPoint=1&s=76 , но се наложи да го сменя, заради датите на матурите на учениците.
Къщата, в която впоследствие запазих и отседнахме няма да я препоръчвам, защото имаше много минуси, въпреки високата оценка в аирбнб.

# 731
  • София
Като стана дума за зехтин - днес купихме домашен от Анаксос. 1,5 л. за 16 евро. Не знаехме дали ще ни хареса. Оказа се много добър. Утре ще вземем още.

# 732
  • Немция
Миналото лято наблизо, на 1-2 км от Гларокавос, вляво от този плаж има Waterpark Crazyland. Плажът до него е с груб пясък, в морето дъното е с обли камъчета, няма дискомфорт за боси крака, става бързо дълбоко, но за нас беше плюс, защото водата разхлаждаше, а не като 30- градусовата топла вода на плитките плажове.

И важно - имаше много място между чадърите. Наредиха 4 шезлонга за цялата ни фамилия един до друг, 2 чадъра и донесоха даже трети малък. Около нас имаше празни чадъри и никаква навалица, беше си комфорт и спокойствие.

Това ни беше най-спокойното плажуване на Касандра, без да сме обикаляли множество плажове там.
Повторихме ходенето на този плаж в рамките на почивката ни.

Последна редакция: сб, 20 юли 2024, 16:04 от Бибит

# 733
Така като ви чета, скоро ще ни излиза по-евтино да отиваме до Пелопонес и Лесбос за зехтин Simple Smile Grin

# 734
  • софия
Преди да се тръгнем взех зехтин *10 евро (южна Евия). Хубав е, но и там се жалваха, че е много топло последните години и няма много маслини.

Общи условия

Активация на акаунт