В омагьосан кръг съм, без лечение и диагноза заради биопсия на кожна тъкан

• 2 957
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Опитен дерматолог може да диагностицира псориазиса само с един поглед на бялото на очите си, съжалявам много за Одисеята в която сте попаднали, но вашият случай е аналогичен на този на хиляди други жертви на здравната ни система, струваща 8 милиарда на данъкоплатците без да броим постъпленията от частните прегледи, лаболаторни изследвания и т.н които допълнително плащаме от джоба си, за да набъбне сумата до внушителните 20 милиарда. Огромната, безупречно смазана машина за пари ! Като в тази цифра не влизат постъпленията за Аптекарската мафия, работеща на стотици процента печалба в 99% от лекарставата с китайски активни съставки, най често разредени и неефикасни в името на профита. Относно арогантността и безразличието на лекарите - нищо ново не казвате. Те отдавна са просто  комерсиални търговци, а не хора пожелали да помагат на болните от чисто хуманни съображения.

# 16
Горката авторка! Напомни ми за мен преди много години. И аз не бях се сблъсквала с екстрите, предлагани от здравната система и ми се струваше, че давам много пари за изследвания, които ЗК не поема, или щото свършили направленията...Нищо не е това. Ако се окаже, че нещата опират до псориатичен или реактивен, ли изобщо някакъв вид артрит, ще кажа, че  софийските професори взимат по 150-200 лв за частен преглед. Изследванията отделно. Всяка криза на днешно число ми излиза по 500 лв. Само преди седмица излязох от една. Ми....едва ми стигнаха 500 лв. А като боли и отпадаш всеки ден даваш ги и не броиш, само да се измъкнеш по-бързо.
Пп Един съвет от мен - при такива случаи не се иска направление за лекар, а направо за болница. Отиваш в ревматологията за седмица и повечето изследвания ще са безплатни. Поне това. Лекарствата вече са голяма яма, но няма как....

# 17
Waterproof, имам страшно много разширени вени и спукани капиляри по целите крака, особено в сгъвката зад коляното. И аз мислех, че може да е от тях, но всички лекари само им хвърлиха по едно око и казаха, че не са възпалени и не е от тях. Как да им противоречиш на великите доктори?! Пък камо ли направление за съдов да ми дадат. Кажи ми все пак вие от кой съдов хирург сте доволни и къде работи? Видяло се е, че всичко ще плащам. За хоспитализация в болница, нали пак личната трябва да ме прати. А за нея проблема е решен с изписването на Диклопрома. Даже беше много учудена като и казах, че съм тръгнала по специалисти. Било безумно това и защо съм си го причинявала и съм търсила под вола теле. Ходенето в София също ще е голям проблем, пак заради прекрасната ни система. На работа мрънкат, че ме няма, личната мрънка за болничния, а за обикаляне по доктори се иска освен средства и време. От вчера между другото, болката почти изчезна. Не смея да го кажа дори. Обяснявам си го единствено с това, че 2 дни не бях излизала от нас, ходих боса и крака ми си почина. Съставила съм си план в главата и съм решила да го следвам. Отивам в понеделник и пускам изследванията. Двоумя се обаче между Рамус, Лина и Бодилаб, това са ни лабораториите тук. После нося резултатите на ревматолога, ще го видя какво ще каже. За избора на дерматолог и биопсията, реших изрично да не е тук. Намерих лекар в Стара Загора и ще отида там, но това ще е вече след седмица, защото по - ранни часове няма. На ревматолога няма да му хареса това мое решение, защото са си дружки с неговата арогантна дерматоложка при която ме прати. Но не ме ивтересува. Никой не може да ме задължи в избора ми на лекар. Ако болките се появят отново през това време, почвам Диклопрома. Помогне, не помогне, ще го пия. Като отида в Стара Загора, ще изслушам и там какво ще ми кажат, ще правим ли биопсия, няма ли. От там ще си поискам направление за съдов, ако при съдовия няма проблем, пак за ревматолог и се надявам в най - скоро време всичкото това обикаляне да приключи.

# 18
stefani, майка ми беше така, с леки капиляри по подбедрицата. Оказа се 10 см. тромб, който махнаха.
Не се плашете, идете при съдов хирург.
Ето:
https://www.forlife.bg/sudova-okluzia-lechenie-predpazvane

Общи условия

Активация на акаунт