Ексклузивен договор с Home2U

• 4 125
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Как ли пък ще оставя чужди хора сами в жилището, в което живея, да правят каквото си искат!
Знаем в каква обстановка живеем.

Аз случайно се засякох с продавач (син на съседката), който развеждаше кандидат-купувачи в двора (друго жилище). И бодро им обясняваше, че моето мазе е към неговия апартамент.

Когато продавах, не живеех в жилището, но си бях на огледите. Въпреки че жилището беше празно. Не съм пречила на брокерите да се обясняват с клиентите им, но си носех копия на н.а. и скицата от кадастъра, ако купувачите имат желание да им хвърлят по един поглед. Както и да отговоря на смислени въпроси.

# 31
Да не говорим, че продавач е собственикът, не брокерът. Последният е само посредник и изобщо няма капацитет да преговаря или да взема решения без продавача.

# 32
  • София, Bulgaria
Мисля, че достатъчно ясно обясних, какво притеснява купувача. Всичко друго са интерпретации.
Който иска ще си вземе идея, който не иска, да си кара, както намери за добре. 
Черна станция, а пък за преговори и т.н. въобще не е ставало дума. И да има такива, най-малко им е времето и мястото по време на оглед. 
И не забравяйте,  че моите изводи са на база дългогодишен опит и с продавачи и с купувачи и на база стотици, да не кажа хиляди огледи. 
И си представете картинката няколко човека от страна на собственика и още няколко от страна на купувача...и деца и кучета и котки. Прекрасно представяне на имот!

# 33
Не знам за няколко човека, това е ексцесия, но аз лично ще искам да присъствам и да отговарям на питания, подмятания за цената и прочее. А понякога нещата се решават и на момента и се дава стопкапаро. За останалото съм съгласна - неоправени легла, дрехи и обувки и прочее само развалят впечатлението. Най-добре празно жилище, но ако не може поне да е подготвено.

# 34
Не искам да коментирам договрните отношения, но ще кажа, че когато някой тръгне да продава, трябва да има ясен план, къде отива да живее утре. Въобще не е удобно за никого, да се правят огледи с живеещи в имота хора, още повече с малко дете.  Нито за продавачите, нито за купувачите, нито за брокерите.  Имотът е стока и е нужно да се представи в най-добрия й вид.
Има и случай, когато с парите от продажбата ще се купува нов имот. Това са много, ама наистина много стресови сделки пълни с неудобства и продавачът излизайки на пазара,  трябва да е наясно с това.  
Аз съм виждала толкова много такива ситуации на огледи. Купувачите влизат, чувстват се супер неудобно,  защото навлизат в личното пространство на семействота, а ако има и малки деца още повече. Хвърлят бегъл поглед от вратата, дори се притесняват да влязат в стаите, прескачат килими и вещи, макар да са с калцуни и излизат по най- бързия начин. Е, дали ще им остане спомен,  емоция, ще го усетят ли като свой нов дом...едва ли.
В топлите месеци е по-лесно, може наистина собствениците да излязат на разходка, около блока, но никой няма да ги кара на сила. Аз бих излязла с децата, за да може купувачите да си гледат на спокойствие. Нали искам да продавам, няма къде се изнеса предварително,  приемам, че това е част от процеса.  
И ако един имот не се продава дълго време, най-вероятно причина за това е цената. Има и други причини, но цената е на първо място.

Не съм много съгласна с вас. Брокера звъни и казва от 11:00 до 13:00 ще има огледи да изляза,хубаво де,ама след тези огледи ми съобщава в 15:30 да изляза пак с децата,защото ще имало оглед. Малко е несериозно след ,като сме се разбрали примерно огледа да е 17:30 , а не 15:30 трябвало е да направя компромис. Бебето спеше,когато излезнах,каката ревеше,че ѝ се спи,цялата ѝ глава беше потна,защото няма сянка около блока. А пък вие,ако искате излизайте си с децата в най-голямата жега. Явно сте брокер ,за това така ги подкрепяте. Както и да е намерих си адвокат,който е много запознат с договорите на home2u. За съжаление няма да сме първите на които разваля договор точно с тях.

# 35
Значи все пак може да бъде развален, щом при други се е получило.

# 36
  • София, Bulgaria
Mollychka, огледите могат да се контролират, не знам, защо ги приемате, ако не ви е удобно. Вие командвате, но си е неудобство с две деца и продажба. Имайте предвид, че и купувачите са с претенции за ден и час. Имали сме случаи по цяла седмица не може да се уцелим  да е удобно за всички.
Но принципът е да се съобразяват най-много с децата.

# 37
Ако не искате да продавате, защо изобщо излизате? Останете си в къщи и нека идват. Неудобство е за децата, но пък коум2ю няма да ги възпрепятствате, а ще намалите шанса за успешна сделка само като кажете "ще помоля за тишина понеже бебето спи". Предполагам, че всеки купувач ще се съобрази и няма да оглежда много много и няма и да купи Simple Smile Печелите вие, губи хоум2ю и децата ви. Ама не знам кое е по-зле на жегата без спане или спане в присъствие на непознати за 1-2 мин.

# 38
Защо? Толкова ли е трудно да се продаде днес?
Свързва се с няколко агенции, без договори като Home2U, срещу уговорена предварително комисионна, НО само при достигане до сделка, и която е по-добра агенция, ще й намери клиента.
Децата не пречат никъде и никому.

# 39
Тези за възможно най-големите нагляри, пиявици. Звъннах веднъж за тяхна обява преди година, когато търсех и оттогава НЕ СПИРАТ да ми звънят, независимо че няколко пъти им казах, че съм намерила каквото търся и не желая да ме притесняват. Не им позволявайте да се опитват дори да Ви гонят от вкъщи за клиент. Щом не искате да продадете - аз не бих вдигала цената, просто на всеки възможен оглед бих казвала, че сега не е удобно. Децата са отлично "оправдание". Все си мисля, че в договора не пише, че трябва да им подсигурите терен по всяко време. Да се оправят. Ще ми казва този ... да излизам от жилището си? Да бе. Може би и до жалба в полицията би се стигнало Grinning

# 40
За съжаление ситуацията е реална. Благодаря на всички още утре ще се свържа с адвокат!
Моля , дайте му ваши координати, телефон. Благодаря!

# 41
Здравейте,
Имам същия случай на Mollychka.

Миналото лято сключих споразумение за срок от 2 месеца,да го продадат, а нищо.Вече сме април и повече не желая да ги чакам.
Брокера преди две седмици ми каза , че имота не е толкова хубав, та затова не можел да го продаде и трябва да намаля цената.
Съвета на адвокатката ми е "Оттърви се от тях!"
Какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт