Всичко за всички гел лакове - 56 тема

• 41 904
  • 746
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
днес реших да сменя лака, че бях на почивка и ме изненада онихолиза на два нокътя Sad
Не знам как се е получило. Свалих всичко и се чудя какво да правя. Да взема ли лак от аптеката противогъбичен?

# 136
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали добра LED  лампа,без UV.
Гледам тази от Мейкъп, но не знам дали е добър вариант.Ще съм благодарна да ме насочите Simple Smile
https://makeup.bg/product/735126/

# 137
  • София
Хайде и от мен нещо свежичко

# 138
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали добра LED  лампа,без UV.
Гледам тази от Мейкъп, но не знам дали е добър вариант.Ще съм благодарна да ме насочите Simple Smile
https://makeup.bg/product/735126/

Всички лампи за маникюр излъчват УВ светлина. LED означава light emitting diod, тоест видът диоди.
Тази, която си пуснала, е много стар модел, не я препоръчвам. Виж в заглавния пост има много обстойни обяснения за лампите, които препоръчваме. Трябва да са поне с 30 диода.

# 139
Здравейте момичета,
Връщам се пак да добавя за марката FUZION. Имат много хубав матов топ. Докато при други марки (аз само две други съм ползвала) накак си топът, като че ли разяжда горният слой на лака, стои едно такова като неравна повърхност. При техния топ се получава абсолютно гладка повърхност. Каза също мацката, че не се трасферират цвят от чанта, дрехи и т. н. Добави също, че ако ни се види че топът не е вече съвсем матов след време, едно минаване с ацетон връща матавостта, а ако пък минен със спирт става по-седефено. Не знам дали това важи за всички видове матов топ или за тяхния.
Друго, каза че имат лакове без НЕМА и такива с 18% НЕМА. Според нея, по европейските стандарти вече се допускало най-много 30%  НЕМА в продуктите. Не знам дали е така. Есмералда да каже, тя е по-наясно с директивите в Европа.

# 140
Така е, да. До 35% е допустимото съдържание на НЕМА в продуктите за нокти в ЕС. Плюс задължително на всички продукти с НЕМА в състава им да пише "За професионална употреба. Може да предизвика алергична реакция." Но не се лъжете, че се спазва масово. Особено продуктите в Амазон, Али, Шейн и тн - може да хвърляш боб какво съдържат.

# 141
Здравейте, Сигурно е питано, но не мога да намеря отговора, затова пак ще питам.
Престрашила съм се най-накрая да си купя гел за изграждане и да се пробвам да си изградя късички нокти вкъщи.
Искам да ви питам какво ви е мнението за тези по-бюджетни опции, има ли смисъл, или са чупливи?
1.https://beautymall.bg/gel-za-izgrazhdane
2.https://nailsbg.com/produkt/izgrazhdasht-gel-base-one-kovar-30gr/

Ако не си струват, съм се спряла на това , защото пише подходящо за начинаещи, разлива се само, лесен. Но прави ли пак онзи готин обем/форма? Ако някой го е ползвал, моля да сподели мнение Simple Smile  Simple Smile
 Или това е по-добре, но е по-трудно за ползване може би?

Или ако нищо от изброените не си струва, споделето нещо, по-бюджетно за начинаещ, който не е барал изграждащ гел и четка Simple Smile

# 142
Геловете на Клареса и Палу са добри, в пъти по-добри от Silcare. Вземи си от тях.

# 143
Хайде и от мен нещо свежичко

Супер е маникюрът Simple Smile. Доста добре се справяш за начинаещ 🌸

# 144
  • София
Благодаря! Старая се. Засега установих грандиозен проблем с кожичките 😀 Не мога да ги режа сама - нито с ножичка, нито с клещи. Изгледах 80хил видеа за изцяло апаратен маникюр и изглежда супер лесно - отстраняваш ги с пилата, после с онова кръглото топче (моето или нищо не прави, или аз съм много смотана), после полираш и воала. Е като ги правя едни назъбени. И като се клъцнах два пъти с ножицата и се ободох с клещите и всичко хвърлих 😀

# 145
AniNe - имала съм гел на silcare и на palu. От този на silcare и двата пъти, в които го ползвах получих страшен сърбеж около ноктите на кожичките и го изхвърлих. Този на палу си го изхабих, доволна останах. Само че е сравнително течен, имай го предвид. За продуктите на Яна нейлс, след проучване на тяхната марка, разбрах, че цветните им бази и геловете им работят добре само, ако се използва тяхната база степ 1.
Ето нещо ново от мен. Пробвах базата и топа на Яна нейлс - много, много течни и двете. Базата, изпечена на станиол, е много гъвкава и мека. Топа е толкова течен, че се наложи да работя пръст по пръст, защото веднага ми се разтичаше по кожичките. Може би другия път ще пробвам да го сложа в хладилника. Иначе има приятен блясък. Ще видим как ще се държат до следващия маникюр.

# 146
Петенце, не си единствена с топчето накрайник. Аз също не умея да го използвам.

# 147
Благодаря! Старая се. Засега установих грандиозен проблем с кожичките 😀 Не мога да ги режа сама - нито с ножичка, нито с клещи. Изгледах 80хил видеа за изцяло апаратен маникюр и изглежда супер лесно - отстраняваш ги с пилата, после с онова кръглото топче (моето или нищо не прави, или аз съм много смотана), после полираш и воала. Е като ги правя едни назъбени. И като се клъцнах два пъти с ножицата и се ободох с клещите и всичко хвърлих 😀
Аз след последния проблем, който споделих вече ги избутвам нежно , и втривам някакво натурално масло. Моите кожички обаче са много тънки, и затова мога спокойно , да мина и без изрязване. Ако са по-дебели може би няма да стане само с избутване, не мога да преценя.

# 148
Благодаря много, silcare  отпада дирекно!

Относно кожичките, бях си купила и клещи, с тях само с дясната и с по-големи кожички успявах да режа. С ножичката изобщо, защо моито кожички просто не са явно толкова дълги/големи. Машинка нямам. И открих, че майка ми има този Уред за премахване на кожички на MAx Factor. Купувала съм си и преди,с дълга дръжка. Когато се лакирвах с обикновен лак, но за кратко ми се счупваха, изтъпяваха, или отлепваха крайчетата. Но това го ползвам с месеци, реже прекрасно, просто си ги избутвам и режа с него.Не затъпява. Сега като го търся онлайн никъде не го намирам... Незнам кога го е купувала.. Поне за моите по-къси кожички е решение.
*не ползвам никакви масла и прочие, просто ги избутвам и режа с това

# 149
  • София
Благодаря ви. За мен определението "начинаещ" е доста високо щом за първи път чувам за уред за рязане на кожички 😆 Веднага ще го проверя.

Общи условия

Активация на акаунт