Всичко за всички гел лакове - 56 тема

• 40 982
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Моите кожи се чувстват най-добре след механично обработване. Вече не мажа с гел за премахване. Избутвам с дървена пръчица и режа с клещи. Ако има залепнали за нокътя кожи, само тях махам с накрайник

# 721
Аз ползвам тази писалка на Essence, избутвам с нея кожичките и ако има нужда клещите.
Пробвах и с ел.пилата, но не е моето🙃

# 722
Момичета, някоя от вас да е използвала течните акригелове на DNKa? Във всяко видео, което гледам с тях винаги премахват лепкавия слой преди да сложат топ лак, някъде четох, че и даже не могъл да се изпече топ лака, ако не се махне. Знам, че трябва да се махне, ако ще се пили, но ако е добре изравнено и няма нужда от пилене след това? Казаха, че акригеловете им имат много и силен лепкав слой, дали това пречи по някакъв начин?
Аз имам един течен акригел, в нюд цвят, преди месеци си направих маникюр с него, но не съм имала проблеми с лепкавия слой. Аз обаче по инерция го премахвам винаги, защото ползвам топа на Яна Нейлс, който не се разбира с цветните бази на Коди. Иначе на мострата всичко си беше ок, без да махам лепкавия слой.
Това е акригела

Pink Puff 0022

# 723
Момичета, някоя от вас да е използвала течните акригелове на DNKa? Във всяко видео, което гледам с тях винаги премахват лепкавия слой преди да сложат топ лак, някъде четох, че и даже не могъл да се изпече топ лака, ако не се махне. Знам, че трябва да се махне, ако ще се пили, но ако е добре изравнено и няма нужда от пилене след това? Казаха, че акригеловете им имат много и силен лепкав слой, дали това пречи по някакъв начин?
Аз имам един течен акригел, в нюд цвят, преди месеци си направих маникюр с него, но не съм имала проблеми с лепкавия слой. Аз обаче по инерция го премахвам винаги, защото ползвам топа на Яна Нейлс, който не се разбира с цветните бази на Коди. Иначе на мострата всичко си беше ок, без да махам лепкавия слой.
Това е акригела

Pink Puff 0022
Лелее, колко е различен в действителност, той направо си е розов, на снимките по сайтовете ми изглежда някак телесен, кафеникав.

Много се радвам, че имаш точно този цвят, за да го видя реално какъв е, буквално от акригеловете исках нещо точно такова, но нито 1 не се приближаваше достатъчно Grinning

Супер, много благодаря!

# 724
Моите от вчера, благодарение на дъщеря ми

# 725
Момичета като работите с ел. пила натискате ли леко, или сами минавате няколко пъти, докато не падне гела. И ако се прави правилно нормално ли е плочката да остава леко груба.

# 726
Има лек натиск, за да има сцепление и съответно да се маха материалът. Твърде силен или никакъв натиск не са добра идея, защото и при двата може да се увреди нокътят. И не, не трябва да остават "грайфери" след минаването с фрезата. Ако остават, или фрезата ти е кофти, или натискаш прекалено.

# 727
Здравейте, аз имам два въпроса...Когато мажете с маслото за  премахване на кожички същия ден ли се лакирате? Мен все ме е страх да не би да не държи след това и избягвам...и другия въпрос как успявате да лакирате близо до кутикулите и става така хубаво, при мен все е зиг-загобразно в стремежа си да не ги нацапам.Има ли някаква цака и с какво и как премахвате когато сте се мацнали?

# 728
Здравейте, аз имам два въпроса...Когато мажете с маслото за  премахване на кожички същия ден ли се лакирате? Мен все ме е страх да не би да не държи след това и избягвам...и другия въпрос как успявате да лакирате близо до кутикулите и става така хубаво, при мен все е зиг-загобразно в стремежа си да не ги нацапам.Има ли някаква цака и с какво и как премахвате когато сте се мацнали?

За маслото не знам и аз, всеки път имам същите притеснения, понякога го ползвам, понякога пропускам, не съм забелязала да дава отражение, но въпреки това всеки път се чудя същото. А относно лакирането до кожичките, с четката от лака винаги става на зиг-заг, аз ползвам тънка четка за рисуване и след като съм лакирала целия нокът минавам с нея внимателно по-плътно до кутикулите. Гледам да пека на всеки пръст или поне на 2 пръста, защото докато направя другите са е разтекло. Ако има разтечено или съм изцапала, аз не успявам да го махна, с четки, с дървени пръчици, не се маха хубаво и това е, остава си и ме дразни после, затова и просто внимавам изключително много да не се стига до там и гледам да пека бързо.

Да попитам и аз нещо, мисля да си правя един матов дизайн със сребърни пигментни линии отгоре. Въпросът ми е, рисувам линиите с топ без лепкав слой, втривам пигмента и после как запечатвам? Няма как да сложа топ на целия нокът, тъй като е матов, ако сложа пък от матовия и лентите ще станат матови, а на снимката са като 3д малко, със сигурност не са минати с матовия топ.

# 729
Цаката е много упражнения. Избутваш хубаво кутикулите навътре и минаваш с четката на лака. Ако с нея ти е трудно, минаваш с тънка четчица. И познаване на лака, с който работиш. Някои по-течни наистина се разтичат в кутикулата, ако си лакирала твърде близо, докато лакираш другите нокти.
Иначе за махането на кутикулите не се ползва масло, а специално гелче. Маслото би създало проблеми за лака след това. Гелчето за кутикули го измиваш и след това минаваш хубаво ноктите със спирт, няма проблем.

Анселма, с нормален гланцов топ минаваш само тези линии след пигмента.

# 730
Нещо изчистено ми се носеше, след доста тъмни нюанси. Някой беше писал по-назад за снимка без махнати кожички, моите не ги махам, само избутвам.

# 731
благодаря, римона, аз бях питала. ами ще се пробвам. нещо не мога с тези клещи, как успяватеее (нямам гел за кожички?!)

аз задължително в един ден махам лак и оформям и в следващ се лакирам, хем нямам база за изравняване и пак ме хваща нерва Simple Smile

# 732
  • София
Френският ми е любим, но откакто си правя сама ноктите не ми се е случвало да нося (защо ли), а имам и ленти даже.

Изгледала съм много тиктоци и уроци уж, всички казват, че не трябва да има никакъв натиск върху нокътната плочка при работа с ел. пила, но то не се получава, ако не натискаш леко. Тя просто се плъзга и най-много да нарани повърхността, но не и да свали нещо..

# 733
Не знам кой казва как пилата не трябва да има никакъв натиск, но това е абсурдно изказване и вероятно не от преподавател. Има натиск, разбира се, равномерен и внимателен, и в никакъв случай не силен, за да задълбава в ноктите.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 19:24 от esmeralda23

# 734
Ох, идвам да се оплача. Последните пъти всеки път тръгвам с идеята за нещо по-интересно, 3-4 часа мъки и после свалям всичко и оставам по базата. И този път усещам, че ще е така. Направих първо някакви черти с черно и дори изпекох, не ми хареса, махнах ги с пилата, чудих се струва ли си да пробвам пак, направих ги този път с червено, уж останах доволна и тръгнах да слагам матовия топ, а той цялото червено се разтече от топа, толкова време и мъки и пак не съм доволна. Със сигурност го оставям така за друг ден, но поне дано до тогава ми дойде идея как да го оправя 🙄

Общи условия

Активация на акаунт