Име за бебе момче

• 2 471
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте на всички 😊
Терминът ми е съвсем скоро, а още се колебаем кое от двете имена в анкетата да изберем. Ще се радвам да ми помогнете като гласувате в анкетата.

Благодаря ви!

# 1
И двете са хубави, но гласувах за Данаил. По рядко срещано е.

# 2
Никола, разбира се Heart
Данаилов, Данаилова ли искаш да са внуците?😜

# 3
Категорично Никола. Прекрасно име.

# 4
Данаил, по-рядко е.

# 5
Данаил, Никола е твърде масово.

# 6
Въпросът се свежда до това дали ти харесва повече да слушаш Дани или Ники? Аз се колебая, бих хвърлила монета за такъв избор.

# 7
Галенето на Никола не е ли Кольо, не Ники?

# 8
От години не съм чувала някой да нарича на галено Никола - Кольо, а Ники, Нико.

# 9
Много е масово, но все пак Никола.
Данаил е грубо. Даниел е по-добре.

# 10
Никола и от мен. Пред Данаил бих предпочела Даниел.

# 11
Данаил/Даниел.

# 12
И двете не са моите, бих предпочела Даниел и Николай, но все пак гласувах за Никола.
Кольо  на малко дете ми звучи ужасно и в интерес на истината не съм чувала на някой да викат така, освен на разни дядовци.
Не виждам нищо лошо в презиме или фамилно Данаилов. Да не забравяме Стефан Данаилов.

# 13
Гласувах за Данаил, защото вместо Никола - харесвам пълната форма на името, която е Николай. Така се изписва и в българския православен календар.

Можете да кръстите сина си и с двойното име Данаил-Николай. И двете имена отбелязват имен ден през декември.

# 14
На мен също Николай ми допадаше в началото повече, но бащата е крайно против, познавал някой си неприятен Николай и правел лоша асоциация с него.. 😄

Даниел на английски е супер, но на български ми звучи някак женствено, затова не сме го обсъждали като вариант.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 01:17 от Helianthus92

Общи условия

Активация на акаунт