Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 977
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • USA
На мен 1, но зависи и от околните неща.

Ето това е наоколо.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 16:08 от SkyBlue

# 301
Категорично първият вариант - много хармонично ще се впише.

А по въпроса на дифузер - гладка мазилка, която подлежи на търкане с мокър парцал и евентуално пребоядисване. Всичко друго -мека тапицерия, тапети - ще се омърля бързо. Ако държиш на мека тапицерия: обмисли вариант с естествена гладка кожа, понеже е лесна за почистване. Еко кожите бързо се саморазпадат. Намират се тапицери, които да свършат работа.

# 302
На мен ми е толкова трудно да реша какво искам, защото харесвам много неща, че непрекъснато си меня концепциите.
Това ще е за плот и гръб

Мисля паркетът да е в цвета на средните шкафове, масата също, а гранитогресът в цвета на плота и гърба(или сходен, защото едва ли ще намеря същия).
Прочетох до тук и не мога да не се включа. За мен гранитогрес, който е толкова шарен и напаснат с плота и гърба на кухнята ще е не-добра- комбинация. До колкото разбрах става въпрос и за не голям апартамент. Моят съвет е да избереш едноцветен гранитогрес.
О, сетих се, че и някаква специална мазилка ще имате.... В повече ще е.

И според мен. Избери един цвят от този камък и сложи дюс гранитогрес в него. С шарен ще стане манджа с грозде. Нито можеш да ги нагласиш да са еднакви, нито ще изглежда добре, дори да са.

Глас от мен за гардероб в коридора, в който да се прибират сезонни връхни дрехи, куфари, чанти, обувки, аксесоари.

# 303
E, Скай, първият модел, естествено. Хем се слива с пейзажа, хем заради голямото пространство ще изглежда добре.

Мокри якета у дома никога не влизат в гардероб.

# 304
Може ли малко помощ за избор на щампиран бетон за драйвуей(как е на бг?) и въобще огромно екстериорно пространство?

Кое ви харесва повече?

Първият, обезателно.

# 305
За бетона - още един глас за първия вариант.
И не на шарените плочки гранитогрес, също съм за дюс. Налагай мостри от всичко едно до друго (и то желателно всяко в неговата си равнина, защото видът е съвсем различен) сменяй, връщай...докато стане хармонично съчетанието. 

# 306
  • София
И от мен първия👍

# 307
аз искам да върна дискусията, малко назад Hands V
за мен, избирането на визия е първата стъпка- вид интериор, течение, общ а визия
после пространственото разпределение
, според избраната обща визия
и чак тогава цветове и конкретни материали
и аз не съм специалист, и не разбирам кой знае колко от дизайн в подробности
знам какво ми харесва, нахвърляла съм го на работна тетрадка още при грубия строеж, с достатъчно насоки като - цветова гама, основни текстури...
и го пазя като очите си, защото се увличам  и губя фокус
а от там, до това да стане манджа с грозде- една стъпка
всичкото това, само за да кажа, че не разбрах каква е основната идея на потребителката с първия чертеж  Joy  , и дано да изясни първо нея  Hands V

за бетона- и аз първия!
как ще го правите?

# 308
  • София
всичкото това, само за да кажа, че не разбрах каква е основната идея на потребителката с първия чертеж  Joy  , и дано да изясни първо нея  Hands V

за бетона- и аз първия!
как ще го правите?
Аз пък не разбрах с какво толкоз потребителката с първия чертеж предизвика хилене?!? Иначе основната идея я е споделила, но не, няма дизайнерски проект за селската къща.

# 309

за бетона- и аз първия!
как ще го правите?
Аз пък не разбрах с какво толкоз потребителката с първия чертеж предизвика хилене?!? Иначе основната идея я е споделила, но не, няма дизайнерски проект за селската къща.
не е лесно, но трябва и да знаеш да четеш с разбиране
признавам, че имам и обратен словоред, и сложни изречения, но все пак... Rolling Eyes
самоирония!!!

# 310
  • София
Преди четенето с разбиране в училище се учи правопис. Всяко изречение се започва с главна буква, също така се използват и препинателни знаци. Тези правила се водят задължителни.

# 311
Еее, не се карайте, моля!
Тази тема е толкова готина. И аз някои неща не ги схващам, ама си трайкам, да не изглеждам серсем😂

# 312
Потребителят доколкото аз разбрах сподели, че стилът на жилището ще е смес от модерен и кънтри(или нещо такова беше), че не иска бежово, няма да има мрамори и дърво,защото не й харесват.
За мен си има концепция и някаква визия.

# 313
Мацки, някоя да е правила банята с винил вместо плочки? Или поне да е проучвала по темата. Някакви мнения, ако може.

# 314
и неграмотна , пък и груба ме нарече...Sweat Smile
единственото, което е сигурно, е че сме във форум, а и рече, че ще приема съвети

върнах се назад, и препрочетох, че :
“ Стилово - вероятно ще се получи смесица между класически и малко farmhouse, или поне такива са ни желанията„
ето за какво става въпрос- съвсем на първо търсене с гугъл
„  класически “ Vs farmhouse  стени

„  класически “ Vs farmhouse тъкани

„  класически “ Vs farmhouse

за мен, са несъвместими двата стила
но, може потребителката да е намерила начин, дано ни покаже

Общи условия

Активация на акаунт