Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 981
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
И какво като за теб са несъвместими? За нея явно са.
Защо се чувствате длъжни да обявявате, какво вие никога няма да си сложите, купите, и т.н. На кой му дреме?
И аз не обичам черги и килими, ама не го пиша през страница. Първо, щото никой не го интересува и второ, защото много хора харесват такива неща и не е гот да им разправям, че за мен е селско, грозно, евтино и т.н.. Нъл тъй?
Тая тема е за съвети, а не да се надпреварвате коя е по-голяма дизайнерка в собствените си очи!

# 316
ама, какво скачате?
отново- форум е, свободен е за писане
като  не ми харесва да ме критикуват- просто не питам Wink
 мен ли обвинявате ,че се правя на дизайнерка? - казвам ,че се допитвам, и търся, и се интересувам, през 2-3 поста

iren11, винил на пода или по стените?

# 317
И за мен беше грубо какво се случи и не разбрах защо.Жената попита нещо, отстрани излезе, че има подигравка към нея.
По принцип общуването във форуми е редно да е така, както е в реалния живот.
А че е казала някаква дума- и аз понякога не съумявам да се изразя, не е нужно да се кълвем.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 14:01 от ДХ3

# 318
никого не съм подигравала, освен себе си- че съм многословна
но, след като трябва да го обясня отново- прочетете ми поста
сложила съм емотикона, след „ ...всичкото това, само за да кажа....“

# 319

iren11, винил на пода или по стените?
На стените. Даже не знаехме, че се предлага такова чудо.

# 320
  • София
Извадките с картинки, както и коментарите пак са неуместни, но хайде, няма значение!

Нещо подобно е най-близо до желанията ми. https://www.homziedesigns.com/blog/what-is-modern-classic-style.  Хората обясняват що е то Modern classic style, а аз го виждам и с леки елементи на farmhouse. То в този дизайн могат да се открият и сканди, и други. Изобщо не съм специалист, но отдавна следя темата, тук и другаде. Чак несъвместими не са ми намеренията и желанията! Hands V

# 321
  • София
Ами, много са хубави снимките от темата... Ще стане супер, всъщност явно си доста наясно какво искаш, остава да си намериш собствените мебели за целта.
Единствено, че за този стил за мен плота в кухнята почти задължително следва да е дървен, ама... 🤷‍♀️ 😂 И без дървен вероятно ще стане🤗 та всъщност каква ти е чуденката точно?

# 322
Харесвам и аз този стил.Подкрепям те да обзаведеш така.Подходящо е жилището ви доста.

# 323
  • София
Angel_dust, да, това е само статия, в чиито снимки се припознах Simple Smile Иначе плотът да, дървесен, като стигна до него.
Питането ми беше за настилките във всекидневната. Решихме да сложим гранитогрес не само в кухненската част, а в цялата трапезна. В другата, както и в спалните - ламинат с дървесна шарка. И се чудех как ще се съчетаят плочка + паркет дърво и дали е удачно. От друга страна много повече клоня към сивкав гранитогрес в коридор и трапезна част, съотнетно дървесен ламинат. И като допълнение проучваме и сравнително новите SPC винилови настилки, които така горещо се препоръчват за подово.
В една от предните теми drago беше показала в проект съченатие на сиви хексагонални плочки и паркет, много красиво! Но съм изпуснала, ако е публикувала резултатът.

# 324
  • София
Само ти можеш да решиш до колко е ок съчетанието. За мен няма никакъв проблем холокухнята с едно, коридорите с друго, спалните с трета настилка. Може коридор и холокухнята с една и съща, сиво си е супер.
При плочки и ламинат/винил  в една стая проблем е да се напаснят нивята. Защото винилът е съвсем тънък, ламината малко повече, но пак тези за подово са по-тънки, за да е ефективно подовото и с подложка не можеш да компенсираш, и тя е редно да е възможно най-тънката... Може би с малко повече замазка в часта на ламинат/винил. За подовото най-добре си е плочки и при винила и при ламинатя ще имаш малки загуби, колкото по-тънки са-по-малки така да го кажем, но плочките са си усезаемо една идея пи-топли. Не бих казала, че това се отразява както тук съм срещала мнения как едната част на помещението е по-хладна от другата, но на ходене бос се усеща... Да кажем, вероятно за цялата стая може и да загубиш 1градус,знам ли, но нищо фрапантно.

# 325
Аз самата много харесвам неокласика/модерна класика/съвременна класика (както и да го наречем, едно и също е) и смятам, че в този стил дозирано може да се вмъкнат елементи - най-често акценти, и от друг, трети (на практика неокласиката включва два стила) стил, но трябва да стане дозирано, внимателно и с обща концепция, за да изглежда цялостен интериорът и подчинен на ясно очертана обща идея.
В този контекст за мен третият стил се явява английският, който обожавам, за друг може да е различен. 
Единствено не ми се връзват класическа основа и греди, но това е личното ми виждане, в друга къща правилата се определят от стопаните, не от мен  Simple Smile

# 326
София, аз сложих сивкав гранитогрес и ламинат с дървесна шарка. Ходих с парче от гранитогреса, налагах на ламинатите и си избрах. Съчетаха се супер, само малко коркът между тях ме дразни, но ще го вапцам с нещо. Нямам снимки на двете, а вече не съм на обекта.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 16:49 от Чи лу

# 327
Чи лу мнфои да хубави плочките.
Търся подобни. Може ли да кажеш откъде са, име нещо?
Аз също съм фен на модерната класика.
Правих даже разни тестове и това ми излезе, че е моят стил.
Харесвам и еклектика, но там пък има голяма опастност да стане манджа с грозде, особено когато се прави от човек като мен.
То не беше изненада, че по тестове ми излезе това, защото само то остана по метода на изключването.
Не харесвам индустриален, нито скандинавски стил, английския само донякъде, Прованс също само отделни елементи. Гледах видеа за различните стилове и нищо не ми харесва, освен Модерна класика и Джапанди.
Общо взето нищо не харесвам, а само отделни елементи от всеки стил.
Но снимките,които показа София са много хубави.

# 328
Бингли, взимам ги от наш познат, който продава плочки. От тези имаше само мостра и чаках бая време да ми ги доставят.
Казват се leonardo gri bi lp.
Lp- то означава гланц. Повече към светли са, не знам защо на някои снимки излизат много тъмни.
На гланцови плочки стоят добре шарки, жилки и петна, но на матови изглеждат много шарено и контрастно за мен.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 22:51 от Чи лу

# 329
Моят гръб и плот е гланциран на кухнята.
На матово шарки не ми харесват и на мен.
Чи лу ти си една стъпка напред в ремонтите от мен, ако не и две.
Ще ми е интересно как ще стане при теб.
Много обичам снимки преди и след.
Сякаш при мен по-светъл цвят ще е по-добре.
Сега имам голяма дилема.  
Искам да питам вие какво бихте направили.
Намерих перфектната маса.

Точно каквото исках на много добра цена, обаче не се разтяга и е само шест местна.
А ние държахме на маса, която да се разтяга за да имаме място за гости.
И сега се чудя да я взема ли.
Промоцията изтича докрая на този месец.
И трябва да се реши до ден, два.
От една страна масата е перфектна за нас.
Точно такава искам.
Хубава, масивна , влюбих се.
Не знам дали ще намеря такава другаде.
Нас ни устройва идеално, ние нямаме и място за голяма маса.
Но ако дойдат 8,10 човека у нас няма да има къде да ги сложа.
Не, че се случва често да каним гости, но си ми е притеснение.
Видях я на живо.И сега не ми излиза от главата. Защото е точно каквото исках.
Положението е сега или никога.
Пък колко хубави столове имаше в този магазин. Очите ми останаха.
Само защото още умуваме цветът няма да си купя.
Тази маса в Емаг струва 1600 лв, а ще я взема за 570.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 10:21 от Caroline_Bingley

Общи условия

Активация на акаунт