Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 988
  • 754
  •   1
Отговори
# 330
Абе хубава е, ама двамата крайни много ще си удрят коленете в краката.  Или пищялките, ако се опитат да се поразкрачат. Казвам го от опит с такива маси.

# 331
У дома всички маси са разтегателни, но от опит ти казвам, че тази функция се ползва 1-2 пъти. И аз живеех с мисълта за гости, но човек като изгони майсторите и вече си е оправил гнезденцето, хич не му се ще вече да допуска много хора вкъщи. Не знам защо се получи така при мен. Реално рядко се събираме повече от 4-5 човека около масата.

# 332
От моя опит, важно е да ти харесва и да е удобна в ежедневието на твоето семейство. Колко пъти ще каниш 10 човека на гости, веднъж-два пъти годишно? Струва ли си заради това през останалите 363 дни от годината да гледаш маса, която не харесваш? А и като се канят много хора има и други варианти да ги нахраниш, шведска маса, бар, или просто за повода да сложиш допълнителна сгъваема маса.

# 333
Мъжо каза, че го интересува да е удобна за нас тримата, другите не го интересували🤣
Ние ще ядем на нея всеки ден.
Гостите в най-честият случай ще са два,
три пъти годишно.
В къщата на голямо пространство мога да си ги каня колкото си искам.
А и с най-близките ми хора сме се събирали на всякакви маси, и на тясно и на широко.
За нас тази маса е удобен и ще е чудесен вариант. И най-вече, че е точно това,което си представях.
Едно от малкото неща, ,а които съм сигурна, че знам как искам да изглежда.
Вариантът с допълнителна маса, която се разгъва ми го предложи като идея свекървата.
Не е лошо по-натам да вземем такава.
Не знам, тази маса ми легна на сърцето.
Като стане така рядко е имало моменти, в които да не се върна и да я взема.
Много е красива на живо.

# 334
Бингли, тези маси рядко са разтегателни( май не съм виждала), защото трябва да има кутия за механизма отдолу и не изглежда ок.
Много разпитвах мебелиста, защото също исках да мога да събирам повече хора. Не ми хареса нито един вариант за механизъм. В крайна сметка, той ми направи още един плот, който да долепвам до масата. Т.е. една малка маса 70/90, голямата е 150/90 и като се залепят става 220. Краката на малката се отвъртат и стои под спалнята. За 2г съм я вадила само 2 пъти, но аз имам друга голяма маса в отделна постройка, където пак ми омръзна да слугувам😆
Така че, правилно са ти писали по-горе. Гледай да ти харесва и да е удобна за ежедневно ползване. Може да вземеш някаква сгъваема кетъринг маса и да я вадиш при нужда. Те като са с обща покривка, много важно, че е бяла примерно. Обаче, все пак ще ти заема място, където и да я съхраняваш.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 12:20 от Чи лу

# 335
Да, защото са масивни.
И механизмите за разтягане се слагат на маси, които са по-тънки и не така масивни.
А на мен те грам не ми харесват.
ММ ми го обясни така, най-простичко.
Аз така я харесвам дори повече.
Без механизми за разтягане.
Кубратова, за краката си права.
Има го този момент.
Затова исках крачета като тип паяк да са само кръстосани под средата на масата.
Но няма пълно щастие.
Ходихме сега до магазина пак.
Сядахме четиримата със свекитата и детето тествахме я, огледахме я пак.
Поръчах я. Драмата приключи много бързо.
След три дни ще ми я докарат.
Много съм доволна от избора си🙂

# 336
Бихте ли споделили от кой магазин я взехте? Наистина е много хубава.

# 337
Бихте ли споделили от кой магазин я взехте? Наистина е много хубава.
Разбира се.
Мебелна къща Антар, град Търговище.
Имат си сайт.
https://antar.bg/category/masi-i-stolove
Имат физически магазини и в Разград, не знам дали и във Варна нямат.
Мебелите са на различни марки, турски и български. На място има огромен избор.
И е хубаво да се отиде.
Магазинът е на два етажа и е много хубав, добре уреден и служителите са много мили.
В сайтът дори не е изложено всичко.
И като цяло има много хубави неща.
Трапезни столове особено, огромен избор и цветове,всякакви.
Промоцията важи само на място в магазина.
В сайтът цената е друга, но за мен е много приемлива.
Има и по-голям размер от същата маса-за осем човека.
Масата е модел "Пера".
На живо е още по-хубава, гарантирам.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 12:39 от Caroline_Bingley

# 338
Никой не може да реши вместо теб каква маса ти трябва като размер, а и като дизайн - гледай общо на всички компоненти в стаята  - от пространство (трябва и да се минава зад столовете удобно, до стил и цвят.
Ако действително приятели и/или рода се събират повече от 6 души и имате традиция да си гостувате, е по-добре да помислиш за разтегателна - всичко зависи от вашите навици. Друг вариант е някъде да държиш подходяща сгъваема прибрана маса за такива случаи (и то със същата височина и широчина), а неразтегателна да си ползвате ежедневно.
Ти казваше, че харесваш неокласика, но тази маса е далеч - ако имаш неокласически елементи, не мисля, че ще се получи хармонично съчетание - едното е леко, елегантно и изящно, а масата - откровено груба и за друг стил.

# 339
У дома всички маси са разтегателни, но от опит ти казвам, че тази функция се ползва 1-2 пъти. И аз живеех с мисълта за гости, но човек като изгони майсторите и вече си е оправил гнезденцето, хич не му се ще вече да допуска много хора вкъщи. Не знам защо се получи така при мен. Реално рядко се събираме повече от 4-5 човека около масата.

Абе и моята маса е за 6 човека (по двама от всяка страна и по един в краищата), но я разтягам и за 4 души за да има бол място за всякакви салати, плата, панерчета за хляб и прочее и никой да не седи в краищата. И иначе се събираме, ама така е по-рахат. Но сме я направили разтегателна на две степени и теоретично може и десет човека да събере (не се е налагало, май 7 най-много). Но за да е удобно за всички стои на една централна колона и никой не си удря краката. И е бая масивна също Simple Smile

# 340
Именно, ЧС, понякога място за човеците има, пък за посудата няма, а се е случвало дори и за двама като сервирам, да се чудя и размествам. Голямата маса си е голяма маса, ама важното е и място да има да се настани комфортно, да не става тясно около нея. Е, при гости може и малко да се постесним при минаване, ама не е болка за умиране, ако няма друг начин. 

# 341
Имам голяма маса 2м/1м, но често не ни стига и добавям една дървена помощна, която стои сгъната.Така решавам проблема.У дома често има гости и се събираме големи тумби.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 15:42 от ДХ3

# 342
Масата е каквато си мечтаех да имам. Съобразена с мястото и нашите навици.
Харесвам само и единствено такива маси.
Никакви други.
Просто ми беше голямо гайле къде ще събирам десет човека ако се случи да са толкова.
И бях свикнала с идеята, че ще имаме задължително разтегателна маса и няма да го мисля този проблем.
Но сега се влюбих в тази.
И не ми излизаше от ума докато не я купих.
Няма да се придържам към един стил в обзавеждането, така, че няма да се съобразявам с това.
Гледам да е удобно за нас като семейство.
Друго всичко е извънредни случаи, които са рядкост.
Място имам само за такъв размер маса.
И за моето жилище е идеалната.
По-голяма не ми трябва.
Защото видях на живо и голямата, категорично не мога да я събера.
Традиции за гостуване нямаме.
Рядко имаме гости.Ако имаме ги каним в къщата, когато сме повече там и празнуваме.
Имам къде да съхраня помощна маса.
Така, че решение се намира.
На мен не ми е груба.Тежка и масивна е.
Харесала съм диван и столове, лампи които ще ми се вържат идеално(те са черни спотове и висящи и едната е вече купена).
Честно казано малко ми пука дали е неокласика или и друг стил.
Най-важното е, че намерих това, което търсех и което на мен ми харесва.
Защото аз харесвам много малко неща и много трудно.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 16:18 от Caroline_Bingley

# 343
Аз маса търсих две години и едва наскоро намерих. Даже готова така и не успях да намеря, защото исках да е кръгла и голяма, а почти никъде няма с диаметър над 140 и да не е дървена. В крайна сметка, попаднах на една малка, семейна фирма. Направиха ми я от мрамор, с точно каквито крака си бях харесала, боядисани по рал. В началото исках да се разтяга, защото ние сме с три деца и дори само едно семейство да ни дойде на гости, край, мястото е свършило. Обаче пък изобщо не ми харесваше да е като рязана отгоре и се отказах. Сега имам една бекъп маса, която стои разглобена в мазето, в много крайни случаи ще си я качвам и така. А кръглата ми е голяма, 8 души се събират спокойно, без да си пречат. Сега остава да си харесам и столове.

# 344
Такъв стил маса разтегателна има в Jysk, просто не е с типичния механизъм. Около 800 лв излиза с удълженията, когато е на промоция. До 250 см стига. Ако на някого му трябва и не е попадал.

https://jysk.bg/trapezariya/kukhnenski-masi/kukhnenski-masi/kukh … vyat-natdb/cherno

Кубратова, все едно аз съм писала тези коментари. Понякога не виждам смисъл да се включва човек.

Общи условия

Активация на акаунт