Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 913
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мерси Сис, обаче мен външната ме тормози точно, вътрешната не ми е проблем🤗

# 136
drago_2008 благодаря за боята и номера Heart
Виждам, че в хола имате от профилите на стената- вие от какво ги направихте? Назад в темите видях, че сте изброили 3 вида, вие на кое се спряхте и с какво го монтирахте? И аз си го мисля за един мой DIY проект Blush

Ползвахме тези:
https://praktiker.bg/bg/Aksesoari-za-tavanni-paneli/HDPS-KORNIZ- … X-AD-012/p/221762

Предварително са грундирани и ги минах 2 ръце латекс. След като ги залепихме ММ мина снадките/ъгълчетата  с лепилото, за което ще питам довечера. После се минава само върху него с боя.

Самите первази лепихме с това, много е добро и бързо стяга, т.е. не се налага да държиш.

# 137
Здравейте момичета, започнах ремонт на къща, затова често ще пиша тук Sweat Smile
Сега като за начало трябва да изберем цвета на минералната мазилка на къщата. Мислех да е бяла, но не съм сигурна, тъй като не съм живяла в къща и нямам наблюдения, така че много бих искала да ми дадете съвет.

# 138
Бялото е хубаво винаги, класическо. Само ако имаш северна, влажна и сенчеста стена, може да потъмнее/позеленее и на бялото много ще си личи.

# 139
Здравейте!
На какъв цвят интериорни врати се спряхте за жилището си? И изобщо от какво се ръководите при избора?
Не мога да реша дали да са бели или дървесни? Бялото отива на всичко,но пък дървесното продава уют.
Също така съобразявате ли входната врата с другите като цвят и стил?
Изобщо ръководите ли се от това какви ще са ви цветовете в жилището ?

# 140
Caroline_Bingley ние се спряхме на бели. Решили сме интериора на къщата да е класически и изчистен и с белите врати и дървесен под за мен лично лъха много уют Heart 
За мен проблема при дървесните врати е чисто цветовото напасване след това с пода ако и той е дървесен разбира се Simple Smile Избрахме и входна врата, която имаше опция да бъде бяла отвътре, понеже отвън антрацид се връзваше повече с фасадата на къщата, а вътре ще я вържа с останалите инериорни врати Simple Smile

Roses Are Red аз като избирах мазилката за нашата си мислих, че избирам някакъв средно тъмен цвят сиво/бежово, обаче като го намазаха на фасадата и погледнато от по-далеч къщата си изглежда сиво-бяла Joy Не зная как ще се държи цвета във времето, но за сега ми харесва. Мазилката е на една година вече и за сега нямаме проблеми, но предполагам е рано все още.

# 141
  • София
Не харесвам дървесни врати и дограми, не ми създават уют, защото са пластмасови в общия случай... Избрах бели, защото ми изглеждат едни такива - чистички, светлички, отварят ми пространството, не ми натежават, не ми се натрапват на погледа, входната също е бяла, дограмите и первазите тоже. За мен е мн уютно. Стоят хубаво на всеки цвят стена и под, дървените - не. Ако бих избирала друг цвят би бил черен или сив, но вече става по-претенциозно и повече изискват съобразяване с тях.

# 142
И аз така за вратите като последните мнения.

# 143
Аз се чудих много и за антрацит, но то е доста тъмно като цвят. А за черно не мога да се осмеля.
А си представям нещо такова
Или в съчетание с черно и бяло.
Иска ми се бяло, защото отива на всичко.
И просто с бялото ще ми е много лесно с цветовете, буквално всичко си отива.
А дървото някак много ме ограничава.
И там ще се чудя какви комбинации да мисля.
Обаче за входната пък не искам бяла.

# 144
Нашата входна е друг цвят, но е вързана в цвета на порт мантото.

# 145
Ние допреди 4 години бяхме с бяла входна и интериорни. Сега сме с интериорни крем (9001 по Ral) и дървесна входна, която кореспондира с пода в цялото жилище (без банята).
Според мен и двата варианта имат място, въпрос на цялостна концепция.

# 146
Имала съм бели и понеже за мен практичността е на първо място сега имам дървесни. Бялото се захабява с времето и изисква много повече грижи. Пък иначе и белите прозорци са от пластмаса, също като дървесните. Но на вторите им личи само от много близо и усещането си е като от дърво, особено и гледано през тънки пердета. А вратите е нормално да са си истинско дърво, не пластмаса. И оставя чисто субективното нещо, наречено вкус. Кой каквото харесва, такова да си слага. За вкусове аз избягвам да споря или да пиша. Ограничавам се до практико-приложните неща.

# 147
  • София
А защо не бяла входна? Или поне от вътре бяло, а от вън друга?

# 148
А защо не бяла входна? Или поне от вътре бяло, а от вън друга?

Защото ми се искам да е тъмна.
А при майстора, при който ще ги правим няма от този тип с двете лица.
Аз и не искам такава.
Просто искам да е тъмна външната.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 17:03 от Caroline_Bingley

# 149
Моите бели МДФ врати са на 13г и не са захабени.Дървесни не е зле, но за мен е много “според зависи.”

Общи условия

Активация на акаунт