Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 917
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Черна станция, всичко, което пишем тук е въпрос на вкус и е лично, субективно мнение.
Доста врати на пазара не са никакво дърво, а са мдф / hdf с боя или фолио, е, дървесен декор с боя няма как... Та с пвц фолио...

Caroline -. Щом искаш тъмна входна сложи тъмна входна... Не разбрах много за останалото... Под, стени не са ли направени, вратите се слагат после... 🤷‍♀️
Иначе на този бежов коридор, за мен не е ок дървесни врати, съвсем ще стане захлупено.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 16:16 от Angel_Dust

# 151
  • Варна
На мен ми харесва входната врата да е различна от интериорните, даже и контрастна.

# 152
Черна станция, всичко, което пишем тук е въпрос на вкус и е лично, субективно мнение.
Доста врати на пазара не са никакво дърво, а са мдф / hdf с боя или фолио, е, дървесен декор с боя няма как... Та с пвц фолио...

Caroline -. Щом искаш тъмна входна сложи тъмна входна... Не разбрах много за останалото... Под, стени не са ли направени, вратите се слагат после... 🤷‍♀️
Иначе на този бежов коридор, за мен не е ок дървесни врати, съвсем ще стане захлупено.
Да, и мен това се притеснява.
Иначе нищо не е направено. Ще се прави от другата седмица, но аз гледам и обмислям какво да е.
Вратите ще са най-накрая, но ще ги поръчваме тези дни.

# 153
  • София
Значи избери пода и стените и си поръчай после вратите.

# 154
Аз имах късмета да открия идеално съчетаващи се интериорни врати и ламинат - абсолютно идентични цвят и фладер. И входна врата в удачен (малко по-тъмен) цвят и стил към тях.

Цялостната концепция на жилището ми е да бъде в неутрални, приглушени и дървесни тонове. Мога да си го позволя заради силното ослънчване от всички страни. Без това условие, тази цветова гама би изглеждала доста вехто след известно количество години употреба.

Дълги години бях с бели врати. Нямам нищо против тях - лесни ми бяха за поддръжка, но исках разнообразие и затова преминах в другия лагер.

# 155
Аз си поръчах светли дървесни ламинатни врати. Голямо обикаляне беше с  парчета гранитогрес и  ламинат от пода, но намерих. Държах на ламинатни, защото са най-здрави и устояват на блъскане с прахосмукачка🤪
После с плочката, ламината и парче от вратата избирах латекса.
След 5 преправяния на цвета, най-накрая ми хареса боята.
Поне докато се нанеса и светна ламБите😂
Я, каже за тези скрити панти, аз не бях виждала. Там където ги поръчах, правят безфалцовите врати само със скрити панти и ща не ща и за тях ще се набутам, иначе хич не държа да са скрити.

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:35 от Чи лу

# 156
При нас външната врата ще бъде в различен цвят от тези вътре.Външната е заложена от строителя ще бъде тази Вътрешните ще бъдат бели Тази за банята ше бъде маслено зелена.

# 157
Най-важният въпрос за мен е, дали се чувстваш добре на светло, или ти е уютно на тъмно, и какви цветове искаш да имаш вкъщи. Единствено според това бих взела решението.
И за мен входната врата може да е различна от останалите, стига и двете да се вписват в общата концепция.

# 158
За мен най-неутрално е бели врати, съчетават се после с всичко и не трябва да ги мислиш.
Имах в един апартамент и антрацит от едната страна, а от другата към стаите бели, много ги харесвах. Входните в единия апартамент са ми 1:1 с интериорните, в друг интериорните са Крафт мастер с шарка в бяло, а входната е просто бяла. В Италия входната е дървесен цвят от външната страна, а навътре бяла, което много често виждам и по другите къщи...

# 159
Значи избери пода и стените и си поръчай после вратите.
Под - да, но за стените обратното, ако имаш предвид цвета им. Стените се пребоядисват периодично, докато подът и вратите са "статични". Цветът на стените се избира последен, даже след текстила.
За цвета на вратите бих се съобразявала с пода, дограмата на прозорците, евентуално какви бих искала да бъдат первазите на пода и касите на вратите.

# 160
  • София
Имам предвид, че при цялостен ремонт вратите се монтират при направен под и стени.
Пода също се сменя, сравнително лесно и на определен период, особено ако е ламинат/винил... Вратите между другото също... Поне 80%от продаваните в момента, са си направо консуматив.
Боята при пребоядисване не е казано, че ще е друг или тотално друг цвят. Според желанията и усещанията.
Ако човек не прави първоначален цялостен дизайн, трудно текстила ще е избран предварително... А пък той от своя страна търпи най - лесна и честа подмяна... Някои сезонно си сменят половината текстил. По принцип за това стени, под, врати по-неутрални.

# 161
Ако човек не прави първоначален цялостен дизайн, трудно текстила ще е избран предварително...
Така е, не всичко се планира предварително, но идеята на това, което казвам е, че латекс се тонира, а текстил - не. Имам предвид по-големите и скъпи артикули, които не се подменят сезонно - диван, килими, тапицирани столове, тапицирана табла на леглото...
Дори и да обиколиш всички магазини за диван или килим в харесваните от теб цветове, не можеш да ги тонираш по палитра, за разлика от латекса. Simple Smile

# 162
В този ред на мисли - ако някой е боядисвал врати, доволни ли сте от крайния резултат (цвят, устойчивост)? Струвало ли си е упражнението?

Нашите са от строителя, в един дървесно-светъл меланж, който не ми е в унисон с паркета (дъб) и се чудя дали след време да се пробвам и да ги пребоядисам. Вътре е HDF, отвън някакъв ламинат. Поне след рязането отдолу и лакирането им, на това ми прилича.

# 163
Нашите станаха разкошни, но бяха дървени. Боядисвах ги с пистолет. Боята беше на Б.Мур. Не се олюпиха след инвазиите на един 4 и един 6 годишен.

Това е продуктът, който ММ ползва за запълване на снадките на первазите и корнизите. Не знам в БГ дали е друга опаковката, но това е марката и пише Stukko.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 10:18 от drago_2008

# 164
Драго, с каква боя боядиса?

Общи условия

Активация на акаунт