Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 935
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Местя ви в спалнята. Има ли някакво правило, колко да е минималното отстояние за пътека между спалнята и насрещната стена? Много ми се иска да сложа един дълъг скрин срещу спалнята, защото имам 5 метра гола стена, но пътеката между него и спалнята ще остане около 80. Та се чудя, дали е ок?

# 211
Някои врати са 80см., така че става.Въпросът е колко са дълбоки чекмеджетата и ще може ли да се отварят спокойно като застанете пред скрина.

Последна редакция: нд, 14 юли 2024, 23:47 от ДХ3

# 212
Със сигурност ще отварят, те са лесни, мога да си ги измисля всякакви размери. И без това накрая ММ ще го прави Grinning

# 213
  • София
Някои врати са 80см., така че става.Въпросът е колко са дълбоки чекмеджетата и ще може ли да се отварят спокойно като застанете пред скрина.
Минималното отстояние е 65 см някъде, това за по-слаби хора. Така, че с 80 см няма да имате проблем. Аз съм оставила 70 см между спалнята и скрин за минаване и съм едрогабаритна и си ми е добре. Така, че не се притеснявайте.

# 214
Не питаш това, но ще кажа. Скринове имам и не ги харесвам по две причини. За долните чекмеджета трябва да клякаш или да се гъзурчиш към леглото, прецени дали мястото ще стига. Не е като да стоиш права пред него.
И второ по-важно, повърхността на скрина е магнит за натурии. Вие може да сте свръх дисциплинирано семейство и никога да не оставяте неща отгоре "за малко", но на повечето хора не им се получава Wink
Аз бих предпочела гардероб с плъзгащи врати за такова място.

# 215
Частта с натуриите притеснява и мен. Имаме гардероб в стаята, тази мебел ще ми е по-скоро да не стои стената гола, че сега ми изглежда много недовършено.

# 216
Частта с натуриите притеснява и мен. Имаме гардероб в стаята, тази мебел ще ми е по-скоро да не стои стената гола, че сега ми изглежда много недовършено.
Ако наистина нямаш нужда от скрин като място за съхранение, сложи красива конзолна маса с една-две декорации отгоре и лампа например.
А ако те притеснява дали ще можеш да отваряш чекмеджета и все пак се спреш на скрин, има и с по-малка дълбочина, няма да ти е тясно. 
Аз на мястото на скрин в спалнята съм сложила писалище - хем има чекмеджета и се ползва като скрин, хем при нужда става работна маса, тоалетка или каквото ми потрябва.

# 217
Здравейте на всички. Има ли някой пренареждал ламинат три пъти... След втория път има отворени фуги. Оказа се трудно да намериш някой, който знае какво да прави с крив под-какво и как да подлага.

# 218
За съжаление този проблем се решава с изправяне на пода - нова замазка. Всичко друго е хвърляне на пари на вятъра. Щом досега 3 пъти е пренареждан ламинатът,  значи кривините са по-големи отколкото маже да прикрие подложката.

# 219
Аз много се надъхах да си сложа сама ламината в спалните, много е яко със зегето🙃 Изшитках майстора да прави друго и си го сложих. После двеста пъти, възхищавайки се на себе си му повторих, че съм топ-ламинатаджийка😂. А той каза: "Стига плямпай, прав ти е пода и ламинатът хубав. Ако имаше дупки, щяхме да тъпчем вестници и брошури"🤔
И после съвсем сериозно ми обясни, че на криви подове подлагали точно вестници и брошури под подложката. Нямам идея, дали ще ви се получи, но все пак ви предавам думите му.

# 220
  • София
😂 😂 😂 Абе как ще тъпчеш весници под ламината, егати майсторлъка... Правиш една саморазливна замазка за изравняване и после си редиш царски.

# 221
Еее, моите майстори са от фирмата строител. Ако договорът е да издадат жилището до ключ, да нсЪ луди да слагат саморазливна. 😆Маскират с квото могат. Така казва шефът.
Аз защо съм постоянно на обекта, мислиш? Даже в момента се намирам в чисто празния хол пред оплескана с какво ли не пвц маса😆 Ама другите чорбаЖии почти не се вясват и после ше се чудят това що така, другото що онака.
На всички жилища знам прикритите мизерии. Обикалям по етажите при другите "колеги"😂
Не съм виждала да тъпчат брошури, изравняват стаите за ламинат с разредено лепило за плочки върху смотаната замазка. То даже по-скоро я запечатват, защото се рони.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:09 от Чи лу

# 222
  • София
😂 Е, кат кажеш, че тоя крив под не го приемаш... 🤷‍♀️ Така или иначе явно обекта е предаден и се търси самостоятелно решение. Да си го направят като хората.

# 223
Той подът не изглежда крив, всичко е добре маскирано.
Сега слагат интериорни врати. По-голяма катастрофа не съм виждала. Замазват остърганото по каси и первази със "силиконче". Вратите са бели и силикончето като пожълтее ше стане приказка. Монтират ги водопроводчиците.🤪
 И аз имах полагащи ми се, ама ги дарих с огромно желание на един индианец общ работник.😂
И това е фирма, която продава скъпо и жилищата свършват още преди да са бутнали старите постройки, където ще се строи🙄

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 10:21 от Чи лу

# 224
😂 😂 😂 Абе как ще тъпчеш весници под ламината, егати майсторлъка... Правиш една саморазливна замазка за изравняване и после си редиш царски.

А кога препоръчвате да се направи саморазливната замазка? Преди шпакловане и боядисване на стените или по-добре след? И какъв майстор ги прави тези замазки - плочкаджия,ламинатаджия или всеки може Grinning

Общи условия

Активация на акаунт