Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 942
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Моята я правиха даже след една ръка боя. Но тя беше за да се повдигне стаята и да се срещнат ламинат и гранитогрес на едно ниво.
Почти всеки майстор може, но може да си я направите и вие. Вижте клипчета в ютуб. Изключително лесно е. Трябват ви бъркалка, две-три големи кофи и иглен валяк за 10-15 лв. Трябват двама души, защото много бързо съхне, особено в тези жеги и докато единия разстила, другия бърка и носи кофите. Аз бях втория човек на майстора😆

# 226
  • София
Е, аз не съм голям капацитет,че да препоръчвам. Ние правихме цялостна на къщата. Беше на шпакловка, наредиха подовото  на бетонната плоча и ляхме... Дойде едно такова като бетонобъркачка и наля подовете на цялата къща за 2-3часа и си тръгнаха. Направи си го отделна фирма, която се занимава с това. После боядисвахме.
Иначе, като за този случай само да се поизравни някое помещение, има си торби, бъркат се нанасят се има клипове в ютуб, можеш и сам, а вероятно може и всяки от изброените майстори, ако се навие, вероятно може и не саморазливна, а да се хване майстор, който да направи равна хубава замазка върху пода, но предполагам, че така може, да се вдигне нивото повечко. Върху нея за баните плочкаджията си правеше малко замазка отделно за наклоните. Така или иначе ламинат и винил изискват равен под и е хубаво човек да се погрижи да не му тъпчат весници или както в случая да слагат на каквото такова и да му се налага да подменя.
https://youtu.be/xmF-mOgJ1-c?feature=shared
https://youtu.be/3aF5a3_sb7E?feature=shared

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 11:28 от Angel_Dust

# 227
Някой може ли да ми каже каква се води тази декорация за стена?
Мазилка ли е или е декоративен панел?
И евентуално къде в София мога да намеря такива и да си купя?
Искам едната стена в спалнята да я направя акцентна.
Колебая се и за коридора дали да е такива нещо или пясъчна мазилка да сложа.
Но не знам къде да ги търся и как се водят.
Гледах много клипчета, много ми харесва и много интересно я слагат и хубаво стои.

# 228
Това се прави от мебелисти със cnc рутер.
Аз май точно същото пратих на моя мебелист😆. Каза, че за да съвпадат толкова точно линиите, трябва тази машина.
То може и с някаква мазилка да се постигне сигурно, но аз питах за мебелни плоскости.

# 229
Ох, не знам нашите майстори дали го могат това. А мебелист не ми се търси. Макар, че може би ще ми се наложи да справя мебели по поръчка.
Сега са много актуални и много ми харесват тези(за разлика от ония летвите където слагат),но след време сигурно ще ми омръзнат.
И много им се чудя.

# 230
Този рутер е много скъп и малко мебелисти имат, но изпълняват поръчки на колеги.
Аз следя един мебелист с рутер в групата във ФБ, прави страхотни неща, но те са за частни клиники, офиси, по-големи пространства.

# 231
Тя и самата декорация според моето виждане е по-подходяща за обществени помещения и големи площи. В сравнително малките спрямо тях жилищни помещения тези остри пресичащи се линии нито има с какъв друг елемент да се поддържат, нито ако се поддържат, ще изглежда хармонично. По-скоро ще се сдобие човек с едно малко начупено и назъбено пространство, което ще е далеч от усещането за уют и хармония, каквото поне за мен трябва да излъчва дома, за разлика от обществените сгради.   
Изобщо, прави ми впечатление, че има едно преливане напоследък на офисни елементи и стил в жилищните помещения (като мода) и дори не си представям как бих се чувствала в сходна на офисната среда, когато се прибера у дома и искам да се почувствам точно като у дома, а не като във втори офис.

# 232
На мен ми харесват такива пана или
мазилки.Обмислям една стен с нещо
подобно, но не съм го измислила още.

# 233
А не може ли това да е тапет? Има такива, които оформят цялостна картина, дали пейзаж, дали гемотри1на конфигурация. И повърхността им е като мазилка, като козина, като плат...

# 234
  • София
Има и разни 3д панели за стени, гипсовите се и боядисват по желание, естествено не чак така строго изчистено... На накои може и лед да се добавя... Или са си с вграден не съм мн сигурна.

# 235
Да, има подобни тапети, излизат ми реклами.
Аз искам да е с мебелни плоскости, повече ми харесва, а и е на една стена покрай която ще има най-много движение и искам да мога да я чистя спокойно. Знам, че има миещи бои, тапети, мазилки, но все някога се зацапват от много бърсане.
Лъскавите лайсни не ми харесват, само фигурите показвах на мебелиста. Нищо метално лъскаво не искам след 15г живот с много инокс😆

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 15:52 от Чи лу

# 236
А не може ли това да е тапет? Има такива, които оформят цялостна картина, дали пейзаж, дали гемотри1на конфигурация. И повърхността им е като мазилка, като козина, като плат...
Мисля, че съм виждала и подобни тапети.
Ще отида аз до Домко един ден и ще си разгледам.
Офисно не ми е със сигурност.
Това преплитане го има в индустриалния стил и може би оттам идва.
За мен този стил е много грозен, харесват ми само отделни елементи.
Обмислям само за една стена така или иначе.
В коридор съм виждала и стои много красиво за мен.
Но там повече клоня към пясъчна мазилка.
Ще видим. Панели ми харесват повече от тапет.

# 237
Чи Лу, малко е офтопик и по-скоро за друга тема, но все пак, би ли споделила за кой строител говориш?

Възхищавам ти се на времето, което можеш да отделиш за целия процес, включително мониторинга. Като чета отстрани, направо влизаш в ролята на супервайзор 😁
Той подът не изглежда крив, всичко е добре маскирано.
Сега слагат интериорни врати. По-голяма катастрофа не съм виждала. Замазват остърганото по каси и первази със "силиконче". Вратите са бели и силикончето като пожълтее ше стане приказка. Монтират ги водопроводчиците.🤪
 И аз имах полагащи ми се, ама ги дарих с огромно желание на един индианец общ работник.😂
И това е фирма, която продава скъпо и жилищата свършват още преди да са бутнали старите постройки, където ще се строи🙄

# 238
Не е коректно да го пиша тук, защото от 20г използвам услугите и майсторите му. Не е някакъв много известен. Прави малки сгради в точно определен квартал, където яко го дерат за обезщетение и жилищата въобще не стигат до обяви. В моята сграда един човек си е купил 8 апартамента, преди мен още, а аз моя го взех не на зелено, а на тъмно червено- още си бяха две стари къщи с оградка😆
Той не е някакъв мошеник, строи добре, но на довършителните работи малко цигании прави и естествено много се бави.

На мен ми е много интересно цялото нещо- от грубия строеж до довършителните работи и някак си намирам общ език с майсторите. И къде с шеги и майтапи, тук-таме на някой обяд ги водя и си постигам своето😆 Окрадох всичкия алкохол от нас да им нося, а мм въобще не разбра😆
И не съм от чорбаЖийките, дето чукат с маникюра по масата. Нося плочки, лепило, инструменти. Оня ден си показах мускулите на индианеца и той вика: анаа, Рамбо😂

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 21:57 от Чи лу

# 239
Ясно, той си е локален мастър.
 А ти имаш подход 😉 Може да те наеме за някой следващ обект. Ще имаш преднина с особеностите 😀

Общи условия

Активация на акаунт