Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 969
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
Вие първо копче, после балтон Simple Smile))
Ааа, тук бих поспорила Simple Smile , аз често подхождам именно така - първо брошката и копчето, после балтона, а най-често изборът ми се прави едновременно.
При мен някоя мебел (любов от пръв поглед) после води стил, цветове и т.н.
По-лесно се докарват на вид и цвят покрития на стени и под, отколкото да намериш подходяща мебел (чиято цена и да не те оставя без бъбреци).

# 271
По повод цветовете на паркета и гранитогреса - при нас е по подобен начин. Около кухнята и трапезната маса е светъл, бежов меланж гранитогрес. В мокрото и в антрето е бежов гранитогрес (2ри вид). Всичко друго ни е 3слоен паркет от Паркетен Свят - Tarkett, светъл дъб се води. Съчетанието всъщност доста добре се получи цветово. А за зеленото - нашето антре е в едно не много тъмно зелено цялото. В съчетание с бежовия гранитогрес и дървени мебели/закачалки/рафтове, се получи доста приятно, поне за нас. Таванът също е в този цвят. Донякъде ексцентрично може би, но е интересно като ефект. Нужно е добро осветяване, за да не изглежда като "пещера"😆

# 272
Вие първо копче, после балтон Simple Smile))
Ааа, тук бих поспорила Simple Smile , аз често подхождам именно така - първо брошката и копчето, после балтона, а най-често изборът ми се прави едновременно.
При мен някоя мебел (любов от пръв поглед) после води стил, цветове и т.н.
По-лесно се докарват на вид и цвят покрития на стени и под, отколкото да намериш подходяща мебел (чиято цена и да не те оставя без бъбреци).
абсолютно съм съгласна!
освен за цветове и стил, трябва да добавим и съобразяването с размери-
мисля, че е по-лесно определянето на местоположението на големите мебели, и след това- дооформяне на дизайна по тях

Нужно е добро осветяване, за да не изглежда като "пещера"😆
за мен, осветлението трябва да е от поне 2 източника- било то таван, стени, висящи, стоящи...

# 273
Определяне да, но не купувам мебели преди да съм направила концепция.

# 274
Определяне да, но не купувам мебели преди да съм направила концепция.
Принципно да, правя си цялата концепция общо и тогава купувам, но ми се е случвало най-често с мебел от антикварен магазин тя да поведе, дори декорация, защото просто не мога да чакам, ако съм разбрала, че са моите. Тя вече концепцията общо взето като стил и цветова схема е била налице в главата ми, де, щом съм си разпознала нещото, но идеята ми е, че съм го и купувала първо, не само избирала.
Едната от селските спални тръгна от завеси, чийто плат беше на изчерпване, а тя е с прозорци на две стени и се опасявах, че няма да остане Simple Smile

# 275
AniMM, различни тапети на стени в едно помещение изглеждат хармонично, когато са от една серия, понеже дизайнът и цветовете им са синхронизирани от хора, които имат образованието и нужната естетика за това. Мога да те посъветвам само във вашата ситуация да си изберете тапети от каталог, където от всяка серия има между 5 и 10 варианта за съчетаване. Има скъпи каталози, но има и достъпни. Примерно на Тони Бад има добри предложения.

# 276
Именно.За да купиш мебел, значи имаш концепция какво харесваш и как ще го ползваш- имаш я в главата си, имаш усета към вещта.
Не помагаме така на дамата, но ще трябва още инфо за дома, където ще е въпросната спалня.Горе-долу идея какво харесват.Така не бих могла да гадая.
Аз , например, обичам монохром в обзавеждането и бих направила стаята в бежовата гама.Или сканди стил.И в двата случая светъл под в цвят дъб, клен, бреза.

# 277
На мен ми е толкова трудно да реша какво искам, защото харесвам много неща, че непрекъснато си меня концепциите.
Идвам за съвет.
Кухнята е поръчана и ще е в тези цветове.
Това е цветът на долните и горните шкафове(ще са до тавана).

Това ще е за плот и гръб

Това дървесното ще е за средните шакафове:

След много колебание ги избрах.
Не знам тоя човек как ме изтърпя.
Но това е вече окончателно. Поръчана е.
Мисля паркетът да е в цвета на средните шкафове, масата също, а гранитогресът в цвета на плота и гърба(или сходен, защото едва ли ще намеря същия).
Майсторът каза, че ще ми даде парче да си обикалям с него магазините.
Така смятам, ще стане добре.
Поне гледам, че основно така ги съчетават цветово-плот и гръб с плочките, шакафове с ламинат или маса.
Та и аз копи-пейст, като нямам усет.
Не мога да реша мебелите какви да са и в какви цветове.
Мислех да е или черно или тъмно шоколадово.
Или някаква комбинация от двете.
Диванът ще е в цвят екрю.
Лампите ще са ми тип спотове, черни.
В кухненската част ще е висяща, в холната класически спот(купена е вече спот лампата за хола, защото само това го знаех, че окончателно го искам🤣)
Сега, колебанието ми е за цветът на столовете и мебелите, които няма да са много -само тв шкаф, някое рафтче около него и масичка за кафе.
Иска ми се столовете да са в тъмен и ярък цвят.
Първоначално бях харесала едни в екрю, но ще стане много бозаво.
Ще ви бъда благодарна за идеи, че наистина от много гледане се обърках.
Не мога да се спра на акцентен цвят.
Колебая се между земни цветове с акцент тъмно зелено кадифе или с акцент бордо, но от това по-убитото.
Стените ще са в неутрален цвят.
Искам цялото жилище да е в сходни цветове.
Нямам усет и ми е много трудно да комбинирам нещата.
Харесвам много бордото.И този цвят искам да присъства някъде.
Не желая никакви еднакви мебели и нищо бяло. Освен таваните.
Много ми се иска да вкарам някакъв черен елемент. Вероятно освен лампите, в масичките.
Качвам няколко снимки да добиете представа какво ми харесва.

Последната снимка ми е най-на сърце(това с тъмно зелените столове).
И това е от първите неща, които харесах.
И като обикновено става винаги се връщам на това, което първоначално съм харесала.

Като цветови гами ми допадат това:

И това:

Кухня и хол ще е едно помещение.
И се чувствам длъжна да ги обвържа цветово кухненската с холната част, за да има една идея.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 15:57 от Caroline_Bingley

# 278
За под аз винаги предпочитам по-топъл цвят, щом всичко ще е студено.От дадените примери забележи, че
подът никъде не е сивеещ.

# 279
Масата е най-лесна. Поръчваш черни крака или основа, двойна плоскост от дървесното с дебел кант за плот и става екстра.
Аз имам 3 такива- трапезна с крака фиби, малка за кафе, пак с фиби и една много голяма с метална основа.
Вчера се разхождах два часа по голямата да чистя паяжини😆
Кажете нещо за тия паяци, ббк-то го правят леш. Таванът е дървен, скосен с разни греди, дупки и чупки и се изкилих, докато ги изчистя.

# 280
Масата е най-лесна. Поръчваш черни крака или основа, двойна плоскост от дървесното с дебел кант за плот и става екстра.
Аз имам 3 такива- трапезна с крака фиби, малка за кафе, пак с фиби и една много голяма с метална основа.
Вчера се разхождах два часа по голямата да чистя паяжини😆
Точно такава маса искам.
На една от снимките я има.
Това е от малкото неща, които знам какви искам да са.

# 281
И у нас е пълно с паяци.Има едни фирми, които идваха у съседите да пръскат с някакви био препарати уж.Вътре и вън.( вкл. вътре в шкафове и гардероби)

# 282
Щом имаш едно нещо, което със сигурност знаеш, че искаш, нагласяй другото около него - първо по стил, после по цвят. Тази маса е твърде характерна и ще даде тон.

# 283
ДХЗ, да, подът искам да е топъл.
Някакво средно дърво.
За коридорът ми е голяма дилемата също.
Там ме искам портманто, не искам никакво закачалки, никакви дрехи да се виждат.
Но ми трябва място за съхранение и на обувки и на палта.
Не е голям, не е и много малък.
Но нямам място излишно.
И не мога да го измисля въпреки снимките как ще е най-добре. Уж много идеи, а не ми два наум как действително да стане.

# 284
  • София
Значи гардероб. 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт