Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 86

• 31 977
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
Значи гардероб. 🤷‍♀️
Душа, не знам дали ще имам място за гардероб. Трябва да е много малък и функционален.
Търся идеи как да стане.
Хем всичко да прибрано, хем да не заема  много място.
Сложна работа е за мен.
Портманто с пейки и подобни не харесвам.

# 286
Дай го този коридор с размери и врати, да развихрим фантазията😁
Моят е малък с 6 врати, 150/350, няма дори един свободен ъгъл, който може да се използва. И затова бастисах "мечтата на всяка жена"😆 гардеробната откъм спалнята и стана с врата от коридора за якета и обувки.
И аз не понасям натрупани купчини на закачалката и да се спъвам в обувки.

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 17:26 от Чи лу

# 287
  • София
Ако има място за портманто с пейки явно и за гардероб има.

# 288
И аз имам малък гардероб, показвала съм го.После може и да снимам.По поръчка е за един ъгъл.

# 289
На гости съм и свекитата. И не мога да ви го снимам. Врати нямам. Нищо нямам.
Утре ще правят стените и таваните в кородора.
В другите стаи са готови.
На етап шпакловане сме.После ще слагаме настилките. После плочки, кухнята, накрая банята.
Вратите са старите.
Новите не са поръчани. Но човека каза, че когато всичко ни е готово тогава ще ни ги монтира.
Те ще са бели. Това поне реших, пак след много мислене.
Може и да има място за малък гардероб, но аз не искам да го захлупвам.
Искам да има максимално малко неща.
В комшиите ходихме и техния апартамент е същия. Всичко е по поръчка за да се усвои максимално пространството.
Но аз не искам да го усвоявам, а да имам пространство и не искам излишни мебели.
Има портманто, не ми допада, много място заема.
Трябва да потърся снимки.
Но няма да ви свършат работа, защото всичко е тухла и оголени стени.
Евентуално ще ви досаждам пак като сложим мазилката, гранитогреса и вратите.
А още сме далече от това.

# 290
На мен ми е толкова трудно да реша какво искам, защото харесвам много неща, че непрекъснато си меня концепциите.
Това ще е за плот и гръб

Мисля паркетът да е в цвета на средните шкафове, масата също, а гранитогресът в цвета на плота и гърба(или сходен, защото едва ли ще намеря същия).
Прочетох до тук и не мога да не се включа. За мен гранитогрес, който е толкова шарен и напаснат с плота и гърба на кухнята ще е не-добра- комбинация. До колкото разбрах става въпрос и за не голям апартамент. Моят съвет е да избереш едноцветен гранитогрес.
О, сетих се, че и някаква специална мазилка ще имате.... В повече ще е.

# 291
Е, отворите за вратите са важни и размерите, не цветът им.
Къде ще държите обувките, ако не в коридора?
Баните защо накрая? Те са доста мръсна работа и се започва от тях.

# 292
Е, отворите за вратите са важни и размерите, не цветът им.
Къде ще държите обувките, ако не в коридора?
Там ще са, няма къде.
Затова го мисля да е пейка, с място за съхранение. Или шкаф,тип комод, над него огледало.
Но закачалките постава голямата чуденка.
Мариат, благодаря за включването.
Ще го помисля.
Банята не знам защо така реши.
Винаги досега баня и кухня са на първо място.
Не знам и аз. Много не му се меся.
За мен е все едно. По-голяма хамалогия и мръсотия от тази, която изнесохме вече надали има.
Банята е срутена и абсолютно готова за правене.
Всичко е махнато.
Най-ниската работа е свършена.
Не знам защо майстора така реши.
И аз се зачудих.
Но човекът е толкова свестен, разбран и работлив, че хич не мисля да се хващам затова и да му давам зор за банята.
Когато тогава.

# 293
  • София
Ако имаш нужда от място за палта и обувки, това прави една мебел там нужна. Не искаш пейка със закачалка, защото ще се виждат остава малък гардероб, за да не се виждат. Ако направиш голям гардероб, който стои празен е нвнужна вещ. Явно жилището не е огромно, за да имаш отделен килер з тези неща и коридора ти да е празен от мебели. Ако имаш достатъчно дълбочина можеш да направиш скрито гардеробче зад пейката, която да е със шкафове за обувките... Ама то пак е портманто както и да го наречеш...
Обаче аз лично в мокрите и кални сезони имам проблем с вс безкрайно скрито, че или трябва да съхне някъде по стаите или в скритото затворено място... 🤷‍♀️

# 294
Ако имаш нужда от място за палта и обувки, това прави една мебел там нужна. Не искаш пейка със закачалка, остава малък гардероб, за да не се виждат. Ако направиш голям гардероб, който стои празен е нвнужна вещ. Явно щилището не е огромно, за да имаш отделен килер з тези неща и коридора ти да е празен от мебели.

Така е, нужно ми е нещо за палтата и обувките.
Права си, но не искам да е мащабно.
А портманто е. Освен, че и стилово не ми допада. Нито дори ако е много малко.
Пак не ми харесва. Не искам да има това нещо в жилището си и да го гледам всеки ден.
Ще мисля някакъв малък гардероб.
Ако някоя от вас има такъв нагледно ще ми е от полза да видя примерен.
Защото на снимка всичко е лъскаво и хубаво, на живо много зависи и е друго да го видя, направено в реално жилище, а не в Пинтерест.

# 295
Моето антре е мн. малко,има 3 врати, затова ми трябваше нещо прибрано в единствения ъгъл.
Измислих го на 3 части, хем да има място за минаване, хем да е по-олекотена визията, макар да изгубих доста полезна площ.
[
Най-дълбоката част е за връхни дрехи, средната за обувки(рафтове), а под чекмеджетата има кош за пантофи, който играе роля на табуретка за сядане.

Последна редакция: пт, 26 юли 2024, 00:18 от ДХ3

# 296
Каролин, щом ще правите баните накрая, говори с майсторите да режат плочките на терасата или в мазе. И облепи с тиксо и найлони вратите, понеже няма изчистване от този фин прах после.

# 297
  • USA
Може ли малко помощ за избор на щампиран бетон за драйвуей(как е на бг?) и въобще огромно екстериорно пространство?

Кое ви харесва повече?

И кой цвят?

Последна редакция: чт, 25 юли 2024, 19:40 от SkyBlue

# 298
На мен 1, но зависи и от околните неща.

# 299
Много добре споменахте за мокри якета и обувки..съвсем забравих за този момент Grinning а ми хареса идеята за тапицирана пейчица и тапициран гръб до тавана.. какво покритие ще препоръчате в тази част на стената? Замислих се за винилов тапет?

Общи условия

Активация на акаунт